2023.02.18 00:15 szemtelen Olvasottság: 4394x
0

Lidia Poët története

Sorozat esetén általában az első epizód alapján ítéljük meg, hogy az adott történetet érdemes-e folytatni, hogy adunk-e esélyt az évadnak. Ebben az esetben az első epizód elég erős ahhoz, hogy megkapja a zöld jelzést. Lidia Poët (1855-1949) létező személy, az első modern olasz ügyvédnő, aki mozgalmával elérte, hogy a nők ügyvédi tevékenységet folytassanak Olaszországban. A valóságos figura és az 1880-as évek tett kíváncsivá, hogy ebben a korban milyen lehet az élet, és általában milyen lehet a tanult nő helyzete.

Válaszokat bőven ad a film ezekre a kérdésekre, sőt a főszereplő által megtudjuk milyen egy korabeli nyomozás, illetve az ügyek felderítése, milyen technikai háttérrel rendelkeztek mintegy 140 évvel ezelőtt. Megtudjuk azt is, hogy milyenek az akkori börtönviszonyok. Szóval kortörténeti szempontból érdekes és különleges az alkotás. Minden epizód másik történetet dolgoz fel, és nekem itt már hiányzott némi feszültség, valami izgalom, kis adrenalin, amit az ügyek felderítése indokolt volna.

Lidia Poët története

A sorozat középső epizódjai sajnos sebességfokozatot váltanak, olykor bizony annyira belassul, hogy küzdeni kell az éberséggel. Az epizódok között van egyfajta kiszámíthatóság a rejtélyekben, ez a legtöbb esetben a romantika mentén oldódik meg. Az olaszok nem riadnak vissza a meztelenségtől sem, ezt több jelenetben is igazolják. Összegezve, ez egy figyelemre méltó történelmi rejtélysorozat, ami nem hagy cserben, azzal a különlegességgel, hogy a főszereplő folyamatosan küzd a szakmai életéért.

dráma | életrajzi | krimi

Egy nő, akit eltiltottak az ügyvédi hivatás gyakorlásától, fellebbezést készít elő a bíróság döntésének megváltoztatására Lidia Poët, Olaszország első női... több»

0