2023.03.15 21:41 Zsolt Szabó Olvasottság: 383x
3

Shazam felnőtt

Hatalmas képregény fan hírében állok, így egyetlen DC- vagy Marvel-film bemutatója sem múlhat el nélkülem, és ezáltal természetesen a baráti köröm nélkül, így most sem volt másképp. Premier előtti első vetítésre rögtön be is ültünk, egy jókora adag popcornnal és extra üdítővel megspékelve. Azt kell mondjam, picit féltem azért ettől a filmtől, mivel az első rész, ami négy évvel ezelőtt lett bemutatva, még éppen a pandémia előtt, picit gyerekesre sikerült az én szemembe, és féltem, hogy ez lesz ebben a filmben is, de David F. Sandberg jól csinálta, amit létre hozott ezzel a filmmel, és felnőtt a film. Szórakoztató alkotásnak lehettünk szemtanúi, a moziba pedig a reakciókat is szeretem mindig pásztázni és hallgatni, ezért úgy gondolom, hogy a közönségnek sem volt ellenvetése a filmmel kapcsolatban, volt benne poénfaktor is.

Plusz arról csevegtünk, hogy ez a film hozta azt, ami mostanság például a Marvel alkotásaiból hiányzik, hogy szórakoztat és jól kikapcsolja a népet. Szerintem ez sikerült összehozni a stábnak és maguknak a színészeknek is. Sandbergnek köszönhetően sok-sok utalást is kaptunk más filmekre, ami plusz poénok voltak. A zenei aláfestéssel a mostani zenei vonatra felülve volt itt is bőven a '80-as évek slágereiből, ami jól illeszkedett a filmbe is.

Shazam felnőtt

A cselekmény fő vonulata végül is az első részhez kapcsolódik. Helen Mirren, ahogy számítottam rá, üde színfoltja volt a filmnek, egyik kedvenc színészlegendáim egyike, akinek a játékát mindig szívesen nézem, akár csak Lucy Liuét, aki nem tud megöregedni, még mindig úgy nézz ki, mint húsz évvel ezelőtt, és a gonosz Kalypso szerepét is igen jól hozza le, meglepően jól. Shazam kis családja pedig az összetartozásról szól erőteljesen, más franchise-ból tudjuk, hogy ez mit jelent. A mitológiai lények CGI-vel való megalkotását és sokszínűségét is jó volt látni, nagy hangsúlyt fektettek rá, és a látványra sem sajnálták a pénzt. A Warner háza táján pedig már megszokott a sárkányok jelenléte, és már olyan felsőfokon művelik a megalkotásukat, hogy mindig meg tudják lepni a közönséget evvel. Jól összekomponálták a látványt a történettel és a poénok sem voltak laposak és agyoncsépeltek, vagyis így éreztük, elégedettek voltunk mikor a filmről kijöttünk, jobb filmet kaptunk, amire is számítottunk.

Természetesen cameo szereplőre számítsatok, ahogy stáblista utáni jelentekre is, ez már szinte megszokás a képregény adaptációknál. Egy dolog viszont nem fér a fejembe, hogy elviekben ezek az utolsó filmjei a DCEU-nak, de ez a film se úgy ér véget, hogy vége. Mindenesetre pörgős, jó filmet kapunk, amiben van fordulat, jó poénok, látvány, sok-sok akció. Nem mélyenszántó gondolatokkal teli film, csak a szórakozásra helyezi a hangsúlyt, amit egyértelműen hoz is a film. Picivel több, mint két órás alkotásról beszélünk, ami gyorsan elillan, a rendelt popcorn mennyiséggel együtt is. Egyértelműen ajánlom megnézésre. Értékelésem: 8/10

akció | fantasy | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Ugyan mit is csinálhat egy kamasz srác, aki váratlanul szuperképességek birtokába jut? Még szép, hogy él ezzel a lehetőséggel, így amikor csak teheti, felveszi a harcot a... több»

3