2023.05.07 20:46 Tonyka Olvasottság: 296x
1

Harmatos próbálkozás

Az utolsó hasonló témájú amit láttam az A rítus volt. Előtte meg a méltán híres Ördögűző. Megjegyzem mindkettő fényévekkel jobb. Úgy látszik a téma nem nyugodhat, időről-időre leporolják.

Nem is lenne ez gond, ha kiaknáznák a sok-sok lehetőséget ami a témában rejlik. Van-e köze a valósághoz, sosem fogjuk megtudni, a lényeg, h valós személy ihlette. Bárcsak sikerült volna valami picit is újszerűt hozni, bárcsak lenne félelmetes, feszült, titokzatos. Sajnos olyan, mintha copyzták volna az elődöket.

Harmatos próbálkozás

Annyi biztos nem erőltette meg magát a forgatókönyvíró. Az egész egy klisé halmaz, az elejétől a végéig. A megszokott elemek követik egymást időrendben. Ez miatt eleve unalmas, hisz mindent tudunk előre. Minimális csavart sem tartogat, ha csak nem a logikátlan viselkedés, vagy a környezetidegen öltözködést vesszük annak. A lány végig forró nadrágban, pólóban has kint mászkál. A rideg hatalmas épületben, ahol be van gyújtva a kandalókban. A fiú csak a végén kerül lekötözésre, igaz ettől függetlenül jobbára az ágyra korlátozódik a mozgástere. Arról nem beszélve, h nagyon hiteltelenül játssza a démon által megszálltat. Unalomig ismert ágytáncolás, kitekert tagok, plafonra mászás stb. el nem maradhatna. Sajnálom, lehetne egy körömrágós kemény horror, hát nem lett. Egyedül Russell Crowe karaktere nyújt némi színt ebbe a fakó alkotásba. Viszont ez kevés ahhoz, h elvigye a hátán az egészet. A hangok pár helyen egész jók, de nem rémisztenek igazán. Pedig a műfaj egyik erős adu ásza lehetne a félelem keltő keverés. Kihagyhattam volna egészen nyugodtan, azonnal felejtendő kategória.

horror | thriller

Gabriele Amorth atya (Russell Crowe) progresszív ördögűzőnek is nevezhető, hiszen a pápa (Franco Nero) megbízásából a démonok ördögűzője az esetek 98 százalékában orvosi... több»

1