2023.05.10 22:54 fankbringa Olvasottság: 200x
0

Vietnámi álom

A címe alapján sejteni lehetett, hogy ebben a filmben nem lesz semmi megterhelő, de arra nem számítottam, hogy egy Hallmark stílusú útifilmet fogok látni vietnámi kiadásban. Azonos forgatókönyv, más helyszín. Sajnos az eredeti film címét nem tudom felidézni.

Főhősünk kap egy titkos megbízatást, hogy nézzen szét Vietnámban. Egyedülálló nő, szép, kedves, hát semmi meglepetés nincs benne, hogy szerelmes lesz. Természetesen szerelme nem lehet más, mint a legjobb képű pasi az egész filmben. Boldogan élnek, míg a film véget nem ér. Aztán az utazó hazamegy, hogy újult erővel nekifeszüljön a munkának, mintha mi sem történt volna.

Vietnámi álom

A film legnagyobb erénye a látványvilág, és legnagyobb pusztító ereje az üresség, mely az űr sötétjével vetekszik. A film úgy át van itatva boldog és kiegyensúlyozott emberekkel, mintha tömeghipnózisban lenne minden szereplő. A cikázó motorostól kezdve a jóképű pasiig mindenki boldog. Ha a film az emberekről szólna, akkor nem kaptam volna frászt attól a sok óvodás szintű jelenettől és párbeszédtől, amit átéltem. Időnként bevághattak volna egy kis gügyögést a hitelesség kedvéért.

Ez a film a tájról szól. Arról, hogy az ünnepelt utazók – akik mennek pénzt költeni, hogy addig se legyenek otthon – mi mindent tudnak átélni egy olyan varázslatos szépségű helyen, mint Vietnám. Minden beállítás, minden mozdulat azt közvetítette, hogy életünk kalandja lesz, ha mi is elutazunk Vietnámba. Végtelen kedvesség és szeretet áradt a képkockákról a mesterien fotózott tájakon. A városi jelenetek és a vidéki jelenetek is a legszebb arcát mutatták az országnak, hogy ott biztosan jobb, mint otthon. Azt a tömény varázslatos és csillogó hangulatot még Hermione is megirigyelné. Minden pont akkor és különlegesen történt, hogy ne törjön meg az ámulásmaraton.

Mi a tanulság? Mint minden úton, ezen a kiválóan megszervezett, pontos ütemtervet tartó úton is van az az unalmas rész, amikor csak megyünk és megyünk. Ez kimaradt a filmből, de ha ezt elfelejtjük, akkor Vietnám beszippant, mint egy jól elkészített klip a kedvenc zenénkkel.

kaland | romantikus | vígjáték

Egy ügyvezető váratlan szakításon megy keresztül, majd elfogad egy megbízást, hogy beépülve megismerkedjen a vietnami turisztikai iparral. több»

0