2023.05.14 11:44 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Sophia Potter vs Agatha Granger

Egy izgalmas és fordulatos történet elevenedik meg a képernyőn, ahol varázstudó hősök, mágikus lények és kellemetlen alakok vívnak háborút egymással a hatalomért, a szeretetért és az iskola megmentéséért.

Ezek az izgalmak egy olyan hullámot lovagolnak meg, ami egy viharban keletkezik, és ha nem vigyázunk, úgy telibe talál, hogy egy vízmosásban kapkodunk levegőért, ahol a fotelben ülve száguldunk a vízzel együtt a sekélyes tenger zátonyai felé.

Sophia Potter vs Agatha Granger

Nem kell ahhoz túl sok Harry Potter-filmet megnézni, hogy a történet főszereplői közti párhuzamot felfedezzük. Már az utolsó Harry Potter könyv is hat éve kint volt a polcokon, mikor Soman Chainani novellája megjelent. Nagyon ismerősek a sztereotípiák, a felállás és a környezet. Megtalálható benne Dumbledore igazgató, Rafal Tom, Lesso Piton, Dovey McGalagony, a kék sötét erdő, a torony, a szállások és a bálterem. A film nagyon épít erre a párhuzamra, de igazán rosszul teszi. A főhősök bája nem tud kiteljesedni ebben a merev és idegen keretben, amit a népszerűség font a jelenetek köré. A legtöbbször ütősnek szánt poénok és mondatok igazán viccesnek és mesterkéltnek hangzanak, hisz megpróbálnak utánozni valamit, aminek megvolt a maga bája, de itt báj nélkül olyan, mintha Draco szájából hangzana egy felelet a 18. századi csipkedivatról.

Egy elnagyolt mesevilág kínos jelenetei elevenednek meg előttünk, hogy a saját túlélésükért és a néző figyelméért küzdjenek. Végig pengeélen táncol a film az elfogadható varázslat és az elfogadhatatlan giccs között. Maga az újdonság, ami megjelenik a történetben, nem tud kibontakozni. Vergődik, mint egy szárnyaszegett madár a repedező biodómban. Szinte már azért drukkolunk neki, mert nekünk kínos, hogy nem képes megmutatni valódi arcát.

Rafal karizmája összemérhető egy happy meal menüével. Mind tudjuk, hogy izgalom van belecsomagolva, de csak a hat év alattiak hisznek benne, hogy benne van a varázslat. A felnőtteket inkább az ásítás varázsolja el, amit éreznek közben.

Minden adott volt, hogy kiváló film készüljön, egy igazi húzó név. Ott volt például Miss Peregrine, ahol minden szereplőből sütött az egyediség. Nem lett világszenzáció, de ez folytatást megnéznének az emberek. Itt hiába készült hat regény, más a másodikat is kockázatos lenne leforgatni egy ilyen gyenge indítás után.

A filmet Sofia Wylie mentette meg. Nélküle nem tudtam volna végignézni.

A film megtekintéséhez erős szenvedéllyel kell rendelkezni a mesék és varázslatok világa iránt, mert anélkül ez egy Sikoly-élmény lesz.

akció | dráma | fantasy

A hősök és gonoszok iskolájában kezdődik minden tündérmese. Sophie és Agatha mindig is a legjobb barátok voltak, ezúttal viszont egy tündérmese két ellentétes oldalán... több»

0