2023.07.09 18:10 Emmersson Olvasottság: 412x
2

Mindennek ára van

Amikor elolvastam az ismertetőt – nem a fenti sületlenséget –, úgy éreztem magam, mint amikor ráakadok egy könyvre, aminek a borítója érdekes, a fülszövege pedig annyira szokatlan, hogy azonnal olvasni akarom. Az egy csillag elvonása épp ennek a felcsigázásnak a lelombozásáért történt. Ugyanis egy közepesen izgalmas felütés után igen gyorsan ellaposodik a sorozat, és egy drámába fordul át. Ekkor brazil szappanoperák és török romantikus sorozatok stílusa keveredett egy kevés, lassan csepegtetett thriller-hatással.

A második négy epizódot úgy kezdtem, mint egy unalmas focimeccs második félidejét: kevés kedvvel, de reménykedő várakozással, hogy talán érdekesebb lesz. Ekkor azonban meglódultak az események, akció követett akciót, és egy meglepő fordulat egészen más megközelítésben láttatta a történetet. Nem egyszer írtam már, hogy az ázsiai színészet az európai szemnek idegen, más érzelmi skálázással dolgoznak. Nekünk fura, hideg vagy éppen túljátszott.

Mindennek ára van

Ezért is váltottam a felirat mellé az angol nyelvre az eredeti thairól. Sokkal jobb lett. A szereplőket persze nem ismerem, de eltekintve a fentiektől jól játszottak. A sorozat hangulata általában átveszi a környezet egyszerűségét és sivár komorságát. Szinte már kamaradarab, hiszen relatíve kevés szereplővel dolgoznak. A történet egy megdöbbentő jelenettel indul, egy tini egy szupermarketben megkér egy nőt, hogy fényképezze le. Majd egy elnyújtott vakufény jön, és a lány eltűnik. És ezzel kezdetét veszi az emberi gyarlóságra épülő furcsa sztori. Bár lassan indul be a cselekmény, az epizódok rövidek, így gyorsan átlendülünk az első felén, aztán már nem bánjuk, hogy nem adtuk fel. Az utolsó két rész kifejezetten pörgős, akciókban bővelkednek. Végül úgy zárják le az évadot, hogy az állunk leesik, és sajnáljuk, hogy nem elérhető még a folytatás.

80 Törlés  (2023)

dráma | romantikus | thriller

Egy bonyolult kapcsolat, titkok rejtegetésével és egy komor kérdéssel: kit akarsz kitörölni az életedből? több»

2