2023.08.09 23:25 fankbringa Olvasottság: <100x
1

Finomító tőzsde

Erre a filmre esett a választás a tv-csatornák lélegzetelállító kínálata helyett. Könnyen vasalós filmre vágytam. Ez részben teljesült is. Sajnos nincs magyar szinkron, cserébe kapunk kínai–angol vegyes filmet. A nagy dinamika miatt az angol beszéd nehezen érthető. A kínai jobban, de ahhoz előbb meg kellene tanulni kínaiul. Szóval marad a feliratozás.

A párbeszédek semleges viszonyban állnak a történettel. Se nem erősítik, se nem gyengítik egymást. Ezt én hátrányként értékeltem. Bevallom, ha már annyit küzdöttem az olvasással, elvártam volna, hogy hozzáadjon a látványhoz és a cselekményhez. A film végére kiderült, hogy túl magasra tettem a lécet.

Finomító tőzsde

Jackie Chan, az örök nevettető, a komikus, a rettenthetetlen harcos, megöregedve bár, de azért megoldotta, hogy végigugrálja a díszletet. Sajnos mindez nem volt elég szórakoztató. Kiválóan hozta a figurát, de nekem már nem volt meg benne az a tűz, amiért szerettem. Jackie kedvéért a többi szereplő is lelassított. John Cena például jobban hozta az óvóbácsit, mint a katonát.

A történet teljesen értelmetlen. Ad egy keretet a pofozkodásnak, de ennél többre senki se számítson. Nem csak, hogy teljesen feledhető, de annyira sok benne az ellentmondásos, hiányos, értelmetlen rész, hogy a végére megsajnáltam a színészeket. Tele van öncélú jelenetekkel, mint például a habparty. Egyik vicces jelenetből megyünk a másikba, mint egy színpadi előadásnál. Időnként rá is játszanak, hogy még gagyibbnak tűnjön. Véletlenszerűen használt szakkifejezések minden következetesség nélkül. Ötletszerűen pukkanó dolgok. Biztos van még lejjebb.

A képi világ nagyszerű. Csodás rajzok, nagyszerű tájak végig a filmben. Összeraktak egy komoly díszletet. Kicsit olyan volt, mint amikor az elsősöket beengedik egy csodás iskolába. A szülőket megnyugtatja a látvány, így szemet hunynak a hiányosságok felett.

A színészek hozták az ázsiai stílust. A legtöbb színész hibátlan alakú és arcú szépség. Úgy mozognak, mint az őzike, de nagyon keménynek tűnnek közben. Néha felmutatnak érzelmeket, de leginkább visszafogottak.

A 3 csillag mellett döntöttem. Előnye, hogy igényes a grafika, jók a főszereplők, szépek a nők, rendesen megkoreografált jeleneteket látunk. Hátránya, hogy a történet egy fércmunka, a hangeffektek átlagosak, a verekedések hiteltelenek, az érzelmi hatás minimális.

Izgalmasan várom a folytatást, amit az utolsó jelenet előrevetített.

Érzékeny lelkűek és kiemelkedő minőséghez szokott nézők kerüljék a filmet.

akció | kaland | thriller | vígjáték

A különleges erők két volt katonájának egy csoport civilt kell elkísérnie a bagdadi „halál országútján” a biztonságos zöld zónába.   több»

1