2023.10.13 20:30 hemish Olvasottság: <100x
0

Erős közepes

Végigpörgettem, de hogy őszinte legyek, néha sikerült beletekerni a sztoriba.

A második évadban valahogy minden (is) kifordul a sarkából. Viszont az első évadhoz képest kapunk pár egész szimpatikus szereplőt (a Tyco állomás elsőtisztje, a lányát kereső biológus apa a Ganymedesről, a mindent elvesztő marsi őrmester, a földi államtitkár asszony személyes kémje és testőre), valahogy felbolydul az egész történetvezetés.

Erős közepes

Azt hiszem, ez az évad jobban tetszett, mint az első, de azért vannak fenntartásaim. Errinwright főtitkárhelyettest már most lendületből ki nem állhatom, a csávó nagyon kemény ellenfél, és jó érzékkel sakkozik az emberekkel.

Az államtitkár asszony olyan simán sétál bele egy nyilvánvaló csapdába, amit csak a hülye nem lát, elvileg ő is látja, hogy csapda, de azért csak belesétafikál, mert okosabbnak hiszi magát mindenkinél. Kár volt. Egész kezdtem megkedvelni.

A Tyco állomáson is jó sok minden történik, amiről nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz-e, mindenesetre érdekes.

A dogma és a gyűlölet erősödik mindhárom övezet (Föld, Mars, Kisbolygó-öv) lakosaiban, és a tettek is elég bizarr irányt vetnek, hát még a kivitelezés. Szó szerint a gyomrom forgott, amikor a tragédiát elszenvedő Ganymedes menekültjeit kiszórják a légzsilipen ,mint a szemetet, csak azért, mert a Földről és a Marsról származnak. A kegyetlenség bemutatását még mindig elég öncélúnak érzem ebben a sorozatban.

A Rocinante mostanra a kedvencem lett. Bírom az öreglányt. Alex, a pilóta pedig a kedvenc szereplőm.

Amost is bírnám, ha nem lenne pszichopata, de a színész kivételes adottságokkal rendelkezik, határozottan feldob, ha látom.

Holden és Naomi párosát egyszerűen nem értem, és a két színész között sem látok semmilyen érdeklődést vagy vonzódást, vagy bármi ilyesmit. Úgy érnek egymáshoz, mintha rájuk szólna valaki egy fülesen, hogy „Most kell megérintened az arcát!”

A lányát kereső apa kifejezetten jó színész, bár én amúgy is kedvelem az ázsiai színészeket. Nagyon sok apró mimikával operálnak, és a tekintetük szerintem lebilincselő.

Az ő történetszála érdekes, az évad végén láthatjuk, hogy a kislányt hibernálják egy dobozban, valószínűleg ő is kapott egy adag protomolekulát, kérdés, mi lesz belőle. Remélem, nem fogják ezt a szálat elvarratlanul hagyni. Az első évadban történtek után jó lenne, ha válaszokat is kapnánk erre a fénylő kék izére, mert eddig csak a kérdések sorakoznak.

Roberta (Bobby) Dreaper őrmester kellően izgalmas karakter, és a motivációjával, érzelmi állapotaival is azonosulni tudok. Kedvelem. A színésznő nagyon szép, egzotikus vonásokkal és teljesen hiteles, érzékeny játékkal. Jó választás volt.

Nekem Miller nem hiányzik ebből az évadból, de ki tudja, lehet, még találkozunk Miller és Julie kotyvasztott 2.1 verzióval, ki tudja, mi lett belőlük meg a fénylő, kék izéből a Vénuszba csapódva.

Most kezdek neki a 3. évadnak. Be kell valljam, azért izgulok, mi lesz benne.

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

James Holden és legénysége megszökik az Eros aszteroidáról. Miközben próbálnak felépülni a sugárzás okozta mérgezésből, Holden, Miller és Johnson bosszúhadjáratra indul,... több»

0