2023.10.21 23:21 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Látomások a világ élén

Érdekes koncepcióra épít a film, miszerint a látomások festőjének vászon az egész világ. Kicsit emlékeztet a mátrix koncepciójára, ahol a kód számára csak alkatrészek az elmék. Ha nem tudjuk mi igazi és mi képzelet, akkor mi értelme van azt követni, hogy mi a valóság?

A film időnként oppenheimeresen zaklatott és elvont lesz, ahol már nem számít semmi, csak hogy visszataláljunk önmagunkhoz. Végig nem értettem, hogy ez most komoly, vagy vicc, mert annyira váltakozott a karakterek nézőpontja, hogy mi értelme volt forgatókönyvet írni?

Látomások a világ élén

Maga a film végig tartja a feszültséget, végig közvetíti az alkotók szándékát, hogy ha valóságnak hiszel mindent, amit a világból tapasztalsz, akkor a végén bármilyen mesét elhiszel. Meséből nincs hiány. Sem a filmben, sem az életben. Tetszett is a konteó gyártós megjegyzés, hogy a valósággyártók irányítják a világot, ahol mindenki csak báb. Kár, hogy ezt nem bontotta ki a film jobban, mert erre fel lehetett volna építeni valamit, amitől a film tényleg érdekes lesz. Ehelyett megpróbált a történet felépíteni egy érdekes párharcot, egy konfliktust, amit a színészek képtelenek voltak átadni és annyira elnyújtott lett, hogy a végén már bármilyen gyors befejezéssel kiegyeztem volna. Sajnos az volt az érzésem, hogy erről még lehúznak két bőrt, mert annyira nem tartottunk sehová.

Önkéntelenül is összehasonlítottam a filmet más scifikkel. Beugrott például a különvélemény, ami szintén egy látomásos sci-fi, de ott Tom Cruise játéka, a kamerahasználat és a látvány nagyon sokat adott a filmhez. Ezt itt mind hiányoltam. Szépen összerakott iparos munka, de semmi magával ragadó. Olyan, mint egy pocsolya az esőben. A szemnek kellemes, de benne állni és érezni a fejemen táncoló cseppeket kifejezetten kellemetlen.

Sajnos a történet, operatőri munka és a rendezés gyengesége miatt már nem is érdekeltek a színészek, pedig van köztük pár nagy név. Esélyük sem volt megmutatni mit tudnak.

Egyszer nézős sci-fi. Ahhoz túl jó, hogy megérdemeljen egy esélyt, de maradandó emléknek gyenge.

70 Tudatosság  (2023)

thriller

Ian egy tinédzser, aki az apjával él egy külvárosban, kisebb csalásokat folytat, kihasználva azon képességét, hogy képi illúziókat tud kelteni gyanútlan áldozatai kárára. A... több»

0