2023.10.25 21:43 hemish Olvasottság: <100x
0

Kiégtem – Bűnrossz

Már vagy 2 hete megnéztem a 4. évadot, de úgy felmérgeltem magam rajta, hogy azt se leírni, se végiggondolni nem tudom rendesen. Vagy 3x ültem neki ennek az értékelésnek, de mindháromszor olyan mérges lettem, hogy inkább hagytam az egészet, hadd merüljön feledésbe, némileg.

A 4. évad a Térség által megnyitott gyűrűkön keresztül elérhető új világok kolonizálásáról és ásványkincseinek kitermeléséről, na és persze az ezzel járó óriási haszonról szól. Magyarul mindenki igényt tart az új élhető bolygókra, természeti kincsekre és ásványokra, az övezetiek, a marsiak és a földiek is. Naná, hogy kiújul a gyűlölködés és az öncélú vérszomj.

Kiégtem – Bűnrossz

Avasaralára nem ismerek rá. Visszakaptuk, köszönjük, de ki a búbánat írta neki a szöveget?! Minden második szava valamilyen káromkodás, hallgatni is rettenetes, nézni meg pláne. Egy-egy jó helyen elhelyezett b*meg, kifejezetten üdítő tud lenni, na de pont ez az, hogy Chrisjen szövegében nincs jó helyen, és túl sok is.

Valahogy a színésznő sem találja a helyét ebben a megállás nélkül b*zmegelős szerepben. Megismerjük a férjét, de minek... teljesen súlytalan a pasas.

Holden meglátogatja anyukáját a Földön, akivel Naomi csak online találkozhat, mivel övezeti, nem bírná a gravitációt fizikailag a Földön. De azért alávetik egy rakat különösen fájdalmas, kínzó kezelésnek (csontsűrűség növesztés), amit ki más csinál, naná, hogy Holden. Betojok... nagyon szeretheti Naomit.

A küldetés, amit Avasarala a Rocinante legénységének nyakába akaszt, minden, csak nem kéjutazás. Azonnal tudni lehetett, hogy balhé lesz, Holdent és csapatát pedig a kellős közepébe küldik. Irány az Ilus, az új világ és a telepesek – akik egyébként megvadul kutyaként mindenre és mindenkire vicsorognak, aki a bolygóra akarná tenni a lábát.

Az ENSZ a Rocinante mellett még egy felfegyverzett kutatócsapatot is küld az Ilusra, akik geológusok, bolygómérnökök, gépészek, vizsgálnák a felszínt és azokat a fura képződményeket, amelyeket a telepesek fedeztek fel.

Igen ám, de sem a Rocinante legénysége, sem az ENSZ kutatócsapat nem szívélyesen várt vendégek az Iluson. Az övezeti telepesek mindennek hangot is adnak, egyikük-másikuk ennél némileg tovább is megy, az ENSZ kutatócsapatát leszállás közben robbantják darabokra, 29-en meg is halnak azonnal –> igen, ezt akárhonnan nézzük, ez egy terrortámadás.

A kutatócsapat vezetője full bekattan a támadásra, és végezni akar a támadókkal.

Közben a Rocinante is leszáll, pátoszos jelenetsort kapunk arról, ahogy Nagata ráteszi a lábát egy bolygóra. Nem tudom, mi hiányzott... DE MIÉRT??? A Földre nem száll le, mert nem bírná a gravitációt, de egy isten háta mögötti holdra, ahol por van meg sziklák és kövek, oda igen. Nem értem...

Holden gyakorlatilag azonnal a képződményekhez megy, és Millernek köszönhetően azonnal jó nagy kalamajkát is okoz. De hogy miért? Szerintem az írók se tudják. Mielőtt jól összebarmolja azt, amit nem kéne, Holden szájából elhangzik, hogy már nem bízik Millerben.

Ettől függetlenül azért megcsinálja, amit Miller mond neki... (DE MIÉRT????) – lesz is belőle jó nagy gebasz...

Nem értem.

Gunny a Marson campel, és egy szétszerelő üzemben dolgozik. Hajókat szerel szét. Leszerelték a parancsmegtagadásai miatt, már nem katona. Szenved is ettől elég rendesen, de az ő motivációi itt még érthetők.

Néha beszélget Alex-szel, megértik egymást. Gunny családja elég fura, a kamasz unokaöccse ránézésre is egy problémaforrás, lesz is nagy konfliktus. Gunny egy idő után már csak túlélni akar, és elsodorják az események.

Számomra ez a szál teljesen érdektelen volt, a felére se emlékszem innen már.

Drummer szálát tekintve ő is benne van a sztoriban, védi a hajójával a gyűrűt a kalózoktól és az önkéntes telepesektől, de valahogy lóg a levegőben az ő szerepe is, totálisan érdektelenné vált az egész.

Az Iluson elszabadul a pokol közben, de annyira értelmetlen és érthetetlen eseménysorozat veszi kezdetét, hogy képtelen vagyok ezeket leírni, aki akarja, nézze végig, nekem ez már a nullával volt egyenlő, és több időt sem akarok már vesztegetni rá.

Az 5. évadot megnézni már biztosan nem fogom, pláne, hogy megtudtam (YT feldobta) hogy Alex – a kedvenc pilótám – meghal az 5. évad végén.

Mivel nekem ez volt az utolsó csepp, inkább nézek olyan sorozatot, amitől nem érzem azt, hogy darabokra tépnék egy telefonkönyvet. Laponként.

Nem tudom, miért kapott ez a sorozat 8 feletti értékelést, teljes a mélyrepülés, a karakterek elnagyoltak, kétdimenziósak, sok töltelékszereplő van, akiknek a szerepét tényleg nem érteni – vagy csak én nem értem.

Az erőszak megjelenítése pedig annyira brutális, kegyetlen és öncélú, hogy felfordul tőle a gyomrom.

Aki akarja, nézze, de én a többi évadot kihagyom. Örvendtem.

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

A Rocinante űrhajó legénységét megbízzák, hogy fedezzen fel bolygókat a portálon túl. Többezer Földhöz hasonló bolygóhoz jutva a hatalmi harcok tovább folytatódnak a Föld,... több»

0