2023.10.29 15:21 kabel Olvasottság: 121x
0

Kevés testcsere

A Suitable Flesh lényege, hogy egy mitikus lény folyamatosan átveszi mások testét, hogy örökké élni tudjon. A gond az, hogy a film ennél a mondatnál nem komplikálódik tovább, és sajnos a testcserés elemmel sem játszottak eléggé, hogy elég csavar vagy meglepetés legyen. Történetünk szinte minden pontján tudjuk, kinek a teste kié, vagy mikor mi történik, így aztán sosincs misztikus hangulat, vagy sosem vagyunk csak félig biztosak egy személyiségben. A színészi játék kimondottan pocsék, bár ez lehet direkt ilyen, hogy a nyolcvanas évek B kategóriás filmjeinek hangulatát hozza.

Ez azonban nem magyarázat a rengeteg történeti lyukra. Pszichológusok nem így beszélnek emberekkel, mint a filmben, és fura, hogy senki sem hív rendőröket valamiért. Olyan, mintha a szkript legelső verzióját vitték volna filmre, ahelyett, hogy kitaláltak volna még pár extra elemet vagy szituációt, amikben érdekesebb vagy bizarrabb lett volna egy ilyen jellegű történet. A narratívában nincs kozmikus horror elem, habár a Cthulhu mítosz képeit bedobták pár jelenetbe, ezek végül nem részei a sztorinak semmilyen szinten.

Kevés testcsere

A történet Lovecraft egyik egyszerűbb rövid sztoriját dolgozza fel, de sajnos a kivitelezés elég gyenge, és hiányzik a gondolatiság vagy bármiféle üzenet. Nincs meg a félelemfaktor vagy a paranoia, amit egy body-snatcher filmnek hoznia kéne. A jelenetek unalmasak és messze túl hosszúak. A lény valamiért nagyon szereti erotikus aktusokban kiélni vágyait (bár ez nincs elmagyarázva, mért), de ezek a rosszul vágott jelenetek csupán nagyon repetitívnek hatnak, és nem vezetnek sehova. Nincs az, mint mondjuk az It Followsban, ahol az átok szex közben kerül átadásra, így ezeket a jeleneteket ennyire elnyújtani kissé fölösleges. Sajnos ennyi, a film egyszerűen nem volt elég okos, hogy egy izgalmas sztorit adjon, ami megkérdőjelezi a körülöttünk lévő emberek személyiségét vagy a saját testünk mulandóságát. Volt pár véres jelenet, igen, de nem volt annyi, hogy csak emiatt ajánlani tudjam a filmet, és csupán emlékeztetni más, jobb filmekre nem elég. Nem tudtam komolyan venni.

horror | thriller

Egy pszichiáter megszállottja lesz egyik fiatal, többszörös személyiségű kliensének. több»

0