2023.12.07 21:26 Ahoj poplacsek Olvasottság: 217x
3

Hozza az írónő világának hangulatát

Szóval itt ez a film, hozza Agatha Christie világának hangulatát, érezzük azt a miliőt, amit annak idején (nálam tizenéves koromban, ami sajnos már négy évtizede volt) tapasztaltunk a puhafedelű, sárga gerincű Albatrosz könyvek sorozatban megjelent műveinek olvasásakor. Mennyire más is volt ez, mint szenvedni bűbájos Küsmödivel, vagy kiszenvedni több száz oldalt, amíg az író kinyögi végre azt a semmit, amit a Baradlaiakról meg akart velünk osztani.

Ez a film copy-paste hozza azt a világot, de minden innováció, kreativitás és bátorság híján. A megszokott filmes eszközökkel operál, megfelelő, mondhatni, kellően magas színvonalon kivitelezve, mint ahogy a színészek is megfelelően jól, de különösebb lelkesedés nélkül eljátsszák a szerepüket. Kenneth Branagh alakítása elmarad a színész tényleges képességeitől, a belgáskodó akcentusa röhejes, Kelly Reilly műfelháborodásai barátokköztesen amatőr érzetet keltenek, Jamie Dornan, a szürke 50 árnyalatának csillionér szadomazo szexragadozója József Attilának van maszkírozva, ami szűnni nem akaró derültséggel töltött el, ahányszor megláttam.

Hozza az írónő világának hangulatát

Meg lehet nézni, ha totál nincs más film kéznél, de én őszintén szólva kicsit így utólag már sajnálom az időt, amit eltöltöttem vele. De nem mindenki szeretne filmekből nyereséget kivenni, akinek nincs ilyen perverziója, az közepesen jól ellesz azért rajta.

A tökéletes korhű hangulat kedvéért a záró sláger a korabeli „Kék a szeme, arca csupa derű”, azaz Vera Lynn We'll Meet Again című minden akkori toplistát bejárt dala.

dráma | horror | krimi | misztikus

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes... több»

3