2023.12.16 22:39 hemish Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Pátoszos nosztalgia a köbön

Egyszerűen nem értem, mi értelme volt ennek az egész sorozatnak. Az első évad akár még jó is lehetett volna, elcseszték. A második évad szintén jól indult, elcseszték.

A harmadik évad első része felkeltette az érdeklődésem, hátha ebből valami jó lesz... hát nem.

Pátoszos nosztalgia a köbön

Az egész évad cuppog a negédes, szirupos nosztalgiától. Rossz nézni. Az a történet, hogy nézzük, hogy a Next Generation-sorozat tagjai nosztalgiáznak.

Jack Crusher mondjuk nem annyira idegesítő karakter, mint amennyire Wesley volt, de miért kellett a fanservice? Miért kellett beleerőltetni egy Picard gyereket Picard és Crusher elcseszett kapcsolatába?

A 3. évad ugyanúgy nincs kapcsolatban az első kettővel, ahogy az első és a második sincs kapcsolatban egymással.

Reménykedtem benne, hogy lesz valami érdekes, de sajnos semmi új, semmi érdekes. Érzelmi hullámok, öncélú kegyetlenkedés, az van dögivel, az embernek felfordul tőle a gyomra, annyi. Dagonyázni lehet a borzalomban térdig.

Aztán jön a pátosz meg az érzelmi löketek, vágás, és ismét elmerülhetünk az iszonyatban, vágás nosztalgia, könnycseppek, érzelmi hatások, vágás terror.

Egyszerűen nézhetetlen.

Azt gondolom senki nem hiszi, hogy a második évadban állítólagosan továbbfejlődött borg faj ebből az évadból kimarad. Az a Dr. Jurati-féle továbbfejlődés természetesen nem létezik a 3. évadra.

A vulkániakat már megkülönböztetni sem lehet a romulánoktól. Hajuk se nagyon van, ha mégis, akkor az arcukat is tetoválják, mert miért ne. Sokat időz a kamera a drogos, élveteg bárokban, helyszíneken, ahol mindenki s*ggfejkedik. Az elcseréltek állítólag összefognak a borggal, de hogy ezt a baromságot ki találta ki, és miért, nem kenték a fejére ezt az elborult ötletet, azt tényleg nem értem. Mikor fogott össze a borg bárkivel is?! Amúgy a borg királynőt nagyon ocsmányra sikerült össze CGI-ozni, ennél még Jurati átalakulása is jobb volt. Jó, tudom, a harmadik évadra elmúlt.

Számos új fajt látni, de nem tudjuk ki fia-borja, milyen faj stb. Csak úgy vannak, minek tudni róluk, úgyis fézertűz végez velük. Rafi és Worf kettőse meglepő módon tetszett, de összesen ennyi pozitívum volt az egészben.

A Discovery is egy pátoszos dagonya, de legalább valami újat próbált... nem mintha sikerült volna nekik.

Kár volt. Legalább nem csesztem el vele sok időt.

akció | dráma | kaland

A Star Trek: Picard című amerikai televíziós sorozat harmadik és egyben utolsó évadában Jean-Luc Picard karaktere a 25. században újra találkozik a USS Enterprise egykori... több»

0