2023.12.19 17:34 Kóborló Olvasottság: 709x
3

Becky újra dühős

Három évvel ezelőtt mutatták be a Becky című filmet, melyben egy kislány egymaga vette fel a harcot a családját megtámadó nagyon rossz arcokkal, és hiába tűnt előjáróban teljesen esélytelennek a küzdelme, mégis sikerrel járt. Három évvel ezelőtt a Becky című filmet sokan a Reszkessetek betörők klasszikusához hasonlították, annyi különbséggel, hogy elképesztően véresre sikerült és rengeteg brutális jelenetekkel fűszerezték meg az alapfelállását a készítők (és persze nem karácsonykor játszódott a története, továbbá nem betörök voltak a negatív karakterek, hanem szökött gyilkosok). Nos, jómagam már akkor sem osztottam ezt a véleményt, de be kell hogy valljam, rendkívül jól szórakoztam akkor azon a filmen. Talán ezért is örültem meg annak, hogy belefutottam jelen filmünkbe, amely tovább szövi a már korábban megismert Becky történetét (na persze csak igen kis mértékben). Na de lássuk, hogy képes volt-e a folytatásának megugrania azt a lécet, amelyet a három évvel ezelőtti első rész felállított vele szemben.

Amikor először hallottam jelen filmünkről, előjáróban arra gondoltam, hogy a történet írója, Matt Angel elsősorban majd arra összpontosít a folytatásban, ami megválaszolatlanul maradt az első rész végén (igen, arra a bizonyos kulcsra gondolok), de amikor volt szerencsém megnézni az előzetesét a filmnek, már ott némileg érzékelhetővé vált, hogy nem efelé fog a történet haladni. Tulajdonképpen írhatnám azt is, hogy Matt Angel, a film forgatókönyvírója megpróbált leginkább a biztosra törekedni történet szempontjából, mert jó pár hasonlóságot átemelt ebbe a történetbe a 2020-as Beckyből. Persze nem szolgamód másolta az első rész eseményeit, hisz a főszereplőnket alakító Lulu Wilson is idősebb lett három évvel az első kalandja után, de a dühkitörései még most is ugyanannyira halálosak, továbbá még mindig lebecsülik az ellenfelei, de mi, nézők azt már tudhatjuk, hogy ebben van a legnagyobb ereje a karakterének. Továbbá a folytatása ismételten megjátssza azt a meglepő kártyalapot, hogy a negatív karakterek vezetőjét ismételten egy olyan színészre bízták, akit legtöbbször komikus szerepeiről ismerhettük eddig. Az első részben ezt a negatív karaktert Kevin Jamesre bízták, míg itt Seann William Scottra esett a választás. Nem mondom, hogy rosszul hozta Seann William Scott a rábízott figurát, de azért az első részben látható Kevin James némileg erősebb volt e téren. Sajnos a további a karakterek is némileg elmaradtak az első részben látottaktól, de ami azért ennél kicsivel jobban bosszantott, hogy a Beckyt alakító Lulu Wilson karakterével sem igazán kezdtek túl sok mindent (oké, talán csak a film legvégén húztak egy némileg meglepő dolgot vele kapcsolatban), emiatt pedig bennem némileg az ismétlés gondolata röppent fel a történet nézése során.

Becky újra dühős

Viszont mindenképp meg kell említeni a történet pozitívumai közt azt, hogy még így is képes volt sok esetben szórakoztató lenni, a cselekmény aránylag egészen pörgős, és ismételten válogatott és kreatív vérengzésekkel tarkították a kevesebb mint másfél órányi játékidőt. Az első részben látott vágási technikákat is átemelték ebbe a részbe, ami már akkor is kimondottan elnyerte a tetszésemet, és ezzel most sem voltam másképp.

Viszont mindezek mellett azért a Becky bosszújaben jóval több hiba is található, mint a három évvel ezelőtti részében, és itt nem a logikai gikszerekre gondolok, mert hát az már az első részben is bőven jelen volt, hanem sokkal inkább olyanokra, hogy egyes jelenetsoroknál azt véltem felfedezni, hogy nincs meg a folytonosság. Továbbá hogy egyes jeleneteknél a főhősünknél felfedezhető a totális elmebaj hajlama, és eme jelenetek miatt számomra sokat veszít a karaktere abból, amit megkedveltem az első rész esetében.

Összegezve a filmet, az összes hibája ellenére, még mindig találhat benne a néző jó pár szórakoztató jelenetsort, de ha idővel trilógiává fejlesztik Becky kalandjait, akkor valami egészen újat kell ott majd nyújtaniuk a készítőknek, mert harmadjára már mindez szerintem kevés lesz. Masszív három csillag jár a látottakra tőlem, és kíváncsian várom, hogy lesz-e majd folytatása.

akció | horror | thriller

Két évvel azután, hogy megmenekült a családját ért erőszakos támadás elől, Becky egy idős nő – egy Elena nevű rokonlélek – gondozásában próbálja újjáépíteni az... több»

3