2024.01.21 00:16 fankbringa Olvasottság: 815x
1

Szökik a szeretet

Ki ne tudna együtt érezni egy apával, aki a lányáért küzd? Ugye. Nagyjából erre épít a film több-kevesebb sikerrel.

Adott egy acéltestű cséphadaró és a sok kis kemény öklű bukkanó a hazafelé tartó úton. Leginkább egy "Felpörögve" remake-nek tűnik német gyártásban. A főhős annyira szigorú és olyan keményen odacsap, mint a NAV, ha valaki az érdekeit sérti. Mostanában divatos ilyen városi bunyózót túrafilmet forgatni, így beleillik a sodrásba.

Szökik a szeretet

Tetszett, hogy olyan szereplők is kaptak esélyt, akikről elhittem, hogy életében megütött már legalább egy boxzsákot. Emilio Sakraya így szőke fehér fiúként rendkívül szokatlanul festett, de nagyon jól eltalált lett a karaktere. Gyakorlatilag a hátán viszi az egész filmet, annyira ráfókuszál a történet és a képi világ. Mint egy egyszemélyes utcai harcbemutató.

Ha jól emlékszem senki sem hal meg a filmben. Hogy miért lett ilyen szokatlanul tartózkodó az öldökléstől és a maradandó következményektől a film, nem tudom, de egy másik nézőpontot mutat, ahol az emberek nem gyilkolásznak olyan rutinnal, mintha mosogatnának. Tetszett ez a látásmód, ami beleillik az összképbe más stílusjeggyel együtt.

Kifejezetten tetszett a film végén a teljes rózsaszín ködfátylas happy end hiánya. Nagyon elrontotta volna az élményt, ha a realista elemeket megtartó történet átcsapott volna egy tündérmesébe. Így is sokat romantizáltak benne, de az előnyére vált a filmnek.

Amennyire erős a film képalkotásban és történetvezetésben, annyira gyenge a történet mélységében és részletességében. Azon kívül, hogy megyünk előre, nem történik semmi érdemleges. Az összes kiaknázható drámai elem kimaradt. Mindig vártam, hogy majd most, de nem. Maradt a tiszta üzenet. Egy harcos odaér a célba.

Nagyon jó ötlet volt a Berlin térképes tájékoztatás a pillanatnyi állásról. Aki még sosem járt ott, kicsit oda tudja magát képzelni. Kreatív volt az eszközhasználat és a megoldások. Sok olyat mutatott be a film, ami valószínűleg a helyieknek mindennapos, de a távoli nézőnek érdekes. Ettől erősödött a turisztikai szerepe, és mutatta, hogy Berlin nem egy koszfészek, hanem egy európai város.

A szépen koreografált verekedős jelenetek miatt kifejezetten ajánlott megtekintésre harcművészetekben jártas nézőnek. A szépen kidolgozott felsőtest pedig nem véletlen, hogy rákerült a plakátra. Bár minimális a filmben a ringben eltöltött idő, a sportrajongók is kaptak pár morzsát sportszerűségből kitartásból és összefogásból.

Dráma és romantika kedvelő nézők kicsit csalódni fognak, a durva erőszak kedvelőinek nagyon gyenge és lapos lesz. Úgy fogalmaznám meg, hogy verekedős családi film. Közel sem olyan szórakoztató, mint Bud Spencer, de legalább olyan érdekes.

68 60 perc  (2024)

akció | dráma | sportfilm

Octaviónak csak egy órája van arra, hogy eljöjjön a lánya születésnapjára, különben örökre elveszítheti a lány felügyeleti jogát. De hogy elérje célját, lemondja egyik... több»

1