2024.01.30 17:02 kabel Olvasottság: 224x
4

Gyilkosok szennye

Ez nem lehet valódi film. Alacsonyra tettem a lécet, de még onnan is leesett. Olyannyira nem hiszem el, hogy ez egy tudatos alkotói folyamat eredménye, hogy fogadni mernék, ez vagy valamilyen pénzmosásra használt projekt lehetett, vagy a benne szereplők mind elveszettek egy fogadást, hogy a legnagyobb szenny filmet összelapátolják. Legfurább elem Frank Grillo, aki valamiért nem kezdett semmit marveles pályafutásával, és nem fordította értelmes dolog felé a hírnevét, hanem lényegében átvette Bruce Willis szerepét, és ZS kategóriás filmekben unatkozik a fizetését várva. Ezzel csak az a baj, hogy Bruce Willisnek voltak jó filmjei karrierje elején, neki nem igazán.

Történetünk lényege, hogy mindenféle bérgyilkos egymás ellen harcolgat a bérgyilkosok bérgyilkosa címért, melyet Frank Grillo megölésével tudnak megszerezni. Ennek az egésznek annyi értelme van, mint ragasztónak a hűtőmágnesen, mivel a film végén kiderül, hogy a bérgyilkos király, Frank Grillo csak egy társat akart szerezni maga mellé, és ezért ment végig az egész tortúrán. Ez a csávó nem hallott még a több fordulós interjúkról, ahol megbeszélik az emberek, milyen jellegű munkáról van szó meg bérigényt meg SZÉP-kártya juttatásokat??? Neki nem lövöldöznie kéne, hanem egy HR ügynökséget keresni, hogy egy új munkatársat tudjon felvenni.

Gyilkosok szennye

Azt el tudom képzelni, hogy ez a film ideális alap egy vasárnapi laza iszogatásra. Egy olyanra, ahol minden közhelyes mondatnál mindenki bedob egy felest, hogy a film ötödik percére már Zacher Gábor rendelőjében magyarázzuk ki magunkat és jövőképünk hiányát. Meg kell hagyni, a forgatókönyvön tényleg sokszor hangosan felnevettem, annyira ostobán vicces volt. Azon gondolkoztam, bedobjam-e egy olyan weboldalba, ami ellenőrzi, hogy AI generált-e a szöveg.

„Ez egy akciófilm, úgyhogy azt kéne értékelnünk” – mondja a bennem lévő ötéves (aki nem tudom, hogy élte túl a tavalyi Tarr Béla maratonomat). De az akció értékelhetetlen, egyrészt azért, mert a képminősége egy 5 éves iPhone kamerájához közelít. Ezt a filmet majdhogynem egy DSLR kézi kamerával vehették fel, a színezésre az volt az elképzelés, hogy olyan magasra húzzák a kontrasztot, amennyire csak lehet, így rengeteg jelenet totál sötét. Emellett kiégett vagy szanaszét rángatott felvételeket kellett végigszenvednem, ahol az operatőr remegő keze kompenzált a koreográfia teljes hiányáért. Az akciójelenetek nevetségesen rosszak és erőtlenek, mert minden egyes csatának előre tudjuk a kimenetelét, és sajnos egyik színész sem valami akrobata, mint mondjuk Keanu Reeves. Mert hát a John Wick-filmekben is tudjuk, mi a csaták kimenetele, de a filmek kompenzálnak, és izgalmas helyszínekre visznek, jó aláfestő zenét szólaltatnak meg, vagy extra érdekességeket dobnak be, mint mondjuk, lovak, késdobálás, kutyák stb. Itt semmi hasonló kreatív törekvést sem éreztem. Meglepetés nagyon nincs egy furcsán véres haláleseten kívül.

A vége főcím alatt már csak tükröződésem néztem a képernyőben, miközben azon filozofáltam, hogy tehettem ezt magammal. Ez biztos valamilyen hollywoodi teszt része, hogy felmérjék, mennyire kevés erőfeszítést tegyenek bele a jövő filmjeibe.

akció | krimi | misztikus | thriller

Garan egy nemzetközi bérgyilkosokból álló csoport tagja, akik a világ legveszélyesebb gyilkosának likvidálására kapnak megbízást, ám rájönnek, hogy ők maguk az üldözöttek. több»

4