2024.03.06 00:41 fankbringa Olvasottság: <100x
4

Modern Grease

Baj-e, ha a lány túl sokat énekel? Nem, ha jó a hangja.

Reneé Rapp még a musicalekben megszokott szinthez képest is kiemelkedően alakít. Igazán kellemes csalódás. Jó dalok jó előadásban. Mivel nem ismertem a munkásságát, meglepett, hogy a dalok jó részét ő írta és ő is énekelte.

Modern Grease

A produkció nagyon emlékeztetett a Grease című musicalre. Ott is túlkoros szereplők voltak a középiskola sztárjai. Ott is sokat énekeltek, és ott is a szív dolgai dominálták a történetet. Nagyon fura volt, hogy az első 7 percben csak énekeltek. Kicsit aggódtam, hogy ez túl sok lesz. Végül nem lett az. A próza is kapott helyet.

A film azért kapott 3 csillagot, mert sok helyen 2, sok helyen pedig 4 csillagot érdemelne, így átlagoltam. A végén a csúcspontra összeszedték magukat, az 5 csillagos. Ehhez viszont végig kell ülni az egész filmet a gyengébb részekkel együtt. Tökéletesen lehozta az eredeti film történetét, párbeszédeit, helyszíneit, de több mindenen változtatott is. Az eredeti történetben sincs nagy mélység, így nem okozott csalódást, hogy itt sem lett nagyobb. Emiatt nekem a Veszedelmes viszonyokhoz képest ez csak egy felszínes történetecske.

A látvány minden és díszletben, sminkben nincs hiány, sem kivetnivaló. Ami a lányok világában fontos, annál a legapróbb részletekre is odafigyeltek. Ami csalódást okozott, az a megvalósítás. A látványon felül a film nekem a gyönyörűen megkomponált káosz. Mintha rászóltak volna az operatőrre, hogy emelje ki a jelenetek negatívumait, és találjon olyan szöget, amitől béna lesz az összhatás. A jelenet értéke és a filmezés nem voltak összhangban soha. Eltartott vagy 40 percig, mire túltettem magam a csalódottságomon.

Samantha Jayne és Arturo Perez Jr. mint rendezők minden eszközt bevetettek, hogy a film egy Reneé Rapp koncertfilm hangulatát hozza. Azokat a filmeket, amiket befutott énekesek csinálnak sok sikeres év után. Itt most előbb van a film, aztán vagy lesz siker, vagy nem. Itt nem álltak meg, komolyan beszóltak a tinikor nehézségeivel küzdőknek, és időnként olyan groteszk paródiát hoztak az amerikai életstílusról, középiskoláról, hogy az már a bevételeket veszélyezteti.

A szereplők hol egy Britney Spears klipet varázsolnak a képernyőre, hol csak táncolnak, de mindez elveszik abban a forgatagban, ami maga alá gyűri a saját józanságát, és annyira elviszi a figyelmet, hogy nehéz a film tényleges értékeire koncentrálni. Már a 2004-es változat is PC volt, de azóta változtak az igények, úgyhogy történt pár változtatás, hogy kiszolgálják a filmipari aktivisták igényeit.

Egy Wonka végig bájos tud lenni, végig képes bent tartani a nézőt a saját világában. A Bajos csajok nem ilyen. Itt a nézőnek kell felugrani a hajóra, hogy végig jelen legyen a történetben, de erősen kell kapaszkodnia, hogy nem maradjon le.

A 16+-os besorolás érthető, hisz nagyon sok felnőttes poén van a filmben. Mondjuk nevetést nem hallottam a nézőtéren, úgyhogy a vígjáték kategória fenntartásokkal kezelendő. Ez egy musical. Semmi dráma, csak móka.

Csak az kezdjen bele a filmbe, aki jól bírja a zenei terhelést, vagy kifejezetten musicalrajongó, mert anélkül a rossz szájíz garantált.

musical | vígjáték

A Mean Girls egy hamarosan bemutatásra kerülő amerikai musical, amelyet Arturo Perez Jr. és Samantha Jayne rendezett. A film az azonos című musical adaptációja, egyben a 2004-es... több»

4