2024.03.16 23:59 Zsolt Szabó Olvasottság: 297x
1

Maggie Q bevadul

A rettegés éjszakája tavaly nem kapott széles körű mozi bemutatót, a film teljesen független filmes alkotás, ami egyenlő a kis költségvetéssel, ezért is kevés szereplős, és a helyszín sem túl változatos a filmen belül, hisz egy eldugott kis amerikai tanyán játszódik mindentől messze, olyannyira, hogy még térerő sincs itt, a 21. században. A film cselekménye sem túlontúl bonyolult, egyszerű, mint az 1*1. A film a fényes napsütéses Kaliforniába kalauzol el minket egy hegyek között megbúvó félreeső parasztházba, ahol is nyolc nő gyűlik össze, hogy megünnepeljék egyik barátnőjük lánybúcsúját.

Örömteli alkalmuk sötét fordulatot vesz, amikor álarcos betolakodók hirtelen rájuk támadnak csak úgy a semmiből, és nyílzáport szabadítanak rájuk, amely mind a házat, mind annak lakóit célba veszi. Ezzel a félelmetes támadással szembesülve Tess (Maggie Q), aki katonai veterán a vendégek közül (mi más lenne), kilép, hogy összegyűjtse a nőket, és bátorságot öntsön beléjük. Együtt kell visszavágniuk, eltökélve, hogy megvédik az életüket bármi áron. Szóval a nők a férfiak ellen, amit mostanság sok-sok filmben látni.

Maggie Q bevadul

A feminizmus korában élve egyértelmű, hogy a gyenge nők a végén diadalmaskodnak az erősebb nem felett. Természetesen minden másban is a kor szellemét tükrözi a film, hisz a 8 nő igen változatos, ha a rasszokat nézzük, van afroamerikai, ázsiai, latino női szereplő is közöttük, ezt legalább színessé tudták tenni az alkotók, ha már a film laposra sikerült. A film különben csendes gyilkolásból áll, mivel egy fegyverdörrenés sem hangzik el, csak hangtalan fegyvereké a főszerep, mint a nyílpuskák, kések sokasága és egyéb kerti szerszámoké, pluszba még egy krumplihámozó is jól jön a nők keze ügyében. A film maga jól felépített, de tele van olyan dramaturgiával, amik bármilyen ilyen filmben előfordulnak, így egy idő után már-már előre láthatók a dolgok, és kezd unalmassá válni. Ezért tényleg bőven elegendő a film hossza, ami vége főcímmel együtt is 92 perc lett. A szereplők csak a minimális dolgokat hozzák ki magukból, sok sikoly és sírás kíséretében. A filmet egyértelműen Maggie Q viszi, aki még ennyi idősen is bomba formában van. A zene sem mérvadó, vagyis én nem füleltem fel rá, pedig szoktam figyelemmel kísérni. A film trükkjei véresek és CGI-mentesek, vagyis a film nem hemzseg tőle, ami örömteli is egyben, én még mindig többre értékelem a szakmai kaszkadőri munkát, mint a CGI-jal megteremtett világot, mert az akárhogy is nézzük, mesterkélt. Természetesen nem vagyok ellenére eme filmeknek, mert a legjobb alkotások mégis ezek, vagyis értitek. A film totál maximum 1x nézhető, ahogy a női ismerőseim szokták mondani, vasalás mellé tökéletes. Az értékelésem is nagyon közepes: 10/5-öt érdemelt ki nálam.

akció | horror | thriller

Az iraki háború veteránja, Tes felkészül a visszavágásra, miután egy csapat betörő megtámadja a húga lánybúcsúja alatt, és rájön, hogy a betörők nem akarnak szemtanúkat... több»

1