2024.03.22 18:42 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Egy akarat, egy álom

Először is, szeretném megköszönni a Mafab mozijegyét, amit nagy örömmel használtam fel! A film olyan érzéseket mutatott, ami igazából talán az emberi lélek egy darabja lehet. Igazi sportfilm és dráma egyben. Valahogy nekem nem az öröm jött át ezen a filmen. Mintha csak azt láttam volna, hogy a főszereplő vívódik magával az élettel és a helyzetekkel.

Igazi mosoly boldogság talán csak akkor érezhető, amikor rátalál a szerelem. A félelem és az „átok”, ami olyan, mintha hatna az emberre, és ezen a film nem tud felülemelkedni. Egy vb-cím elkérése érdekében egy apa és fiai megrázó története, ami megtörtént eseményeken alapul. Ezt látva az öngyilkosságok bemutatása nekem úgy tűnt, mintha az emberekre akarnának ezzel hatni.

Egy akarat, egy álom

Elkeseredés és félelem, ami ezzel szemben volt, a küzdelem, harc és némi romantika és vígjáték. A mérleg nyelve a drámaibb rész felé billen, és ez kitart a film végéig, csak még az a jó, hogy a záró képsorok reményt adnak a jövőnek, hogy túl lehet élni mindezt. Nálam nem érte el a jó kategóriát, egy nagyon erős közepest tudok erre adni. Mint sportot, nem ismerem a pankrációt, természetesen hallottam felőle és láttam is, de konkrétan nem értem, hogyan nyer valaki. Bár a filmben ezt próbálják bemutatni, elmagyarázni. Mindezektől eltekintve az igazi sportteljesítmény előtt fejet hajtok, hiszen rengeteg edzés, sérülés mellett ez a sportág, ahol némi színészet és kaszkadőr mutatvány elismerést érdemel. Főleg aki tényleg a csúcsra tör, és híres akar lenni. Igazából a film egy meghatározott vonalon indult el, az apa vb-címet akar nyerni „bármi” áron. Hát nem is tudom, de az élet tud kegyetlen lenni, és erre nincsenek is szavak. Az egészség fontos, és ennek jeleit talán nem vették észre az egyik fiúnál. Csapatorvosról nem hallottam a filmben, pedig úgy gondolom, ennél a sportágnál alapkövetelmény lenne. Összességében a forgatókönyv jó. A rendezés közepes. A színészi játék, hát erre erős közepes. A látvány és hangi effektek jók. Mégis az összhatás nálam csak a három csillagot éri el, ami persze vastagon megvan, de nagyon picike hiányzott a jóhoz. Pl. a szerelem és romantika villanászerűen jön, és lendül át egy házasságba, majd visszatér az eredeti állapotába, és a küzdelem, drámai sorozatok nálam lehúzták a jó színvonal megtartását. Valahol legbelül ezt a drámai érzést átélni így az életben, ez biztosan nem pozitívum, és ha mondhatjuk a film hűen adja vissza ezt a félelmet, drámát. Ez a drámai átok, amit a család egy életen át visz magával, és végül a főhős végül is legyőzi ezt, na ez az igaz érték. Tudott váltani, élni és gyermekeivel sikerült az, ami az igazi családjával nem. A boldog család elérése, és azt hiszem, ez akár a mai napig megállja a helyét, hogy a siker nem minden. Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp él meg dolgokat másképpen él. Mikor boldogok vagyunk, azt a szálat meg kell ragadnunk, és élnünk vele. Másrészt, és ami nem jó propaganda, hogy az öngyilkosságba menekülnek az emberek, fiatalok, de mindig van kiút. Az egyik fiúnak ott volt a zene, és ha azon az úton indult volna el... Vagy a másik atléta... szóval az élet könyve döntéseink sorozata. Az apa rossz döntéseket hozott. Elértek egy csúcsot, de többet akart, de milyen áron... Nézhető film, kicsit nekem nehezen emészthető, miért kellett így történnie, de az élet a legszebb mozi. Üdv: Yosihiro

78 Vaskarom  (2023)

dráma | életrajzi | sportfilm

A Holt McCallany által alakított texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címet szerzett, és forradalmat indított el az amerikai birkózásban. Túl azon, hogy magabiztosan... több»

1