2024.04.06 03:31 szemtelen Olvasottság: 528x
1

Hazugságok és gyilkosságok

„A tehetséges Mr. Ripley” volt az eredeti címe az 1955-ös híres krimi/thrillernek, melyet Patricia Highsmith szerzett, és most nyolc epizódból álló adaptációban tekinthetjük meg. Egy nagyon kifinomult, alapos munka készült a forgatókönyvből. Az új Ripley teljes egészében fekete-fehérben forgatott, élesen metszett képsorozat, ami remekül működik az Oscar-díjas operatőr érzékeny szemei által.

Ritka művészi képkockák elevenednek meg a lenyűgöző Olaszországi külső, és a minden parányi részletet bemutató belső felvételek között. A noir elem kezdetben kissé lassúnak tűnhet, de a kifejezésmód hamar beépül tudatunkba, és átállítja az ingerlékeny neuronok sebességét. Ebben a lágy ölelésben folyik a feszültséggel teli eseményfolyam, ami különleges élvezetet kínál a mozihoz. Andrew Scott (Ripley) karaktere telitalálat, elegánsan hozza a mobiltelefon-hiányos világ hangulatát, nyugalmát, és feltárja saját céljait, erősségét, ahogy menekül előző életéből és korábbi énjétől.

Hazugságok és gyilkosságok

Alakításával észrevétlenül csábítja el a nézőt, és ez a hókuszpókusz jól működik. A mellékszereplők is egységesen kiválóak, és érdekes, hogy a szereplők mind idősebbek, mint a korábbi adaptációkban. Maga a történet mindenki által ismert, ez a feldolgozás sem kínál új perspektívát a hírhedt csalóról. A „Ripley” a túlélés története, amelyet a könyörtelenség, a ravaszság és a megengedhető kiváltságtételek tettek lehetővé. A finomra szőtt hálóban „mi” is beleszeretünk az alattomos tervekbe. Az egész évad tempója kimért, de nem aluszékony. Kissé tompa, de igen stílusos.

72 Ripley  (2024)

dráma | krimi | thriller

Tom Ripley, a hatvanas évek elején New Yorkban élő szélhámos egy gazdag ember megbízásából Olaszországba utazik, hogy megpróbálja meggyőzni csavargó fiát, Dickie Greenleafet,... több»

1