2024.04.11 14:38 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Ez igen!

Mindig volt, van, lesz, aki versenyezni akar valamiben!

Mint itt például az oldalon, mert ő akar a legjobb, leggyorsabb, legtöbbet lejegyző, legtöbb okosságot író emberke lenni...

Ez igen!

Hajrá!

Húzzál bele, cimbora!

A birkák is bégetnek, ha meglátják a gazdát, mert azt hiszik, még ha éjszaka is van, hogy enni kapnak éppen!

Jelen filmünk Bruce Lee egyszemélyes mozija, hiszen ő írta, rendezte, és ő játssza el a főszerepet ebben a hongkongi harcművész szuperprodukcióban!

Bruce Lee halála után kultfilm lett, amiért milliók rajonganak, gyerekek, sőt önjelölt „szupersztárok” akarják másolni mozdulatait, de azt nem lehet, még saját fia sem tudta tökéletesen...

Komolyabb büdzsé, komolyabb sztori és kidolgozottabb verekedések...

Mindannyiunk kedvenc és imádott Sárkánya nagyon rövid, de kifejezetten különleges életet élt.

Ő volt a világon az első ázsiai, aki más nemzet fiait és lányait tanította a jeet kune do művészetére, ami addig elképzelhetetlen volt.

A tabuk bizonyos döntögetése nagyon ment neki, ugyanis egy fehér lányt vett el, egy bizonyos Linda Emeryt, ami akkoriban hatalmas vagányságnak számított. Szinte a teljes ismeretlenségből küzdötte fel magát a filmiparban, ahol egyértelmű tudása és hatalmas tehetsége ellenére sem kapott főszerepet, így végül a kezébe vette a saját sorsát, hiszen végül ő lett a rendezője, az írója és a főszereplője ennek az alkotásnak, amelyről ő maga sem gondolta, hogy ekkora siker lesz!

A sárkány útja ténylegesen nem egy bonyolult film, ráadásul több helyen is képes volt kissé megmosolyogtató jeleneteket is mutatni, ám összességében mégis kitűnően működött az, amit hősünk, a legendává vált Bruce Lee megálmodott.

A rövidke történet feszes, kemény tempóban halad. Bruce Lee játéka és harci bemutatója szórakoztató, a végjáték pedig egyenesen zseniális, korszakalkotó és legendás.

A római Colosseumban lévő végső harc során a kor másik harcművészével, a mára már-már halhatatlan státuszba kerülő, csak és kizárólag Bruce Lee kedvéért elhalálozó Chuck Norrisszal...

Feszültséggel, izgalommal teli, nagyon egyszerű, de jól hangzó zenével, illetve tökéletes koreográfiával kivitelezett és végrehajtott harcot mutatott be nekünk a két hatalmas gigász, ami nemcsak őket, de magát a filmet is örök életűvé varázsolta...

Ami azért nekünk, egyszerű halandóknak nem is olyan rossz!

A színészi gárda, úgymint Nora Miao, Ping-Ou Wei, Robert Wall, Tony Liu és

Chung-Hsin Huang is tökéletesen hozzák a rájuk szabott karaktereket!

A film megtekintése pedig kötelező!

Az IMDb-n 41 ezer vélemény után 7,2/10-es, a TMDB-n 1079 szavazatot követően 74%!

Nálam ez a szuper mozi, öt csillag és 95%!

Pirítós és fahéjas almatea...

Lazulok a kedvenc fotelemben...

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Chen megörökölte apjától az éttermét, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében... több»

1