2024.04.15 20:50 fankbringa Olvasottság: <100x
2

Egy bumm és más semmi

Látunk sok akciót, egy cuki kislányt és a hőst, aki dacolva az végítélet nehézségeivel, végül megoldja, hogy megmeneküljenek.

Kifejezetten tetszett, hogy volt csapatmunka. A hőst is ki lehetett segíteni, nem volt mindenható. Egy kis spoiler: nem ő irtotta ki a dínókat egy darab szupermodern jövőbeni fegyverrel. Szóval a halhatatlan hősök sorába beállt, de a sebezhetetlenekébe nem. Ettől fogyasztható maradt a film.

Egy bumm és más semmi

Ami kifejezetten zavart, hogy a film nagy része sötétben játszódott. Ez azt jelenti, hogy a fekete háttér előtt elmosódott sötétszürke árnyakat kellett néznem hosszú perceken keresztül, ahol a hangeffektusok segítettek, hogy egyáltalán mit láthatok. Minden rendező álma lehet olyan filmet csinálni, ahol csak sejteni lehet, mi történik, látni nem.

A szereplőgárda jó választás volt. Összesen 4 szereplője volt a filmnek. Ebből 2 főszereplő. Majdnem, mint egy színdarabban, csak épp ez egy road movie vagy túrafilm, ami a változó tájra épít, szóval nem sok értelme van színpadra vinni. Adam Driver nem hoz semmi kiemelkedőt, mégis a hátán viszi a filmet. Kellemes látványt nyújt közelről és távolról. Elég érdekes, hogy nézzük, de pont olyan felejthető is, mint a dínók kora.

Nem volt benne semmi, ami megfogott volna. Időnként nagyon hosszúnak éreztem a 90 percet, de kár lett volna kihagyni. Esti levezetésnek, kikapcsolódásnak ideális. Kellemesen feszült és izgalmas fényképezés, de semmi felkavaró.

Valóban vannak érthetetlen zavarok az idővonalban. Van, amikor visszamegy a cuccért, van, amikor nem. Soha nem volt nála kötél, de mégis előveszi. Átugorja a gejzírt, és felgőzöli a lábát, de mégsem sérül meg. Minden működik a hajóban, de a fordítógépet nem kapcsolja be. Egy kis gránát telenyomja porral a szobát, de 7 kis gránát nem tud felemelni 1 méter földet a magasba. El tudtam volna viselni több következetességet vagy magyarázatot, de ennyi jutott.

Eljátszottam a gondolattal, hogy hogyan tudnák ketten benépesíteni a földet, de itt nem lesz Alien: Covenant-szerű megoldás, meg nem is tripla ikszes a film. Pedig egy atombunkerrel és 3 évi hideg élelemmel akár össze is jöhetett volna a második rész. Majd találnak más okot a folytatásra.

Ami miatt félbehagyás után folytattam, az a hangeffektek és a zene. Nagyon kellemes aláfestést ad a filmnek, szinte marasztalt végig. Chris Bacon nem ma kezdte a zeneírást, és még mindig megy neki. Dicséretes.

A film hozza a Legenda vagyok hangulatát, de nem szól akkorát. Ha már a Star Wars-vonal Adam Driver miatt eszünkbe jut, simán el lehetne adni a filmet egy Star Wars epizódnak, ahol Kylo Ren épp Yoda mestert keresi, de félúton elfogy a kerozin, és megáll tankolni.

A történet előnye, hogy úgy mesél a dínókról, mint még senki. A történet hátránya, hogy altatónak is kiváló.

Javasolt 9+ korosztálynak.

63 65  (2023)

dráma | kaland | sci-fi | thriller

Egy névtelen pilóta (Adam Driver) egy kislánnyal (Ariana Greenblatt) együtt utazik az űr végtelenségében, amikor technikai problémák miatt kényszerleszállást kell végrehajtania... több»

2