2024.04.24 13:57 Clairette Olvasottság: <100x
0

Ahol a csodák készülnek!

Ehhez a sorozathoz eddig se vélemény, se szavazat nem található, amin nem is csodálkozom. Ez a kivételes és zseniális alkotás nem a tömegekhez szól, nem is annyira ahhoz, aki szereti a filmeket, hanem az olyan fanoknak, mint én, akik konkrétan a filmkészítés szerelmesei is. Na itt aztán kiélhetjük magukat! A sorozat A Keresztapa film készítésének a története, de itt nem is számít, hogy valaki látta vagy nem, tetszik vagy sem ez a film, hanem arról, hogy milyen is az a folyamat, amíg elkészül egy film! Ebben az esetben már tudjuk, hogy nemhogy siker, hanem minden idők egyik legsikeresebb filmje lett, ez csak utólag derült ki, bár a hozzáértők nagyon is sejtették, hogy az lesz. De addig hosszú az út, és ebben a sorozatban erről az útról mindent megtudunk.

Ahogy a filmstúdió kiválasztja, mi kerül megfilmesítésre, aztán kiválasztani elsőként a szakembereket, aztán jön a casting, mindenki mást akar, kinek ez a színész a kedvence, kinek az, dúl a harc, áll a csata minden és mindenki között. A valódi, sok esetben még élő személyek megformálása szuperül sikerült a remek színészeknek köszönhetően. Marlon Brando, Al Pacino vagy Coppola neve minden rajongó előtt ismert, de ebben az esetben a számomra eddig ismeretlen producer a főszereplő, és az ő szemszögéből lehet látni az egészet. Miles Teller újfent bizonyított.

Ahol a csodák készülnek!

De bizonyos szempontból mégiscsak fontos hogy itt „A” Keresztapáról van szó. Kapcsolódása az amerikai olasz maffiához elképesztő, hogy mennyi ebből a valóság, és mennyi a dramaturgiai szempontból kitalált dolog, az nem tudható, de egyáltalán nem is fontos. Én ennek minden szavát elhittem! Hosszan lehetne erről mesélni, de akit érdekel ez a téma, az inkább nézze meg! Viszont ha valaki ezt a sorozatot végignézi, és nem érez egy óriási, hatalmas késztetést és vágyat, hogy azonnal nekiálljon A Keresztapa film megnézésének, az nem érdemli meg a továbbiakban, hogy filmeket nézhessen!

NA The Offer  (2022)

dráma | életrajzi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Az Oscar-díjas producer, Albert S. Ruddy visszaemlékezései minden idők egyik legjobb filmje, A keresztapa forgatásáról. több»

0