2024.04.26 10:24 fankbringa Olvasottság: 128x
1

Tudós horror

A beharangozóból megtudjuk, hogy egy zseniális könyvsorozat megfilmesítését kapjuk, ami egy földönkívüli invázió történetét meséli el. A csavar a történetben az, hogy az invázió a filmsorozat végéig nem következik be, de készülünk rá.

Kezdem a jó dolgokkal: tényleg van benne tartalom, van benne matematikai, fizikai valós probléma és valós tudományos megközelítés. Vannak benne szép szereplők és időnként jó színészi alakítások.

Tudós horror

Nézzük a nem jó dolgokat: A könyvhöz képest a történet nagyon szaggatott, gyakorlatilag követhetetlen. Alig van olyan eleme a történetnek, ami kézen fogná a nézőt. Elnyújtod a részeket egy hónapra, és a végén már arra sem fogsz emlékezni, hogy mi volt az elején. Vártam pár komolyabb megoldást és konzekvenciát a történetben, de olyat nem kaptunk. Úgy látszik, a mesedélutános stílus kifizetődőbb, mint a mély tartalom, aminek utána kell olvasni.

Mivel a történet igen hosszú kifutású, és nagyon az elején tartunk, meg lennék lepődve, ha nem lenne még 2-3 évad. Ha sikerülne túllendülni az európai stílusidegen elemek felesleges halmozását, akkor fellendülő ágba is kerülhetne a sorozat.

A főszereplők meggyőzőek. Nem volt velük bajom. Leszámítva a szokásos sorozatos időhúzásokat és mély drámákat, a cselekmény viszonylag lendületes. A kötelező közeli képek viszik előre a hangulatot és a nézőt a közelgő katasztrófa irányába. Időnként úgy éreztem, hogy a szereplők tragédiájával együtt a film is tragédiába fordul, de valahogy mindig sikerült minden részben kirángatni az eseményeket a gödörből. Számomra Liam Cunningham, Marlo Kelly és John Bradley volt meggyőző. Az ő játékukat szerettem a legjobban.

Veszélyes játékot játszottak a film készítői. Csak utólag tudjuk majd meg, hogy megérte-e vagy nem. Aki kifejezetten szereti a sci-fi műfajt, annak ajánlott csemege, ahol nem szörnyek öldösik egymást, hanem néha tudományosnak ható dolgok is elhangzanak.

dráma | fantasy | kaland

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»

1