2024.05.20 16:14 kabel Olvasottság: <100x
3

A gyilkos bohócok is elfáradnak néha

Ez egy meglepően jó slasher, ami csinál is valamit történetével és karaktereivel, ami eggyel mélyebb, mint gondoltam. Kicsit úgy mentem bele, hogy a tematika miatt legalább újszerű film lesz, de teljesen meglepődtem, hogy ez inkább egy személyes dráma, néha egy kis öldökléssel. Azt meg kell említeni, hogy a film tempója túl lassú, és az akció vagy vérengzés fanatikusok sem fogják megtalálni benne, amit keresnek, de attól még egy szórakoztató, többnyire eredeti film ez, egy remek témakörről.

Főszereplőnk, Bowie, egy B filmes színésznő, aki nem igazán találta meg a sikerét a filmiparban. Kisebb szerepei nem kreatívak vagy ötletesek eléggé, így Bowie egy saját projektbe kezd, mely egy szinte filmiséget ferdítő metanarratívát hoz létre. Egy dolgot főhősünk ugyanis sikeresen megtalált, és azok a túlbuzgó fanatikusok, akik nem túl elegáns módon közelednek hozzá.

A gyilkos bohócok is elfáradnak néha

Igen, a film kicsit klisékre építkezik, és egyoldalúan kezel dolgokat, de ez itt pont rendben van, hisz mi is Bowie fejével gondolkodhatunk, és az ő fekete-fehér világát láthatjuk. A sztori lényegében a hírnévhez, rajongáshoz és a sikerhez fűződő negatív és pozitív elemeket dolgozza fel egész ügyesen, és története még kicsit el is gondolkoztatott. Ára természetesen még a B filmes szerepeknek is van, de a talán nincs elég reflektálás arra, hogy ezek fanatikusaik mért olyan emberek, amilyenek. Hisz főhősünk egész ipara egyfajta erőszak és vérszomj dicsőítése körül forog, és pont ez kerül kontrasztba és kicsit kifordításra a filmben is. Bowie története és harca a saját igazságáért hamar kicsúszik a kezéből, ahogy főszereplőnk inspirálódva saját zsáneréből saját film alkotásába fog.

A probléma csak az, hogy a film kicsit túlságosan is mélynek gondolja magát, és nagyon szereti unalmasabb jeleneteit kihúzni, míg az erőszakosabb pillanatokat, ahol egyébként a történet is megbújik, majdhogynem átugorja. Kicsit érezni, hogy a rendező a Pearlből vagy az X-ből inspirálódott, ha azok a filmek tetszettek, szerintem ez is tetszeni fog.

thriller

Egy gyilkos bohóc horrorfilmben elért áttörő sikere után Bowie túszként találja magát egy őrült rajongó fogságában, aki eltökélte, hogy újrajátssza a film végzetes... több»

3