A kritikusok hűvösnek mondható fogadtatása ellenére a mozipénztáraknál hatalmasat megy a Bohém rapszódia. Új rekorder született a zenés életrajzi filmek mezőnyében.

A Queen rockbanda történetét feldolgozó Bohém rapszódia lett minden idők legsikeresebb zenés életrajzi filmje. A produkció az elmúlt öt hétben több mint 540 millió dollárt kaszált világszerte, köröket verve az eddigi rekorder Egyenesen Comptonból-ra, vagy az Ocar-díjas Jamie Foxx-féle Rayre.

A film bemutatása és óriási sikere óta a Queen dalai újra visszakerültek a Billboard listákra, a hallgatóság között pedig jó eséllyel olyan fiatalok is vannak, akik számára eddig nem mondott sokat Freddie Mercury neve.

Ha már itt tartunk, nem ez az első film, ami újra fellobbantotta a zeneszeretők szívében a lángot. Az 1992-es Wayne világának egyik jelenetében a főszereplők az autójukban adták elő a Queen Bohemian Rhapsody-t, melyet követően a dal azonnal a zenei toplisták élmezőnyébe ugrott. A banda gitárosa, Brian May meg is jegyezte, hogy szerinte Freddie Mercurynak is tetszett volna a szóban forgó jelenet.

A Rami Malek főszereplésével bemutatott Bohém rapszódia már a hazai mozikban.