Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
71%

Wayne világa (1992)

Wayne's World
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
32
Képek
2
Videók
 
demonkiller45   2016. 10. 14.

legújabb vélemény

0

Hatalmas film! A Bohém rapszódiás jelenetet ezrek játszották el azóta autókázás közben, ebben biztos vagyok. Miután láttam a filmet évekig volt odagyógyulva a fejemre a baseball sapka, pont úgy, ahogy Wayne-től láttam. Aztán persze nekem is egy strat... több»

 
tomvétsz   2016. 02. 27.

0

A Wayne világa egy igazi kultuszfilm. A gimiben annyiszor néztem meg ezt a filmet, hogy kívülről tudtam az egészet. Wayne figurája legendás. A film egy olyan rocker életérzést sugároz, ami tele van élettel és rock and rollal. Teljesen nyilvánvaló, hogy egy megismételhetetlen klasszikus, sajátos humorral és sajátos karakterekkel.


Galéria (32)

Videók (2)

A film összbevétele 183 100 000 dollár volt (imdb.com).

 

Mike Myers és a rendező, Penelope Spheeris összekülönbözött a film végső vágása során. A vita eredménye az lett, hogy nem Spheeris rendezhette a Wayne világa 2-t.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alice Cooper koncertjén a két gitárost Steve Vai és Joe Satriani alakította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Tia Carrera énekhangját hallhatjuk, amikor Cassandra énekel, beleértve a film végén előadott Ballroom Blitz című dalt is. (Ez a szám a színésznő előadásában felkerült a film hivatalos soundtrackjére is).

(ArpiHajdu és Réci)
 

1992-ben a 10. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A kocsiban headbangelős jelenethez eredetileg egy Guns N Roses számot akartak használni, de Mike Myers ragaszkodott hozzá, hogy gyerekkori kedvencét, a Bohemian Rhapsody-t használják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hangszerboltban tényleg Dana Carvey dobolt.

(ps)
 

Alice Cooper abban a tudatban érkezett a forgatásra, hogy csak egyetlen sora lesz a filmben. Eléggé meglepődött, amikor szembesült a hosszú monológjával.

(ps)
 

A forgatás 34 napig tartott.

(ps)
 

Ez volt Mike Myers első mozifilmje.

(ps)
 

Dana Carvey Garth karakterét a fivéréről mintázta.

(ps)