Chris Farley azon hollywoodi sztárok közé tartozik, akiket imádott a közönség, abszolút felfelé ívelt a karrierje, imádta az életet és végül fájóan korán, mindössze 33 évesen hunyt el. Ahogy sok más sztárnak, neki is a függőségek tették tönkre az életét. Most rá emlékezünk.

Chris Farley 1964-ben született jómódú ír katolikus családban, így tanulmányait is egyházi iskolákban végezte. Az egyetemet színház és kommunikáció szakon végezte el, ahol az iskolai focicsapat aktív tagja is volt. Tanulmányai után eleinte apja olajcégénél dolgozott, de közben az improvizációs színészet is elkezdte érdekelni, ezért Chicagóba költözött. Itt végül a híres Second City társulat tagjává vált, ahol több később ismertté vált karaktere is megszületett.

1990-ben lett a Saturday Night Live show szereplője, ahol kiteljesedhetett a komikusi oldala. Olyan színészekkel és komikusokkal dolgozott együtt mint Adam Sandler, Rob Schneider, David Spade vagy Tim Meadows. Egészen 1995-ig maradhatott a show szereplője, ezekben az években rengeteg csínyt követtek el Adam Sandlerrel. Volt, hogy a stúdióból telefonbetyárkodtak, máskor a csupasz fenekét mutogatta a városnak egy limuzinból, de olyan is előfordult, hogy a dolgát egy tizenhetedik emeleti ablakból kilógva végezte el.

1995-en végül megelégelték a húzásait és valószínűleg az eddigre egyre inkább elhatalmasodó függőségéből fakadó aggasztó egészségügyi állapota is közrejátszott abban, hogy kirúgták a műsorból. Ekkor egyébként Adam Sandlernek is ajtót mutattak.

Chris Farley persze nem csüggedt a dolog miatt, ugyanis ezekben az években egyre inkább a színészi karrierjére kezdett koncentrálni. Eleinte csak kisebb epizódszerepeket kapott, de 1992-től kezdve olyan filmekben lehetett látni, mint a Wayne világa, a Csúcsfejek vagy a Pancserock. A nagyobb szerepeket a Tommy Boy, a Fekete bárány és a Beverly Hills-i nindzsa című vígjátékokban kapott.

Sajnos épp csak kezdett beindulni színészi karrierje, amikor utolérte a végzet. Utolsó két filmjét, a Hajszál híján hősöket és a Bérbosszú Bt. - Megfizetünk, ha megfizetneket már csak halála után mutatták be.

Chris Farley egész életében jelentős túlsúllyal küzdött, ami azonban sokáig nem gátolta a munkájában. Sőt, rengeteg olyan poént sütött el, amelyhez jelentős fizikai igénybevételnek tette ki magát. Jó példa erre a Beverly Hills-i nindzsa mozi is. Ugyanakkor a túlsúlya miatt érelmeszesedése is volt, ami szintén közrejátszott a korai halálában.

Már az 1995-ös utolsó Saturday Night Live fellépésén is egyértelmű jelei mutatkoztak, hogy az egészsége kezd nagyon megromlani. Zihálva vette a levegőt és egyáltalán nem volt olyan energikus és mozgékony mint korábban. Pedig ez mindig is jellemző volt rá. A stábban többen is aggódtak, hogy talán mégsem kéne vállalnia a fellépést, de végül sikerült megcsinálniuk a show-t. Más kérdés, hogy az állapota miatt a show későbbi ismétléséből példátlan (vagyis csak majdnem példátlan, lásd Steven Seagal fellépése) módon kivágták a jeleneteit.

Amellett, hogy a túlsúlya miatt komoly egészségkárosodást szenvedett, súlyos alkohol és drogfüggő is volt. Végül ez vezetett a halálához is. Életének utolsó éveiben rengeteg időt töltött különböző klinikákon hol a túlsúlya, hol a függősége miatt. Ám megmenteni minden igyekezet ellenére sem tudták. 1997-ben az öccse talált rá a holttestére. A boncolás kiderítette, hogy az úgynevezett speedball, vagyis a kokain és morfin túladagolása okozta a halálát.

Chris Farley-ról később megemlékezett a Red Hot Chili Peppers együttes, több dokumentumfilm is készült az életéről. 2005-ben posztumusz kapott csillagot a Hollywood Walk of Fame-en.