Tia Carrere, az egzotikus szépségű színésznő közel negyven éves pályafutást tudhat maga mögött. Ebben eleinte kisebb mellékszerepeket kapott sorozatokban és olyan filmekben, mint a Harley Davidson és a Marlboro Man vagy a Leszámolás Kis-Tokióban. A hírnevet végül a Wayne világa hozta meg neki. De hiába telt már el harminc éve a bemutatója óta, a színésznő csak nagyon ritkán kapott igazi főszerepet. Azt is elárulta, miért.

A hawaii és fülöp-szigeteki szülőkkel rendelkező színésznő olyan filmekben szerepelt, mint a Két tűz között vagy az Osztály, vigyázz!, de főleg a hazai nézők számára Az elveszett ereklyék fosztogatói sorozatból lehet ismerős. Utoljára kerek húsz évvel ezelőtt állhatott a vörös szőnyegre főszereplőként, akkor a Lilo & Stitch - A csillagkutya című rajzfilmben szinkronizálta Nani karakterét.

Most újra főszereplőként állhat a fényképezőgépek kereszttüzébe, a most bemutatott Easter Sunday című családi vígjátéknak köszönhetően. A film egy filippínó család húsvéti összejöveteléről szól, Tia Carrere a nagynéni szerepét kapta meg. Ebből az apropóból adott interjút a Variety magazinnak, amelyben nagyon sok témát érintettek. Az egyik az volt, miért is alakult úgy a színésznő karrierje, ahogy.

Tia Carrere nem titkolta el nem túl pozitív tapasztalatait Hollywoodról. Elmondása szerint rengeteg meghallgatáson vett részt az évek során. Nagyon sok olyan alkalom volt, amikor kimondottan jól szerepelt, remekül adta vissza a kért karaktert és ezt a casting vezetői is mind elismerték. Csakhogy aztán azzal utasították vissza, hogy túl egzotikus, ők pedig nem terveznek etnikai kisebbséghez tartozó karaktert a filmjükben.

Ilyen indokkal számos szereplehetőségről lemaradt, amelyek talán egészen más irányba és szintre vitték volna el a karrierjét. Talán éppen ezért is örül most kifejezetten az Easter Sunday című vígjátéknak, ugyanis ebben a filmben kizárólag filippínó származású színészek szerepelnek. De általánosságban is azt tapasztalja, hogy manapság kezd megfordulni a trend. Míg korábban hátrányt jelenthetett a származása egy-egy meghallgatáson, addig az utóbbi időben már szinte előnynek számít.

vígjáték

A húsvét vasárnapot ünneplő családi összejövetel köré épülő vígjáték Jo Koy élettapasztalatain és stand-up comedy-jén alapul. több»