Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
84%

Egyenesen Comptonból (2015)

Straight Outta Compton
Filmadatlap
 
33
Szereplők
13
Vélemények
30
Képek
4
Videók
Egyenesen Comptonból
 
rainman   2020. 09. 10.

legújabb vélemény

1

Elillant ez a két és fél óra. Nem unatkoztam, mert a zenés életrajzi filmek hálás téma, ha leülne esetleg maga a film, a zene visz magával! Mondjuk nagyon elégedett sem voltam. Sokat markolt a film, de keveset fogott. Szerintem nem mondok nagyot azza... több»

 
dulkap   2016. 01. 26.

0

Hibái ellenére ez egy zseniálisan jó film, a műfaj egyik legnagyobb hatásairól. Az való igaz, hogy bőven maradtak ki részek, még olyan is, amik egyes előadókra rosszabb fényt vethettek volna. De 11 évet 2 és fél órában se lehet elmesélni, főleg ha il... több»


 
rbernadett   2016. 02. 16.

0

Mindig is szerettem a gengsztert rappet de sosem vettem a fáradságot, hogy utánanézzek kik is voltak a műfaj megteremtői. Ez a film pont ezeknek az embereknek az életét hivatott bemutatni, érezhetően egy kicsit jobb színben, mint az a valóságban való... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

0

Nemvolt rosz, nekem korántsem újranézős viszont a hangulata remek.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

0

Szórakozásnak igazán jó volt ez a film. Véleményem szerint pofásan elindult és felvezette a karaktereket. Nekem üdítő volt ez a koncepció, és bármikor újranézném.

 
szabomarc   2019. 01. 06.

0

Aki szereti a rapet, imádni fogja ezt a filmet. Jó a történet, jók a színészek is, nagyon hiteles lett szerintem az egész. Ajánlom annak is aki nincs oda a műfajért, a film jó lett.

 
Hámori Balázs   2020. 01. 25.

0
Kiváló.

Egyszerűen iszonyat jó lett ez a film. Rajongóknka kötelező darab. A színészek nagyon jól hozták a figurákat amihez persze volt segítségük mivel olyanok is közreműködtek mint Dr. Dre, Ice Cube és Dj Yella. A zenei rész azthiszem egyértelmű hogy főleg a banda számait nyomják de lesznek számok a feloszlás után is ahogy a Bohém Rapszódiában is. De nem csak azért mondom hogy imádom mert a bandát is imádom hanem mert bemutatja a feketétk helyzetét a 80-as években amerikában, ahol kemény rasszizmus volt akkoriban mint tudjuk megjelnik benne a Rodney King eset is (amikor is az urat 1992-ben brutálisan megverték ok nélkül fehér rendőrök amit valakinek sikerült levideózni, ám ennek ellenére nem ítéltek el egy rendőrt sem ami zavargásokhoz és halálhoz is vezetett). külön kiemelném még a Suge Knight-ot alakító R. Marcus Taylor-ot aki nagyon jól hozta az idegbeteg pszichopatát aki bárkin átgázol a pénzért. Csak ajánlani tudom.

Galéria (30)

Jason Mitchell
Aldis Hodge
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Neil Brown Jr.
Aldis Hodge
Aldis Hodge
Jason Mitchell
Ice Cube
Ice Cube
F. Gary Gray
F. Gary Gray
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Aldis Hodge
Neil Brown Jr.
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell

Videók (4)

A film összbevétele 201 634 991 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben használt Jheri Curl parókák mindegyike 15 000 dollár volt.

(scarface)
 

A film jól teljesített a kasszáknál, mivel 28 millió dollárból készült, és jelenleg (2016.03.07.) 201,634,991 dollárnál tart.

(citizenfour99)
 

O'Shea Jackson Jr. 2 évig készült a szerepre, hogy eljátszhassa édesapját, részben azért, mert Ice Cube nem akarta, hogy nepotizmussal vádolják a casting során.

(rbernadett)
 

Ice Cube egyik legismertebb dalához, az "It Was a Good Day"-hez szintén F. Gary Gray rendezte a videoklipet.

(rbernadett)
 

A film 20 évvel Eazy-E halála után került bemutatásra.

(rbernadett)
 

O'Shea Jackson Jr. 1200 kalóriát fogyaszthatott naponta és közel 6,8 kilogrammot kellett fogynia 22 nap alatt.

(rbernadett)
 

Michael B. Jordan szóba került Dr. Dre szerepére, de vissza kellett utasítania a lehetőséget egyéb elfoglaltsága miatt.

(rbernadett)
 

F. Gary Gray 6 év után állt ismét kamera mögé legutóbbi rendezése, a Törvénytisztelő polgár (2009) után.

(rbernadett)
 

Ahhoz, hogy megfeleljen a megjelenésére vonatkozó elvárásoknak, Jason Mitchellnek napi 4000 kalóriát kellett elfogyasztania.

(rbernadett)
 

O'Shea Jackson Jr. az édesapját (Ice Cube) személyesíti meg, egyben ez filmes debütálása.

(rbernadett)
 
Bár majdnem 3 órás életrajzi film létére a produkciónak egy vontatott és érdektelen darabnak kéne lennie, végeredményben egészen magával ragadó és élettel teli, és bár ebből a terjedelemből adódóan lehetne egy minden részletre kitérő, vérprofi tabló, végül egy meglehetősen csapongó munka lett. 7,5/10 több»
 
Nem csak zenetörténeti leckének kiváló, de lazán, ám annál hitelesebben felskiccelt társadalomrajzként is megállja a helyét. 80/100
 
A nyolcvanas évek végén útjára indult N.W.A. (Niggaz Wit Attitude) nevű formáció a hip-hop műfajban olyannyira megkerülhetetlen, mint például a reggaeben Bob Marley munkássága. Idő kérdése volt csak, hogy történetük filmvászonra kerüljön, de arra kevesen számítottak, hogy a kultikus együttesről szóló mozi, a Straight Outta Compton messze túlmutat majd egy átlagos zenei karrierdrámán. 8/10 több»