Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Egyenesen Comptonból (2015)

Straight Outta Compton
Filmadatlap
 
33
Szereplők
14
Vélemények
30
Képek
4
Videók
Egyenesen Comptonból

Galéria (30)

Jason Mitchell
Aldis Hodge
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Neil Brown Jr.
Aldis Hodge
Aldis Hodge
Jason Mitchell
Ice Cube
Ice Cube
F. Gary Gray
F. Gary Gray
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Aldis Hodge
Neil Brown Jr.
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell

Videók (4)

 
elekm90   2021. 09. 24.

legújabb vélemény

0

Nálam nagyon betalált, pedig csak hosszas huzavona után tudtam rávenni magam, főleg a 2,5 órás játékidő miatt. Végig lekötött, remekül érzékeltette az akkori feszült helyzetet, amire az N.W.A reflektált a szövegeiben, emellett a banda belső viszálya... több»

 
dulkap   2016. 01. 26.

0

Hibái ellenére ez egy zseniálisan jó film, a műfaj egyik legnagyobb hatásairól. Az való igaz, hogy bőven maradtak ki részek, még olyan is, amik egyes előadókra rosszabb fényt vethettek volna. De 11 évet 2 és fél órában se lehet elmesélni, főleg ha il... több»

 
rbernadett   2016. 02. 16.

0

Mindig is szerettem a gengsztert rappet de sosem vettem a fáradságot, hogy utánanézzek kik is voltak a műfaj megteremtői. Ez a film pont ezeknek az embereknek az életét hivatott bemutatni, érezhetően egy kicsit jobb színben, mint az a valóságban való... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

0

Nemvolt rosz, nekem korántsem újranézős viszont a hangulata remek.

 
rainman   2020. 09. 10.

1

Elillant ez a két és fél óra. Nem unatkoztam, mert a zenés életrajzi filmek hálás téma, ha leülne esetleg maga a film, a zene visz magával! Mondjuk nagyon elégedett sem voltam. Sokat markolt a film, de keveset fogott. Szerintem nem mondok nagyot azza... több»

 
MidoD7   2019. 04. 12.

0

Szórakozásnak igazán jó volt ez a film. Véleményem szerint pofásan elindult és felvezette a karaktereket. Nekem üdítő volt ez a koncepció, és bármikor újranézném.

 
szabomarc   2019. 01. 06.

0

Aki szereti a rapet, imádni fogja ezt a filmet. Jó a történet, jók a színészek is, nagyon hiteles lett szerintem az egész. Ajánlom annak is aki nincs oda a műfajért, a film jó lett.

A film összbevétele 201 634 991 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben használt Jheri Curl parókák mindegyike 15 000 dollár volt.

(scarface)
 

A film jól teljesített a kasszáknál, mivel 28 millió dollárból készült, és jelenleg (2016.03.07.) 201,634,991 dollárnál tart.

(citizenfour99)
 

O'Shea Jackson Jr. 2 évig készült a szerepre, hogy eljátszhassa édesapját, részben azért, mert Ice Cube nem akarta, hogy nepotizmussal vádolják a casting során.

(rbernadett)
 

Ice Cube egyik legismertebb dalához, az "It Was a Good Day"-hez szintén F. Gary Gray rendezte a videoklipet.

(rbernadett)
 

A film 20 évvel Eazy-E halála után került bemutatásra.

(rbernadett)
 
A nyolcvanas évek végén útjára indult N.W.A. (Niggaz Wit Attitude) nevű formáció a hip-hop műfajban olyannyira megkerülhetetlen, mint például a reggaeben Bob Marley munkássága. Idő kérdése volt csak, hogy történetük filmvászonra kerüljön, de arra kevesen számítottak, hogy a kultikus együttesről szóló mozi, a Straight Outta Compton messze túlmutat majd egy átlagos zenei karrierdrámán. 8/10 több»
 
Vicces, izgalmas és drámai, mindenki számára élvezetes lehet, nem csak N.W.A. fanok számára. 75/100 több»