Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88

Egyenesen Comptonból (2015)

Straight Outta Compton
Filmadatlap
 
35
Szereplők
8
Vélemények
30
Képek
4
Videók
Egyenesen Comptonból
 
dulkap   2016. 01. 26.

Hibái ellenére ez egy zseniálisan jó film, a műfaj egyik legnagyobb hatásairól. Az való igaz, hogy bőven maradtak ki részek, még olyan is, amik egyes előadókra rosszabb fényt vethettek volna. De 11 évet 2 és fél órában se lehet elmesélni, főleg ha ilyen sűrű és egy idő után szerteágazó. De szerintem jól mutatta be a dolgokat, még ha a második fele a filmnek valóban kicsit kapkodós is. Én külön örülök annak, hogy nem egy biopic-be bújtatott anti-rasszista filmet csináltak belőle, hanem egy rendes biopic, aminek része volt a rasszizmus is, így kihagyhatatlan is. A rendezés és a színészek is kitűnő munkát végeztek, bár az elején fura volt a sok ismeretlen (és a valód személyekhez nagyon hasonlító) arc között Giamatti. De azért ő sem okozott csalódást, ahogy máskor sem szokott.
A zenéről kár is beszélni, klasszikus és korszakos számok sorakoznak fel, amik ma is megállják a helyüket és jó volt nosztalgiázni.

 
rbernadett   2016. 02. 16.

Mindig is szerettem a gengsztert rappet de sosem vettem a fáradságot, hogy utánanézzek kik is voltak a műfaj megteremtői. Ez a film pont ezeknek az embereknek az életét hivatott bemutatni, érezhetően egy kicsit jobb színben, mint az a valóságban valójában lehetett. Tudom, hogy fontos részek maradtak kia filmből, ami kicsit ront a film hitelességén én mégis a 2015-ös évek egyik legjobb produkciójának tartom.


 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Nemvolt rosz, nekem korántsem újranézős viszont a hangulata remek.

 
Ragemarci   2016. 01. 24.

Elégé szeretem ezt a muzsikát, leginkább Ice Cube miatt aki olyan pontos és dallamos rappet tol ami nagyon ott van. Az a bibi szerintem, hogy a film rendesen, eminens módjára felmondja a tényeket, viszont minden koncepció híján van. Ez így inkább egy bemagolt történelem óra lett, de annak veszett szórakoztató.

 
Gergely Varju   2016. 04. 05.

Az ok amiért túl fehér az Oscar.

Ha a "vicces feka" szerepből kikerülve kerülne elő az afroamerikai filmes kultúra, akkor az többnyire olyan téma, ami már az afrikai feketéket sem tudja megszólítani, mert a bandákról, a bűnözésről, a törvényt semmibe vevő emberekről szól. De sokszor a rendpárti feketéknek (fekete zsaru, katona) is inkább ellenszenves az amit kicsit csalva akarnak pozitív hősként mutatni. Lehet szín alapon fontosnak mondani és bízni benne, hogy jól teljesít, de az igazság szerint azoknak fontos akik maguk is a gengszter rep bűvkörében élnek.

Réteg alkotás, ami egy életrajzi drámánál nem feltétlenül jó pont. A kapkodás, a kiegyensúlyozottság hiánya, a "csak legyen benne minden propaganda" számomra kicsit "szovjet filmes" hangulatot teremtett. Nem éppen a jó értelemben.

Jason Mitchell
Aldis Hodge
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Neil Brown Jr.
Aldis Hodge
Aldis Hodge
Jason Mitchell
Ice Cube
Ice Cube
F. Gary Gray
F. Gary Gray
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Aldis Hodge
Neil Brown Jr.
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell
 
Bár majdnem 3 órás életrajzi film létére a produkciónak egy vontatott és érdektelen darabnak kéne lennie, végeredményben egészen magával ragadó és élettel teli, és bár ebből a terjedelemből adódóan lehetne egy minden részletre kitérő, vérprofi tabló, végül egy meglehetősen csapongó munka lett. 7,5/10 több»
 
Nem csak zenetörténeti leckének kiváló, de lazán, ám annál hitelesebben felskiccelt társadalomrajzként is megállja a helyét. 80/100
 
A nyolcvanas évek végén útjára indult N.W.A. (Niggaz Wit Attitude) nevű formáció a hip-hop műfajban olyannyira megkerülhetetlen, mint például a reggaeben Bob Marley munkássága. Idő kérdése volt csak, hogy történetük filmvászonra kerüljön, de arra kevesen számítottak, hogy a kultikus együttesről szóló mozi, a Straight Outta Compton messze túlmutat majd egy átlagos zenei karrierdrámán. 8/10 több»
 

A filmben használt Jheri Curl parókák mindegyike 15 000 dollár volt.

(scareface )
 

A film jól teljesített a kasszáknál, mivel 28 millió dollárból készült, és jelenleg (2016.03.07.) 201,634,991 dollárnál tart.

(citizenfour99 )
 

O'Shea Jackson Jr. 2 évig készült a szerepre, hogy eljátszhassa édesapját, részben azért, mert Ice Cube nem akarta, hogy nepotizmussal vádolják a casting során.

(rbernadett )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.