Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83

Egyenesen Comptonból (2015)

Straight Outta Compton
Filmadatlap
 
34
Szereplők
12
Vélemények
30
Képek
4
Videók
Egyenesen Comptonból
Jason Mitchell
Aldis Hodge
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Neil Brown Jr.
Aldis Hodge
Aldis Hodge
Jason Mitchell
Ice Cube
Ice Cube
F. Gary Gray
F. Gary Gray
Corey Hawkins
Jason Mitchell
O'Shea Jackson Jr.
Aldis Hodge
Neil Brown Jr.
O'Shea Jackson Jr.
Corey Hawkins
Jason Mitchell
 
Hámori Balázs   2020. 01. 25.

legújabb vélemény

Kiváló.

Egyszerűen iszonyat jó lett ez a film. Rajongóknka kötelező darab. A színészek nagyon jól hozták a figurákat amihez persze volt segítségük mivel olyanok is közreműködtek mint Dr. Dre, Ice Cube és Dj Yella. A zenei rész azthiszem egyértelmű hogy főleg a banda számait nyomják de lesznek számok a feloszlás után is ahogy a Bohém Rapszódiában is. De nem csak azért mondom hogy imádom mert a bandát is imádom hanem mert bemutatja a feketétk helyzetét a 80-as években amerikában, ahol kemény rasszizmus volt akkoriban mint tudjuk megjelnik benne a Rodney King eset is (amikor is az urat 1992-ben brutálisan megverték ok nélkül fehér rendőrök amit valakinek sikerült levideózni, ám ennek ellenére nem ítéltek el egy rendőrt sem ami zavargásokhoz és halálhoz is vezetett). külön kiemelném még a Suge Knight-ot alakító R. Marcus Taylor-ot aki nagyon jól hozta az idegbeteg pszichopatát aki bárkin átgázol a pénzért. Csak ajánlani tudom.

 
dulkap   2016. 01. 26.

Hibái ellenére ez egy zseniálisan jó film, a műfaj egyik legnagyobb hatásairól. Az való igaz, hogy bőven maradtak ki részek, még olyan is, amik egyes előadókra rosszabb fényt vethettek volna. De 11 évet 2 és fél órában se lehet elmesélni, főleg ha ilyen sűrű és egy idő után szerteágazó. De szerintem jól mutatta be a dolgokat, még ha a második fele a filmnek valóban kicsit kapkodós is. Én külön örülök annak, hogy nem egy biopic-be bújtatott anti-rasszista filmet csináltak belőle, hanem egy rendes biopic, aminek része volt a rasszizmus is, így kihagyhatatlan is. A rendezés és a színészek is kitűnő munkát végeztek, bár az elején fura volt a sok ismeretlen (és a valód személyekhez nagyon hasonlító) arc között Giamatti. De azért ő sem okozott csalódást, ahogy máskor sem szokott. A zenéről kár is beszélni, klasszikus és korszakos számok sorakoznak fel, amik ma is megállják a helyüket és jó volt nosztalgiázni.


 
rbernadett   2016. 02. 16.

Mindig is szerettem a gengsztert rappet de sosem vettem a fáradságot, hogy utánanézzek kik is voltak a műfaj megteremtői. Ez a film pont ezeknek az embereknek az életét hivatott bemutatni, érezhetően egy kicsit jobb színben, mint az a valóságban valójában lehetett. Tudom, hogy fontos részek maradtak kia filmből, ami kicsit ront a film hitelességén én mégis a 2015-ös évek egyik legjobb produkciójának tartom.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Nemvolt rosz, nekem korántsem újranézős viszont a hangulata remek.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Szórakozásnak igazán jó volt ez a film. Véleményem szerint pofásan elindult és felvezette a karaktereket. Nekem üdítő volt ez a koncepció, és bármikor újranézném.

 
Bár majdnem 3 órás életrajzi film létére a produkciónak egy vontatott és érdektelen darabnak kéne lennie, végeredményben egészen magával ragadó és élettel teli, és bár ebből a terjedelemből adódóan lehetne egy minden részletre kitérő, vérprofi tabló, végül egy meglehetősen csapongó munka lett. 7,5/10 több»
 
Nem csak zenetörténeti leckének kiváló, de lazán, ám annál hitelesebben felskiccelt társadalomrajzként is megállja a helyét. 80/100
 
A nyolcvanas évek végén útjára indult N.W.A. (Niggaz Wit Attitude) nevű formáció a hip-hop műfajban olyannyira megkerülhetetlen, mint például a reggaeben Bob Marley munkássága. Idő kérdése volt csak, hogy történetük filmvászonra kerüljön, de arra kevesen számítottak, hogy a kultikus együttesről szóló mozi, a Straight Outta Compton messze túlmutat majd egy átlagos zenei karrierdrámán. 8/10 több»

A film összbevétele 201 634 991 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben használt Jheri Curl parókák mindegyike 15 000 dollár volt.

(scarface)
 

A film jól teljesített a kasszáknál, mivel 28 millió dollárból készült, és jelenleg (2016.03.07.) 201,634,991 dollárnál tart.

(citizenfour99)
 

O'Shea Jackson Jr. 2 évig készült a szerepre, hogy eljátszhassa édesapját, részben azért, mert Ice Cube nem akarta, hogy nepotizmussal vádolják a casting során.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.