Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Ray (2004)

Ray
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
47
Képek
1
Videók
Ray
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

0

zseniális

 
dailyfilmsan   2019. 07. 17.

0

Ray Charles élete nem mondható mindennapinak. A vak zenész hihetetlen karrierje meghatározó volt. Sok szempontból értéket képviselt, de nincsen rózsa tövis nélkül és ezt a film nem is rejti véka alá. Az életrajzi ihletésű film főszereplője Jamie Foxx... több»


 
Teófil   2015. 05. 04.

0

Nagy nehézségek árán sikerül végig néznem, mivel hihetetlenül unalmas egy film. A zene nagyon jó, de a film gyenge, szerintem egy kicsit több fantáziát kellett volna belevinni, hiába életrajzi film...

 
Beniko   2015. 11. 23.

0

Szép emléket állít a film Raynek. Nemcsak a felcsendülő nagy slágerekkel, de Jamie Foxx emlékezetes alakításával is. Ez nem lehetett egy könnyű szerep.

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

0

Ez a film erősen alul értékelt alkotás. Hibája talán annyi volt, hogy néhány helyen laposabb volt. Ezen felül viszont egy jól kidolgozott, szép grafikájú és még vicces film is lett.

 
bahhama   2017. 04. 14.

0

Kiváló zenék, érdekes (valóságos) történet, a kor gazdag bemutatása, nagyon tetszett. Mint sok hírességnél ebben a filmben is a legnagyobb csatát magával kell megvívnia a zenésznek.

 
storeman   2015. 11. 28.

0

Nagyon tetszett ez a film. Nemcsak a hihetetlenül jó zenék miatt, hanem Jamie Foxx színészi játéka miatt is. Nagyon eredeti az, ahogyan Rayt alakította.

Galéria (47)

Videók (1)

A film összbevétele 124 731 534 dollár volt (imdb.com).

 

Ray Charles számára elkészítették a film Braille írással készült forgatókönyvét is, hogy el tudja olvasni.

(phanzetomox)
 

Al Pacino mellett Jamie Foxx az, akit ugyanabban az évben jelöltek a legjobb színész és a legjobb mellékszereplő kategóriában is az Oscarra.

(phanzetomox)
 

Jamie Foxx a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 125. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Jamie Foxx és Kerry Washington első alkalommal alakított házaspárt a filmvásznon.

(Bogi87)
 

Jamie Foxx maga zongorázott a filmben.

(ps)
 

Ray Charles 2004 június 10-én hunyt el, nemsokkal az után, hogy a forgatást befejezték. A zenész még végig tudta nézni a film első vágását.

(ps)
 

Jamie Foxx szemei el voltak takarva a szemüveg alatt, hogy tényleg vakként viselkedjen.

(ps)
 

Jamie Foxx többször is találkozott az akkor 73 éves Ray Charles-szal, igyekezett tanulmányozni a zenész mimikáját. Néhány hét után felhagyott ezzel, mondván, hogy a 73 éves Ray arcából nem tud a huszonéves Ray arcjátékára következtetni.

(ps)
 

Jamie Foxx azt nyilatkozta, hogy a szerep nagyon megterhelő volt. A hosszú forgatással telt nap után minden este gyakorolnia kellett a zongorán.

(ps)
 
Egy percig sem sajnáljuk Jamie Foxx karakterét, mert vak vagy mert problémákkal küzd, inkább csak ámulunk tehetségén, és élvezzük a csontig ható zenét, amitől beleáll az ember lábába a boogie! több»