Ray (2004)

Ray

Ray

drg0602   2022. 10. 23.

Szuper jó kis film, amely egy nagyon jó zongorista-énekes életét mutatja be. Jamie Foxx nagyon profi módon játssza el Ray szerepét. A zenék nagyon jók, amely az egész film alatt hallhatóak. Aki szereti a soul, jazz, blues zenéket, és érdekli Ray Charles élete, annak nagyon merem ajánlom. Nagyon jó film! Értékelés: 10/10

Fikatours_blogger   2022. 01. 30.

Vak szem is talál tyúkot

Minden percét élveztem. (Nem gondoltam volna, hogy Ray Charles is a rocksztárok sztereotip életét élte.)

dailyfilmsan   2019. 07. 17.

Ray Charles élete nem mondható mindennapinak. A vak zenész hihetetlen karrierje meghatározó volt. Sok szempontból értéket képviselt, de nincsen rózsa tövis nélkül és ezt a film nem is rejti véka alá. Az életrajzi ihletésű film főszereplője Jamie Foxx... több»

Rikudou6   2015. 08. 12.

Ez a film erősen alul értékelt alkotás. Hibája talán annyi volt, hogy néhány helyen laposabb volt. Ezen felül viszont egy jól kidolgozott, szép grafikájú és még vicces film is lett.

Beniko   2015. 11. 23.

Szép emléket állít a film Raynek. Nemcsak a felcsendülő nagy slágerekkel, de Jamie Foxx emlékezetes alakításával is. Ez nem lehetett egy könnyű szerep.

bahhama   2017. 04. 14.

Kiváló zenék, érdekes (valóságos) történet, a kor gazdag bemutatása, nagyon tetszett. Mint sok hírességnél ebben a filmben is a legnagyobb csatát magával kell megvívnia a zenésznek.

storeman   2015. 11. 28.

Nagyon tetszett ez a film. Nemcsak a hihetetlenül jó zenék miatt, hanem Jamie Foxx színészi játéka miatt is. Nagyon eredeti az, ahogyan Rayt alakította.

Ray Charles számára elkészítették a film Braille írással készült forgatókönyvét is, hogy el tudja olvasni.

(phanzetomox)

Al Pacino mellett Jamie Foxx az, akit ugyanabban az évben jelöltek a legjobb színész és a legjobb mellékszereplő kategóriában is az Oscarra.

(phanzetomox)

Jamie Foxx a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)

Az Universal Pictures stúdió 125. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)

Jamie Foxx és Kerry Washington első alkalommal alakított házaspárt a filmvásznon.

(Bogi87)

Egy percig sem sajnáljuk Jamie Foxx karakterét, mert vak vagy mert problémákkal küzd, inkább csak ámulunk tehetségén, és élvezzük a csontig ható zenét, amitől beleáll az ember lábába a boogie! több»