Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
47
Képek
1
Videók
Ray
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

zseniális

 
dailyfilmsan   2019. 07. 17.

Ray Charles élete nem mondható mindennapinak. A vak zenész hihetetlen karrierje meghatározó volt. Sok szempontból értéket képviselt, de nincsen rózsa tövis nélkül és ezt a film nem is rejti véka alá. Az életrajzi ihletésű film főszereplője Jamie Foxx kiváló alakítása figyelemre méltó. Alig lehet felismerni Ray bőrében, akkora a változás amit bevállalt a film kedvéért. Egy sajátos hangulatot generál a film, ami lassan alakul ki de folyamatosan növekszik. Egy egyszerű darab aminek inkább a megvalósítása jelentett nagyobb kihívást mint sem a kitalálása. A megvalósítás viszont príma.


 
Teófil   2015. 05. 04.

Nagy nehézségek árán sikerül végig néznem, mivel hihetetlenül unalmas egy film. A zene nagyon jó, de a film gyenge, szerintem egy kicsit több fantáziát kellett volna belevinni, hiába életrajzi film...

 
Beniko   2015. 11. 23.

Szép emléket állít a film Raynek. Nemcsak a felcsendülő nagy slágerekkel, de Jamie Foxx emlékezetes alakításával is. Ez nem lehetett egy könnyű szerep.

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Ez a film erősen alul értékelt alkotás. Hibája talán annyi volt, hogy néhány helyen laposabb volt. Ezen felül viszont egy jól kidolgozott, szép grafikájú és még vicces film is lett.

 
Egy percig sem sajnáljuk Jamie Foxx karakterét, mert vak vagy mert problémákkal küzd, inkább csak ámulunk tehetségén, és élvezzük a csontig ható zenét, amitől beleáll az ember lábába a boogie! több»

A film összbevétele 124 731 534 dollár volt (imdb.com).

 

Ray Charles számára elkészítették a film Braille írással készült forgatókönyvét is, hogy el tudja olvasni.

(phanzetomox)
 

Al Pacino mellett Jamie Foxx az, akit ugyanabban az évben jelöltek a legjobb színész és a legjobb mellékszereplő kategóriában is az Oscarra.

(phanzetomox)
 

Jamie Foxx a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.