Roland Emmerichnek több alkalommal is sikerült már elpusztítania a Földet, korábbi rendezései, mint A függetlenség napja, a Holnapután és 2012 ma már gyakorlatilag kultikus darabnak számítanak, hamarosan pedig debütál a rendező következő filmje, a Moonfall, amely minden korábbinál meredekebb sztorit tartogat.

Emmerich öt év kihagyás után ült ismét rendezői székbe, legutóbbi filmje, A függetlenség napja 2: Feltámadás enyhén szólva sem aratott osztatlan sikert a rajongók és a kritikusok körében. A Moonfall tehát mintha a "nagy" visszatérés lenne, az előzeteseket elnézve azonban talán sokakban okkal merül fel a kérdés, nem lesz-e vajon ez a film is hatalmas bukta?

Persze előre nehéz lenne mindezt megjósolni, Emmerich elmondása szerint viszont csakugyan öt évig tartott a Moonfall előkészülete, a rendező egy friss interjúban azt is megjegyezte, hogy ügynökei gyakorlatilag kizárólag katasztrófafilmek készítésére buzdítják őt.

“Azt szeretnék, ha újra és újra ugyanazt a filmet csinálnám meg, én viszont mindig azt mondom, hogy új utat kell találnom a dologhoz. Nem lehet kétévente egy katasztrófafilmet összehozni" - jegyezte meg a rendező.

A Moonfall csakugyan merész ötletből “táplálkozik”, a történet szerint az emberiséget minden korábbinál hatalmasabb katasztrófa fenyegeti, amikor egy titokzatos erő kimozdítja a pályájáról a Holdat, így az egyenesen a Föld irányába tart. Hatalmas káosz tör ki a bolygón, a NASA vezetője, Jo Fowler azonban egy merész ötlettel áll elő, amely talán reményt adhat mindenki számára.

A film főszerepeiben Halle Berry, Donald Sutherland, Patrick Wilson, Michael Peña, Stephen Bogaert, Maxim Roy és Charlie Plummer láthatók, a Moonfall február harmadikán érkezik a hazai mozikba. Egyelőre azonban kérdéses, hogy a produkció elérhetővé válik-e majd az online platformokon, hiszen a rendező azt is leszögezte, hogy sem korábban, sem pedig jelenleg nem gondolkodik azon, hogy eladja-e a jogokat bármelyik streamingszolgáltatónak.

“Lehet, hogy elvérzik majd a kasszáknál, de az is lehet, hogy hatalmas siker lesz…esetleg alig hozza vissza a pénzt. Ki tudja manapság” - jegyezte meg Emmerich.

50 Moonfall  (2022)

akció | fantasy | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Egy titokzatos erő mozdítja ki a Holdat pályájáról, amely végzetes következménnyel járhat az emberi civilizációra nézne. Csupán hetek maradtak hátra, hogy a Föld és a Hold... több»