Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
47%

Moonfall (2022)

Moonfall
Filmadatlap
 
29
Szereplők
21
Vélemények
37
Képek
5
Videók

Galéria (37)

Halle Berry
Patrick Wilson
Halle Berry
Patrick Wilson
Patrick Wilson

Videók (5)

 
Master   2022. 06. 20.

legújabb vélemény

3
Hiteltelen mese, ami látványos

Szeretem a sci-fit, így nagyon vártam már a Moonfallt főleg, hogy Roland Emmerich rendezésében egy ütős látvány-orgiára és agyalós sztorira számítottam. Sajnos egyik sem jött be. A látvány itt-ott megvolt ugyan, de agyalós sztori helyett egy hiteltelen gagyi mesét kaptam. A legjobban nem is az idegesített, hogy a Holdat valamiféle mesterséges űrhajóként akarták a nézőknek eladni, hanem, hogy letolták a torkunkon azt a blődséget, hogy három ember menti meg az egész Földet. Két pasas és egy nő helyettesítik az Egyesült Államok elnökét, a kormányt, a kongresszust, a teljes Pentagon vezetést, a vezérkart és a 20 ezer dolgozót alkalmazó NASA igazgató-tanácsot is. Gyenge és nagyon Zs-kategória ez így. Mint mostanában sok amerikai produkcióval, ezzel is az alapsztori és a script a legfőbb probléma. Kiveszett az amcsikból a fantázia? Nem akadnak már eredeti ötletek? Pénz van a megvalósításokra, csak épp nincs mit megvalósítani. Eltűntek a jó írók, forgatókönyves szakemberek, és nincs szellemi apport. Értékelésem a Moonfallra: gyenge, 45%.

 
BThomi   2022. 05. 24.

a nap véleménye

1
Az igazi moonwalk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt hiszem Roland Emmerich-et nekem végképp nem kell bemutatnom. A látványvilága garantált, és a csavarokra, végső kifutásra sem lesz panasz. Természetesen, itt is hozta a - közkedvelt kifejezéssel - kötelezőt. A valamivel több, mint 2 órás játékidőt... teljes kritika»

 
Periodista   2022. 02. 13.

8
Látványos hiteltelenség

Olyan sci-fi rajongó vagyok, aki szereti a fantasyt is és az olyan "rokon műfajokat" sem veti meg, mint a Marvel-világ, illetve Star Wars-franchise. Ám a Moonfall annyira hiteltelen katyvasz, hogy egyik kategóriába sem sorolható. Sci-finek túl hiteltelen, fantasyhoz nincs benne elég fantázia, Marvelnek pedig nem elég látványos (nem beszélve arról, hogy nincsenek benne Marvel-karakterek sem). A script arra épül, hogy a Hold a Föld felé közelít, letérve pályájáról, mégpedig azért, mert rejtélyes idegenek (egy titokzatos mesterséges intelligencia) erre programozza. Merthogy a Hold nem is egy égitest, hanem egy mesterséges objektum, azaz "megastruktúra". A karakterek a főhősök, konkrétan hárman: egy tudós blogger, egy kirúgott űrhajós és egy NASA-vezető hölgy. Gyenge az egész, rengeteg sebből vérzik és totálisan hiteltelen. A film egyetlen pozitívuma a látványosság, amit a Roland Emmerich-filmektől megszokhattunk. Talán még Halle Berry is kiemelhető, aki megdöbbentő módon még 55 évesen is nagyon jó nő. Nálam a Moonfall gyengécske, "B" kategóriás film, egyszer nézős mozi, ami max. 50%-ot ér.

 
Artúr   2022. 02. 03.

4
Váratlanul gyengécske utópiafilm

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem az az élmény volt, hogy nyertem a lottón, inkább hogy: "hm, egész jó volt ez a wiener schnitzel, elfért volna még egy kis sajt a tetején."  Nagyon látványos, nagyon erős kerete volt a történetnek, ugyanakkor nagyot akart fogni, jobban mondva az a... teljes kritika»

 
Lóri Ádámcsik   2022. 02. 02.

4
Ej-ej

A rendező korábbi filmjeiből kiindulva volt egy sejtésem, hogy mire számítsak, de ez butább lett az összes többinél.

 
Szilárd-Leo   2022. 02. 07.

3
Micsoda

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sziasztok, nem ezt vártam, nagyon gáz film lett. Amikor a Hold egy M.I., na ne, nagyon gáz filmet láttam, sok zagyvasággal. Semmi történet, nulla, zéró. Ennyi a film.

 
Gábor390920   2022. 02. 03.

1
Emmerich egyik legrosszabb filmje

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem ültem be nagy várakozásokkal a filmre: tudtam, hogy a Föld hamarosan el fog pusztulni, hiszen a Hold letért a pályájáról és össze fog ütközni vele. Lesz egy-két hős, akik a végsőkig elmennek annak érdekében, hogy megmentsék a világunkat, de a végén csak úgy sikerülhet a küldetés, hogy valaki feláldozza magát a Földért cserébe. Körülbelül ezt is kapjuk ebben a két órában, hatalmas logikátlanságokkal és orbitálisan gagyi CGI-elemekkel, amelyek a Zs kategóriás filmeket idézik. Az emberek, miután megtudják, hogy a Föld el fog pusztulni, fosztogatásba kezdenek, meg amit ilyenkor szoktak csinálni a katasztrófafilmekben. A bajok hamar jönnek, gyorsan kell cselekedni, napokon belül már a Holdra küldenek embereket. Ott megtámadja őket valami intelligens életforma, majd csak a főhőseinkben reménykedhetünk, mikor a NASA vezetősége is menekülőre fogja. Aztán, amikor kiderül, hogy a Hold nem is a Hold, hanem valami egészen más óriásszerkezet, amit az őseink készítettek, ott teljesen elborul a történet, és nem áll le addig, amíg vége nem lesz a filmnek, és végül megállítják a "Holdat". Ezt a filmet még Halle Berry és Patrick Wilson sem tudta megmenteni, katasztrófába fulladt. Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka.

A film 99 179 910 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 55 434 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A forgatás 2020 novemberében kezdődött Montrealban.

(csd)
 

Az eredeti tervek szerint Josh Gad játszotta volna KC Houseman szerepét, egy másik szerepvállalása miatt azonban nem tudott részt venni a produkció munkálataiban.

(csd)
 

Harald Kloser 2021 szeptemberében vette fel a film zenéjét a bécsi Rosenhügel filmstúdióban.

(csd)
 
A Moonfall pedig deklaráltan a sikerfilmjeiből ismerős formulákból lett összetákolva, de a szórakoztató faktor már inkább a kínossá váló trashjellegéből fakad, mintsem a valóban hatásos jelenetekből. Enyhén spoileres kritika. több»
 
Vicces, hogy 1996-ban a modellek és a CGI keverésével a rendező ennél meggyőzőbb képsorokat tudott megalkotni. A Moonfall egy méretes csalódás egy méretes filmekre specializálódott alkotótól. több»