Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
12
Képek
2
Videók
2012
 
Bazzzsi   2020. 10. 10.

legújabb vélemény

Szeretem a katasztrófafilmeket és ez egy jó elképzelés volt. Jó az alapszori, a látvány és akciókban is bővelkedett a film.

 
indingo   2017. 06. 24.

Én kedvelem ezt a filmet, holott tudom hogy vannak benne fizikailag valótlan dolgok, de ezt el tudom nézni neki. Sok minden történik vele, pörgős és látványos.


 
Ms. Akárki   2019. 12. 09.

John Cusack kiválóan megállja a helyét. Tökéletesen esetlen, mégis találékony és jószívű családapa. Kicsit a Holnaputánra emlékeztet engem ez a film. Érdekes és rémisztő klímaváltozás és a Föld átformálódása miatt is olyan érdekes film ez. A látványvilága pedig zseniális.

 
harnas1207   2018. 12. 12.

Tudom, hogy elég bénák a város összeomlós jelenetek. a sztori is már unalmas. De mégis volt valami ami miatt lehetett élvezni ezt a filmet. Talán a különböző szereplők miatt, hogy ki fogja túlélni és ki nem? Vagy Noé bárkás megoldás volt érdekes, nem tudom.

 
Filmelemző   2018. 04. 25.

Roland Emmerich német létére is ért a filmrendezéshez. Ezt nekem már a Hazafival és a Függetlenség napjával is bizonyitotta. A 2012-ben még John Cusack szuper alakítása is segítette, így a végeredmény kiemelkedő lett. Ez a mozi látványos, jo a sztori... több»

 
Bizsu82   2018. 08. 16.

A világvége filmek közül az egyik legjobb. Nagyon izgalmas és elgondolkoztató. Minden percét élveztem, a film egész hosszában lekötött, nincsenek benne alvó részek. Színészi alakításában is profi

 
szabomarc   2019. 01. 13.

Nagyobb volt annó a hype körülötte, mint amit végül nyújtott a film. Jó a látvány, az meg lett nagyon csinálva. A sztori átlagos, de élvezhető, ha nincs jobb dolga az embernek egyszer elmegy.

A film összbevétele 769 679 473 dollár volt (imdb.com).

 

A modern bárka ötletet Noé bárkája ihlette.

(HETEDIK )
 

A filmben szereplő szupervulkán a valóságban is létezik.

(HETEDIK )
 

A filmet egy maja jóslat ihlette.

(HETEDIK )
 

A Yellowstone parki óriás vulkán valóban létezik. 100 éven belül kitörhet, melynek következtében nem csupán a környező erdő pusztulna el, de megváltozna bolygónk éghajlata is.

(dulkap)
 

Wisconsint háromszor említik a filmben, mivel Michael Wimer, a rendező munkatársa és barátja, illetve a film egyik producere onnan származik.

(SódóGA)
 

A rendező Roland Emmerich azt állította, hogy ez az utolsó katasztrófafilmje, ezért belepakolt mindent, amit lehetett.

(SódóGA)
 

A főszereplő nevét – Jackson Curtis – a rapper 50 Cent polgári neve ihlette (Curtis Jackson). A rendező, Roland Emmerich nagy rajongója a zenésznek, és róla szerette volna elnevezni a fő karaktert.

(SódóGA)
 

A filmben 2012 októberében New Yorkot szökőár árasztja el. A való életben New York egy része 2012 októberében a Sandy hurrikán miatt került víz alá.

(SódóGA)
 

A filmet betiltották Észak-Koreában, mivel a 2012 Kim Il-Szung születésének 100.évfordulóját jelöli. Több embert is letartóztattak azért, mert kalózmásolatokon nézték a filmet.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.