Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

2012 (2009)

2012
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
12
Képek
2
Videók
2012

Galéria (12)

Videók (2)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 27.

legújabb vélemény

1
Szerencsére nem jött be a jóslat, de azért jó tudni, hogy Amerika mindig megvéd, ha egy apokalipszis jönne

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alapból jó műfajnak tartom az apokaliptikus filmeket, bár elég nehéz egy jó történettel előrukkolni, és azt végigvezetni jó másfél órán keresztül, amikor még arra is ügyelni kell, hogy normális rendezést kapjon egy város lepusztítása. Roland Emmerich munkássága jól tükrözi a filmben való történtek, bár én kicsit túlzásnak tartom a limuzinos hosszas jeleneteket a főszereplőkkel, amikor is az utolsó másodpercben úsznak meg minden természeti csapást. Ezt leszámítva engem valamiért megfogott az egész, mind a folyamatos menekülés, a jó kis látványvilág (pl. a repülőgépes jelenetek), vagy éppen a legvégén a "bárkák" bemutatása. Jó kis története volt, melyben főszerepet játszott az elvált szülők helyzete, de maga a pénz, a hatalom volt reflektorfényben, és sajnos a szomorú igazság. Természetesen még mindig a természet a legerősebb szerény világunkban, és ezt nagyon jól vitték vászonra, ami alapjáraton nem egyszerű, mint imént említettem, de egy-két érdekességtől eltekintve roppant lebilincselő volt.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 09.

2

John Cusack kiválóan megállja a helyét. Tökéletesen esetlen, mégis találékony és jószívű családapa. Kicsit a Holnaputánra emlékeztet engem ez a film. Érdekes és rémisztő klímaváltozás és a Föld átformálódása miatt is olyan érdekes film ez. A látványvilága pedig zseniális.

 
indingo   2017. 06. 24.

0

Én kedvelem ezt a filmet, holott tudom hogy vannak benne fizikailag valótlan dolgok, de ezt el tudom nézni neki. Sok minden történik vele, pörgős és látványos.

 
harnas1207   2018. 12. 12.

0

Tudom, hogy elég bénák a város összeomlós jelenetek. a sztori is már unalmas. De mégis volt valami ami miatt lehetett élvezni ezt a filmet. Talán a különböző szereplők miatt, hogy ki fogja túlélni és ki nem? Vagy Noé bárkás megoldás volt érdekes, nem tudom.

 
Bazzzsi   2020. 10. 10.

0

Szeretem a katasztrófafilmeket és ez egy jó elképzelés volt. Jó az alapszori, a látvány és akciókban is bővelkedett a film.

 
Filmelemző   2018. 04. 25.

0

Roland Emmerich német létére is ért a filmrendezéshez. Ezt nekem már a Hazafival és a Függetlenség napjával is bizonyitotta. A 2012-ben még John Cusack szuper alakítása is segítette, így a végeredmény kiemelkedő lett. Ez a mozi látványos, jo a sztori... több»

 
Bizsu82   2018. 08. 16.

0

A világvége filmek közül az egyik legjobb. Nagyon izgalmas és elgondolkoztató. Minden percét élveztem, a film egész hosszában lekötött, nincsenek benne alvó részek. Színészi alakításában is profi

A film összbevétele 769 679 473 dollár volt (imdb.com).

 

A modern bárka ötletet Noé bárkája ihlette.

(7ETEDIK )
 

A filmben szereplő szupervulkán a valóságban is létezik.

(7ETEDIK )
 

A filmet egy maja jóslat ihlette.

(7ETEDIK )
 

A Yellowstone parki óriás vulkán valóban létezik. 100 éven belül kitörhet, melynek következtében nem csupán a környező erdő pusztulna el, de megváltozna bolygónk éghajlata is.

(dulkap)
 

Wisconsint háromszor említik a filmben, mivel Michael Wimer, a rendező munkatársa és barátja, illetve a film egyik producere onnan származik.

(SódóGA)