Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

2012 (2009)

2012
Filmadatlap
 
29
Szereplők
20
Vélemények
12
Képek
2
Videók
2012

Galéria (12)

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 16.

legújabb vélemény

1
Szeretem ezt a filmet...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amikor először néztem meg, az jutott az eszembe, hogy : 1. Már megint Amerika a nagy megmentő . 2. Az egyszerű ember élete megint rohadtul nem sokat ér. 3. Újabb "árazzuk be a gazdagok és a szegények életét". Egy látványos katasztrófafilm, de nem több. Természetesen hiába a sok milliárdnyi élet elvesztése, a film végére az emberiség kerül ki győztesen. De milyen áron? Nézd meg, és döntsd el magad! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

 
Sabnock Sanatory   2021. 12. 08.

4
Az amcsik megint beárazzák magukat.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Köszönöm, és ha nem gond, le is írnám, persze csak ha szabad... Körülbelül olyan 4-5 alkalommal néztem már meg Roland Emmerich filmjét különböző csatornákon, de néha majdnem feladtam az (őrjítően dühítő) reklámok miatt. Egy posztapokaliptikus jövőkép... teljes kritika»

6
 
Ms. Akárki   2019. 12. 09.

2

John Cusack kiválóan megállja a helyét. Tökéletesen esetlen, mégis találékony és jószívű családapa. Kicsit a Holnaputánra emlékeztet engem ez a film. Érdekes és rémisztő klímaváltozás és a Föld átformálódása miatt is olyan érdekes film ez. A látványvilága pedig zseniális.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 27.

1
Szerencsére nem jött be a jóslat, de azért jó tudni, hogy Amerika mindig megvéd, ha egy apokalipszis jönne

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alapból jó műfajnak tartom az apokaliptikus filmeket, bár elég nehéz egy jó történettel előrukkolni, és azt végigvezetni jó másfél órán keresztül, amikor még arra is ügyelni kell, hogy normális rendezést kapjon egy város lepusztítása. Roland Emmerich munkássága jól tükrözi a filmben való történtek, bár én kicsit túlzásnak tartom a limuzinos hosszas jeleneteket a főszereplőkkel, amikor is az utolsó másodpercben úsznak meg minden természeti csapást. Ezt leszámítva engem valamiért megfogott az egész, mind a folyamatos menekülés, a jó kis látványvilág (pl. a repülőgépes jelenetek), vagy éppen a legvégén a "bárkák" bemutatása. Jó kis története volt, melyben főszerepet játszott az elvált szülők helyzete, de maga a pénz, a hatalom volt reflektorfényben, és sajnos a szomorú igazság. Természetesen még mindig a természet a legerősebb szerény világunkban, és ezt nagyon jól vitték vászonra, ami alapjáraton nem egyszerű, mint imént említettem, de egy-két érdekességtől eltekintve roppant lebilincselő volt.

3
 
indingo   2017. 06. 24.

0

Én kedvelem ezt a filmet, holott tudom hogy vannak benne fizikailag valótlan dolgok, de ezt el tudom nézni neki. Sok minden történik vele, pörgős és látványos.

 
harnas1207   2018. 12. 12.

0

Tudom, hogy elég bénák a város összeomlós jelenetek. a sztori is már unalmas. De mégis volt valami ami miatt lehetett élvezni ezt a filmet. Talán a különböző szereplők miatt, hogy ki fogja túlélni és ki nem? Vagy Noé bárkás megoldás volt érdekes, nem tudom.

 
Bazzzsi   2020. 10. 10.

0

Szeretem a katasztrófafilmeket és ez egy jó elképzelés volt. Jó az alapszori, a látvány és akciókban is bővelkedett a film.

A film összbevétele 769 679 473 dollár volt (imdb.com).

 

A modern bárka ötletet Noé bárkája ihlette.

(HE7EDIK )
 

A filmben szereplő szupervulkán a valóságban is létezik.

(HE7EDIK )
 

A filmet egy maja jóslat ihlette.

(HE7EDIK )
 

A Yellowstone parki óriás vulkán valóban létezik. 100 éven belül kitörhet, melynek következtében nem csupán a környező erdő pusztulna el, de megváltozna bolygónk éghajlata is.

(dulkap)
 

Wisconsint háromszor említik a filmben, mivel Michael Wimer, a rendező munkatársa és barátja, illetve a film egyik producere onnan származik.

(SódóGA)