73% 282 szavazat
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles

Battle Los Angeles
Filmadatlap
13
Vélemények (13)
26
Szereplők (26)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
anolib  

Hol nézheted

FILMINFÓ

1942-ben Los Angeles felett az amerikai védelmi erők azonosítatlan repülő objektumokat észleltek. 2012-ben azonban már azzal a céllal jelennek meg az idegenek, hogy elpusztítsák a Földet. Elkezdődik az elkeseredett harc, melynek tétje az emberiség… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2011.03.17.
 
2024.05.11 Krisz

legújabb vélemény

Sokáig úgy emlékeztem, ebben a filmben nem mutatják az űrlényeket. Tévedtem. És úgy kb. ez a legpozitívabb pontja a filmnek.

0
 
Háborús atmoszféra egy gagyi sztoriban

Nagy gyengéim a háborús filmek, melyekből rengeteget láttam, és ezek legtöbbjéről írtam is már. A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (Battle: Los Angeles) kakukktojás a háborús filmek között, mert bár nagyon erős háborús atmoszférája van, az alaptörténete teljesen gagyi. Egy idegen civilizáció támadásáról szól, szigorúan kézifegyverekkel és városi harccal. Mindvégig ezt látjuk: gépfegyverekkel lövik az idegeneket, akik ugyanígy visszalőnek, miközben egy szakasz Michael Nantz főtörzsőrmester (Aaaron Eckhart) vezetésével hősiesen ment civileket és számol le az idegenek legfőbb fészkével Los Angelesben. Magukat az idegeneket ritkán látjuk, és akkor is csak messziről vagy elmosódottan: elég gyengécske kivitelben "készültek". Emberszerűek, de valahogy droid jelleggel, nagy fejjel és gépszerű végtagokkal. Mivel Jonathan Liebesman rendező látványosra próbálta készíteni filmjét - ha már a script és az alaptörténet ennyire gagyi -, így kapunk viszonylag jól kidolgozott akciókat, de sajnos mindez nem feledteti velünk, hogy alapvetően egy zöldséget nézünk. Felbukkan a Fast & Furious-filmekből jól ismert Michelle Rodriguez is, akit mára nem is tudunk másként elképzelni, csak a kemény nő szerepében. Összességében A Föld inváziója csak nagyon megrögzött háborúsfilm-fanoknak ajánlható. Értékelésem: 55%.

2
 

Az a baj,hogy nem túl hiteles,mármint filmként sem,értve úgy,hogy ezt el is higyjem,vagy hogy megbirizgálja a fantáziámat.Eltúlzott,kissé hiteltelen csatajelenetek.Persze a vége hatalmas happy end,nekem pedig öröm,hogy véget ért.Nem lesz kedvenc.

0
 
2022.03.27 fankbringa

Háború, kín és szenvedés

Nekem nagy kedvencem ez a film. Többször megnéztem már. Nem tudom megmondani, miért fogott meg, de megtette. Talán az tetszik benne a legjobban, hogy bemutatja a háborút testközelből. A filmben nincsenek nagyívű hősök, csak katonák, akik teszik a dolgukat. Hol jól, hol rosszabbul. A cselekményt áthatja egyfajta küzdelem a csapatvezetők felett. Ahogy megpróbálják menteni a menthetetlent, hogy aztán egyfajta csodaként végül megnyerjenek egy csatát. Tetszik, ahogy ábrázolják, hogy mennyire nehéz a harctéren megtalálni a helyes következő lépést. Tökös legények, de csapatvezető nélkül nem sokat érnek. Szinte folyamatosan lőnek benne, ami egy idő után fárasztó, de egy védekezés a lerohanás ellen már csak ilyen. Nincs biztonságos fedezék.

0
 
2018.11.29 harnas1207

Igen, tudom, hogy buta amcsi film és lerágott csont ez a téma, de nekem mégis nagyon tetszett. Leginkább a hangulata miatt. Ahogy felvázolják a támadást, az epikus képsorok. Nagyon jó, hogy sokáig nem mutatják mivel is állnak szemben. A kihagyhatatlan katonás nyáladzás ellenére is élvezhető jó film ez.

0

A film összbevétele 211 819 354 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmet egy megtörtént eset inspirálta, amelyet Los Angeles-i csata néven emlegetnek. A második világháború idején, 1942. február 24-én egy azonosítatlan repülőgép jelent meg Los Angeles felett. Mivel az amerikaiak japán gépnek hitték, az egész várost elsötétítették, és 1440 légelhárító rakétát lőttek ki. Az esetet utólag téves riasztásnak minősítették.Szerző: SódóGA

#2
 

Aaron Eckhart egy akciójelenet forgatása közben eltörte a karját, de emiatt egyetlen forgatási napot sem hagyott ki. Szerző: SódóGA

#3
 

A film Magyarországon csak DVD-n jelent meg.Szerző: SódóGA

#4
 

A filmet Red One kamerával forgatták.Szerző: SódóGA

#5