190 000 dolláros (67 millió forint) pert indított a Disney ellen Christine Overs speciális effekt szakember, aki A kis hableány forgatása során szenvedett sérülést.

A 74 éves Overs 2020 októberében leesett egy polisztirol lépcsőről a betonra, és eltörte a csuklóját. Az esést annak tulajdonítja, hogy a produkciós cég nem biztosított a megfelelő hozzáférést. 

A sérülés miatt műtétet kellett végrehajtani rajta, amelynek során acélszegeket ültettek a karjába. Overs még most is küzd az olyan feladatokkal, mint a gombolás és a cipzár felhúzása, fájdalmat és alvászavarokat tapasztal. Tekintettel a szakmájára, ezek a szövődmények jelentősen befolyásolták a munkáját.

A Sandcastle Pictures, a Disney tulajdonában lévő produkciós cég elismerte a balesetben való hibáját, de az Overs által követelt kártérítési összeg mértékével nem értenek egyet. Christine Overs lenyűgöző portfólióval rendelkezik, hiszen olyan filmeken dolgozott, mint a Dűne, A nyolcadik utas: a Halál és a James Bond: Aranyszem

A kis hableány, amely 250 millió dolláros költségvetésből 567 millió dolláros bevételt hozott világszerte. A film jelenleg a mozikban látható, szeptember 6-tól viszont a Disney+-on is streamelhető lesz.

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus

A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton... több»