A kis hableány (2023)

Javier Bardem
Javier Bardem
Melissa McCarthy
Halle Bailey

Gábor400686   2023. 06. 02.

A film készítésének hátránya

Az élőszereplős változatban miért változtatták meg Hablaty nemét? Az 1989-es filmben még hím volt, most meg egy nőstényre kellett kicserélni? (Borzasztó.) A zenével nincs baj, de sajnálom, hogy ez a film kissé erőltetett lett, mint az animációs Disney-filmek élőszereplős feldolgozásai általában.

Artemisia   2023. 05. 29.

a nap véleménye

Szerelembe ringat a víz

A kis hableány a legszebb és legnépszerűbb Disney-klasszikusok közé tartozik. A Hans Christian Andersen által papírra vetetett, eredetileg sötétebb tónusú történet a Disney 1989-es átdolgozása nyomán egy gyönyörű tündérmeseként született újjá, ami az... teljes kritika»

Timon   2023. 05. 27.

a nap véleménye

Újra elringatott a víz

Talán még sosem örültem ennyire annak, hogy nem veszem figyelembe a kritikákat egy film megnézése előtt. Sajnos láttam a neten jó sokmindent erről a szinte semmitérő politikai dolgokon való szintén hasztalan vesződéstől elkezdve a gyűlölködésig. Utób... teljes kritika»

adam   2023. 05. 26.

Mondhatnánk, hogy csak egy újabb élőszereplős Disney-adaptáció, de talán az eddigi megjelentek közül ez a legjobban sikerült, mind látványban, mind castingban, mind pedig a megvalósításban. Szerintem Halle Bailey fantasztikusan alakít és a hangja is gyönyörű.

brsvktr87   2023. 05. 27.

A korábbi kritika megijesztett, de most már világos számomra, hogy teljesen melléfogott mindegyik. Szerintem egész egyszerűen mindenki elhamarkodottan ítélt ezzel a filmmel kapcsolatban, mert igazán nagyszerű lett.

filmember   2023. 05. 28.

Jól meg van csinálva, csak kicsit furcsa a történet, de amúgy szuper.

Idknw   2023. 05. 30.

Nem ringatott el a víz

A régi zenéken is változtattak és újakat is tettek bele, amik szerintem nagyon rosszak lettek, legalábbis a rapet kellemetlen volt hallgatni is. Ariel nem szép, ahogy Eric herceg sem, a köztük lévő kémia kb. egyenlő a nullával, arról már nem is beszélve, hogy nem jó színészek, unalmasak, az arcuk végig érzelemmentes. Ficánka és Sebastian kinézete ijesztő. A szinkronhangok is borzalmasak. A több mint kétórás játékidő túl hosszú gyerekeknek, ezt nosztalgiázni vágyó felnőtteknek csinálták. Arra valóban jó, hogy nosztalgiázzunk egyet, mert ez a film nem tudta még csak megközelíteni sem a rajzfilm színvonalát.

A film 91 334 275 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 45 551 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film forgatása 2020 márciusában a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen leállt, a forgatás 2021 elején folytatódott Londonban.

(csd)

Ficánka a második vízi Disney-karakter, akinek Jacob Tremblay a hangját adja. Az első a Pixar Luca című animációs filmjén dolgozott.

(csd)

Zendaya és Jane Levy is esélyesek voltak Ariel szerepére. Zendaya később gratulált Halle Bailey-nek a szerep elnyeréséhez.

(csd)

Kathleen Turner korábban visszautasította Ursula szerepét.

(csd)

Lindsay Lohan és Chris Evans érdeklődést mutatott Ariel és Eric herceg szerepére. Lohan saját elmondása szerint Meryl Streepet is szerette volna Ursula szerepére.