A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton király legfiatalabb lánya. Apja védelmező természete ellenére Ariel kalandra vágyik, és a szárazföldön szeretné felfedezni a… több»
Az élőszereplős változatban miért változtatták meg Hablaty nemét? Az 1989-es filmben még hím volt, most meg egy nőstényre kellett kicserélni? (Borzasztó.) A zenével nincs baj, de sajnálom, hogy ez a film kissé erőltetett lett, mint az animációs Disney-filmek élőszereplős feldolgozásai általában.
A kis hableány a legszebb és legnépszerűbb Disney-klasszikusok közé tartozik. A Hans Christian Andersen által papírra vetetett, eredetileg sötétebb tónusú történet a Disney 1989-es átdolgozása nyomán egy gyönyörű tündérmeseként született újjá, ami az... teljes kritika»
Talán még sosem örültem ennyire annak, hogy nem veszem figyelembe a kritikákat egy film megnézése előtt. Sajnos láttam a neten jó sokmindent erről a szinte semmitérő politikai dolgokon való szintén hasztalan vesződéstől elkezdve a gyűlölködésig. Utób... teljes kritika»
A régi zenéken is változtattak és újakat is tettek bele, amik szerintem nagyon rosszak lettek, legalábbis a rapet kellemetlen volt hallgatni is. Ariel nem szép, ahogy Eric herceg sem, a köztük lévő kémia kb. egyenlő a nullával, arról már nem is beszélve, hogy nem jó színészek, unalmasak, az arcuk végig érzelemmentes. Ficánka és Sebastian kinézete ijesztő. A szinkronhangok is borzalmasak. A több mint kétórás játékidő túl hosszú gyerekeknek, ezt nosztalgiázni vágyó felnőtteknek csinálták. Arra valóban jó, hogy nosztalgiázzunk egyet, mert ez a film nem tudta még csak megközelíteni sem a rajzfilm színvonalát.
A film 91 334 275 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 45 551 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film forgatása 2020 márciusában a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen leállt, a forgatás 2021 elején folytatódott Londonban.
(csd)Ficánka a második vízi Disney-karakter, akinek Jacob Tremblay a hangját adja. Az első a Pixar Luca című animációs filmjén dolgozott.
(csd)Zendaya és Jane Levy is esélyesek voltak Ariel szerepére. Zendaya később gratulált Halle Bailey-nek a szerep elnyeréséhez.
(csd)Lindsay Lohan és Chris Evans érdeklődést mutatott Ariel és Eric herceg szerepére. Lohan saját elmondása szerint Meryl Streepet is szerette volna Ursula szerepére.
(csd)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »