Armageddon: Ezért gyűlölte Bruce Willis a forgatást

Bár ahhoz nem sok kétség férhet, hogy Michael Bay katasztrófafilmjének története tátong a logikai buktatóktól, a nézőket ez egy cseppet sem érdekelte. A Bruce WillisBen AffleckSteve BuscemiOwen WilsonLiv TylerMichael Clarke Duncan és Billy Bob Thornton főszereplésével forgatott Armageddon 201 milliót kaszált csak az amerikai piacon, míg összbevételei meghaladták az 550 millió dollárt. Mindent egybevéve az 1998-as produkció lett az adott év második legsikeresebb filmje, ami mellé ráadásul négy Oscar-jelölést is besöpört. A film sztárjainak is megvan a véleményük a filmről, Bruce Willis azonban egyenesen gyűlölte a forgatást. Hogy mi váltott ki belőle ilyen ellenérzést? Kult rovatunk új cikkében ennek a hátterét járjuk körül.

Michael Bay nem könnyű eset, erről már sok történetet hallhattunk. A helyzet gyakorlatilag ugyanaz, mint a nézők és a direktor filmjei esetében: vannak, akik kedvelik a stílusát, megint mások szerint kizárólag a látványra fókuszál, konzekvens történetet és mondanivalót pedig kár egyáltalán feltételezni a filmjeiben.

Akárhogy is legyen, Bruce Willis nem tartozik a Bay legnagyobb rajongó közé, legalábbis ez derült ki egy, a  Die Hard 4 kapcsán 2007-ben a Slashfilmnek adott interjújából, amikor arról kérdezték, milyen lett volna a film, ha Michael Bay rendezi.

"Tönkretette volna a DH4-et. Nagyon kevesen dolgoznának vele, és abban biztos vagyok, hogy én soha többé nem fogok" - fogta rövidre Willis, majd hozzátette: "Egy üvöltöző rendező nem éppen kellemes élmény."

Hollywoodban az ilyen nyilatkozatok természetesen nem maradhatnak titokban, így Willis szavai Bayhez is eljutottak, aki meglepetten fogadta a sztár által tett megjegyzéseket.

"Nagyon élveztem a közös munkát Bruce-szal. Nagy öleléssel üdvözölt egy hónapja a GM partyn, és vagy húsz percig beszélgettünk. Még az is szóba került, hogy újra dolgozhatnánk együtt. Őszintén szólva, szomorú lenne, ha valóban ezt gondolná - ő sosem rejtette el az érzéseit -, és ez esetben gyáva is, hogy nem egyenesen a szemembe mondta" - reagált a rendező.

Akárhogy is legyen, a filmre egyáltalán nem volt hatással kettejük viszonya, és az Armageddon mindkettőjük pályafutásában valódi mérföldkövet jelentett.

82 Armageddon  (1998)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Egy óriási égitest száguld a Föld felé több tízezer kilométer per órás sebességgel. Úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az ütközés, és így a Föld megsemmisülése is. A... több»