BRÉKING: Rebootolják a Mátrixot!

Új formában térhet vissza az ezredforduló kultikus akció-scifije.

A Warner Bros. égisze alatt készülhet el a Mátrix rebootja. A stúdió már meg is kezdte az előkészületi munkálatokat, írja belső forrásra hivatkozva a THR. A Warner nem bízza a véletlenre a forgatókönyvíró kiválasztását, az információk szerint a Ready Player One (Steven Spielberg) és az X-Men: Az ellenállás vége szkripjét is jegyző Zak Pennt szemelték ki a posztra. A főszerep kapcsán Michael B. Jordan (Creed: Apollo fia) neve merült fel, de a THR-nek nyilatkozó forrás szerint a Warner még nem kezdte meg a tárgyalásokat a színésszel.

Mátrix első része 1999-ben jelent meg, és formabontó lassított akciójelenetei (bullet time), története és a remek szereplőválogatás miatt hamar kultikus státuszta tett szert. A filmhez két folytatás készült, valamint egy animációs antológiafilm, az Animátrix: Az emberi Mátrix, de a franchise sikerét videojátékokkal és képregényekkel is igyekeztek meglovagolni több-kevesebb sikerrel.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a film, és hogy vajon az eredeti trilógiát rendező Andy Wachowski és Lana Wachowski valamilyen módon szerepet vállalnak-e a munkálatokban (producerként?), egyelőre nincs információk.  

Bár a reboot ötlete valószínűleg sokakban válthat ki ellenérzéseket (elsőre mi sem lelkesedünk), de azt tény, hogy mire elkészülne a film, a Mátrix már túl lenne a húsz éves évfordulóján, így a Warner a korábbi nézők mellett egy új generációt szólíthat meg.