Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
86

Ready Player One (2018)

Ready Player One
Filmadatlap
 
29
Szereplők
80
Vélemények
75
Képek
10
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 25.

legújabb vélemény

Az előzetes ígéretes volt, és hála az égnek a filmben sem kellett csalódnom. Nagyon tetszett a látványvilág, a történet is rendben volt. Kis nosztalgia a régi filmek utalásaival is ütött. Nézze meg aki teheti.

 
indingo   2018. 04. 09.

A film kicsit megemlékezett az elmúlt 40 év klasszikusairól. Kaptunk egy kis Stephen Kinges Ragyogást, volt King Kong, Jurassic Park, Godzilla, Pókemberes és Supermanes utalások, Chucky baba (gyerekkori kedvencem) és Spielberg elengedhetetlen kedvence az UFO téma egy kis Aliennel. A figurákról nekem az Avatar jutott eszembe, történetben ez a kincskeresős kalandfilm feeling pedig egy jövőbelli modern Indiana Jonest sejtetett. Lebegő harsonákat meg talán a Harry Potterben láthattunk. Ismét egy film Rubik kockával, ami nélkül manapság nem is készült amerikai produkció. A retro zenék világában történő kirándulást imádtam, főleg hogy sokszor annyira 'tájidegennek' hatottak és talán pont ebből a furcsaságból fakadt ez az izgalmas elegy. Remek ötlet volt a mai ''levéltárnak" megfelelő hely, ahol nem könyveket ütöttek fel a szereplők, hanem korábbi időszakok jeleneteit nézhették újra vagy akár maguk is a részesei lehettek. Amiből szerettem volna többet kapni az az, hogy az OAZIS-es világban lévőket lássuk a valóságban is. Pár képkocka erejéig (mamuszban tomboló anyuka, ázsiai hivatalnok) téma volt ez is, de sok mókás jelenetet ki lehetett volna belőle hozni. Az utolsó harmada nálam gyengébb, főleg a Gyűrűk urát idéző csatajelenet miatt.


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 08.

Audiovizuális orgazmus

Nagyon ritkán (úgy két-háromévente egyszer-kétszer) fordul velem elő, hogy egy film a látványvilágával magával ragadjon, sőt, beszippantson, s a végéig el ne eresszen. Steven Spielbergnek ez most olyannyira sikerült, hogy bátran merem állítani: a Ready Player One maga az audiovizuális orgazmus, az a film, amelyet igenis moziban, minél nagyobb vásznon kell megtekinteni, mert amit láthatunk és hallhatunk 140 percen keresztül, nos, azt nagyon nehéz szavakba önteni. A virtuális valóság és a filmek kapcsolata ugyan nem új keletű dolog, de a Ready Player One-ban szereplő VR-tér maga a „popkult-mennyország”. Itt akár a Vissza a jövőbe híres autójával, a DeLoreannel száguldhatsz át egy T-rex és King... több»

 
Deku   2018. 04. 11.

Erre a filmre én nem voltam felkészülve. Nem számítottam rá, hogy annyira mellbevágóan letaglózó lesz mint amilyen lett is. Kifejezetten tetszettek a próbáknak a trükkös megoldása az, hogy mindegyikbe csempésztek némi fondorlatosságot. Az alkotó emlékeibe visszatekintés szintén nagyszerű ötlet volt. Gyakorlatilag minden mozzanata érdekességeket tartalmazott és nem a játék utalásokra célzok ezzel. Hanem maga a történet megoldásához vezető út csavaros és különleges módon volt kikövezve. Kicsit úgy éreztem, hogy beszippant a film és én is ott vagyok a színészekkel együtt, legalábbis akartam ott lenni. Csodálatosnak tartom ezt a fajta fantáziát. Valahol meg is értettem a karakterek motivációit. Mindenkinek volt egy célja amit készek voltak elérni bármi áron. Mentes volt a sallangos párbeszédektől és a gyenge húzásoktól is. Nekem nagyon bejött és ajánlom mindenkinek aki szeretne egy igazán jót szórakozni és kikapcsolódni.

 
Diesel   2018. 04. 05.

Nagyon vártam már ezt a filmet. Premier előtti vetítésen tudtam volna megnézni de sajnos családi okok miatt nem jött össze. A regényt sajnos még nem volt alkalmam elolvasni bár biztosan jó lehet ha ennyire korrekt kis filmet csináltak belőle. A történet nagyon jó. Valós társadalom kritikára alapoz, amely egyre csak nő és nem csak a fiatalok körében. Annak ellenére hogy nem rajongom a CGI-s filmekért engem ez teljes mértékben megfogott. A hangulata nagyon jó volt! Habár a film a jövőben játszódik sokszor volt visszaemlékezés, vagy múlt idéző jelenetek amikor egy az egyben átéreztem azt az 1980-as évekbeli hangulatot már ezért megérte. A Thor 3-nál hájpolták nagyon ezt a "retro" vonalat amit azon a filmen egyáltalán nem éreztem itt viszont annál inkább. Steven Spielberg ismét egy rendkívül látványos, hangulatos és szerethető filmet alkotott. Ez a film egy igazi virtuális birodalom. A szereplők játéka kiváló volt. Összességében nekem nagyon tetszett és ajánlott moziban nézni a látvány miatt! :) "Bármennyire is rémisztő és fájdalmas, a valóság az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk."

Tye Sheridan
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Olivia Cooke
Tye Sheridan
Hannah John-Kamen
Tye Sheridan
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Olivia H. Cook
Win Morisaki
Philip Zhao
Olivia Cooke
Tye Sheridan
Ralph Ineson
Susan Lynch
Hannah John-Kamen
Olivia Cooke
Philip Zhao
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Philip Zhao
Win Morisaki
Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Tye Sheridan
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Tye Sheridan
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Olivia Cooke
Olivia Cooke
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Mark Rylance
Hannah John-Kamen
Mark Rylance
Mark Rylance
Simon Pegg
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Mark Rylance
Simon Pegg
Mark Rylance
Simon Pegg
Win Morisaki
 
Két kérdés, folyamatosan bennem bujkált, amíg a vászonra meredtem: ha lenne egy olyan világ, amelynek alapjait az én fantáziám teremti meg, milyen világ lenne az? Nem lenne jobb, a valóságot rendbe rakni úgy, mindenki számára élhető, szerethető legyen? Mert valahol – valljuk be – azért bújjuk a kütyüinket, mert nem leljük a saját világunkban a helyünket. Összegezve: nézzétek meg a filmet! Amely egyébként Ernest Cline 2011-es, azonos című regénye alapján készült. több»
 
Mindenkinek bátran ajánlom, hogy üljön be rá a moziba, a nem gamerek is, ugyanis a két évente két hétre geekké változásommal én sem erősítem túlzottan a tábort, mégis teljesen magával ragadott és imádtam a rendezőóriás új alkotását. Nagyon úgy fest, hogy idén Spielberg a húsvéti nyuszi, az "easter eggeket" pedig a vásznon kell keresni. több»
 
Mindent összegezve, egy elképesztő filmélményről van szó, amit kár lenne kihagyni. A Ready Player One az a fajta film, amit feltétlenül moziban kell látni, minél nagyobb vásznon. Nem csak azért, mert a nagyvásznon élvezhetőbb a látványvilág, vagy, mert könnyebben ki lehet szúrni az utalásokat, ismerős figurákat, karaktereket. Hanem mert ez a film egy közösségi élmény. 8/10 több»

A film összbevétele 582 890 172 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 261 488 519 forintot termelt. A hazai mozik összesen 173 809 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A regény, és így maga a film is az 1980-as évek popkultúrájának nagy gyűjteménye. A nagy nosztalgia kalandban ezeket a filmeket idézik meg: King Kong (1976), a Ragyogás (1980),a Tron, avagy a számítógép lázadása (1982), Rémálom az Elm utcában (1984), Vissza a jövőbe (1985), az Akira (1988), Gyerekjáték (Chucky, a gyilkos baba 1988), Duke Nukem (1991), Tomb Raider (1996), Szuper haver (1999), A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001).

(Diesel)
 

A filmben eredetileg Zak Penn forgatókönyvíró a Trónok harca egyik sárkányát is szerette volna látni a filmvásznon. Mivel nem sikerült megszerezni a jogokat a sárkánynak így ki kellett maradnia a filmből.

(Diesel)
 

A nagy múltidézésből Brad Britt rajzfilméből megismert óriásrobot Szuper haver (1999) sem maradhatott ki. Szuper haver hangját ugyan úgy Vin Diesel szolgáltatta, mint az eredeti 1999-es alkotásban.

(Diesel)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.