Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%

Ready Player One (2018)

Ready Player One
Filmadatlap
 
29
Szereplők
79
Vélemények
75
Képek
10
Videók
 
Zsolti01   2019. 06. 18.

legújabb vélemény

Nekem nagyon tetszett. A látványvilág nagyon jó, a története zseniális. Nekem az egyik kedvenc filmem lett. Főleg azért, mert van benne egy csomó utalás.

 
indingo   2018. 04. 09.

A film kicsit megemlékezett az elmúlt 40 év klasszikusairól. Kaptunk egy kis Stephen Kinges Ragyogást, volt King Kong, Jurassic Park, Godzilla, Pókemberes és Supermanes utalások, Chucky baba (gyerekkori kedvencem) és Spielberg elengedhetetlen kedven... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 08.

Audiovizuális orgazmus

Nagyon ritkán (úgy két-háromévente egyszer-kétszer) fordul velem elő, hogy egy film a látványvilágával magával ragadjon, sőt, beszippantson, s a végéig el ne eresszen. Steven Spielbergnek ez most olyannyira sikerült, hogy bátran merem állítani: a Rea... teljes kritika»

 
Deku   2018. 04. 11.

Erre a filmre én nem voltam felkészülve. Nem számítottam rá, hogy annyira mellbevágóan letaglózó lesz mint amilyen lett is. Kifejezetten tetszettek a próbáknak a trükkös megoldása az, hogy mindegyikbe csempésztek némi fondorlatosságot. Az alkotó emlé... több»

 
Diesel   2018. 04. 05.

Nagyon vártam már ezt a filmet. Premier előtti vetítésen tudtam volna megnézni de sajnos családi okok miatt nem jött össze. A regényt sajnos még nem volt alkalmam elolvasni bár biztosan jó lehet ha ennyire korrekt kis filmet csináltak belőle. A törté... több»

 
Thibo84   2019. 03. 09.

Imádtam a filmet, Spielberg bácsi ismét oda tette magát és egy fantasztikus filmet tett le az asztalra. A történet pörgős, jól fel van építve az elejétől a végéig, ráadásul a néző tekintetét is oda szegezi a képernyőre, mert nem akar lemaradni semmir... több»

 
HETEDIK   2018. 04. 01.

Részben már aktuális

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT! Akik szeretik az olyan fantasy játékokat, mint pl a Warcraft, azoknak még jobban be fog jönni a film, de azoknak is jó szórakozás lehet, akik egyáltalán nem játszanak videójátékokkal. Ugyanis Spielberg le... teljes kritika»

Tye Sheridan
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Olivia Cooke
Tye Sheridan
Hannah John-Kamen
Tye Sheridan
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Olivia H. Cook
Win Morisaki
Philip Zhao
Olivia Cooke
Tye Sheridan
Ralph Ineson
Susan Lynch
Hannah John-Kamen
Olivia Cooke
Philip Zhao
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Philip Zhao
Win Morisaki
Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Tye Sheridan
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Tye Sheridan
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Olivia Cooke
Olivia Cooke
Tye Sheridan
Olivia Cooke
Mark Rylance
Hannah John-Kamen
Mark Rylance
Mark Rylance
Simon Pegg
Ben Mendelsohn
Tye Sheridan
Mark Rylance
Simon Pegg
Mark Rylance
Simon Pegg
Win Morisaki

A film összbevétele 582 890 172 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 261 488 519 forintot termelt. A hazai mozik összesen 173 809 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A regény, és így maga a film is az 1980-as évek popkultúrájának nagy gyűjteménye. A nagy nosztalgia kalandban ezeket a filmeket idézik meg: King Kong (1976), a Ragyogás (1980),a Tron, avagy a számítógép lázadása (1982), Rémálom az Elm utcában (1984), Vissza a jövőbe (1985), az Akira (1988), Gyerekjáték (Chucky, a gyilkos baba 1988), Duke Nukem (1991), Tomb Raider (1996), Szuper haver (1999), A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001).

(Diesel)
 

A filmben eredetileg Zak Penn forgatókönyvíró a Trónok harca egyik sárkányát is szerette volna látni a filmvásznon. Mivel nem sikerült megszerezni a jogokat a sárkánynak így ki kellett maradnia a filmből.

(Diesel)
 

A nagy múltidézésből Brad Britt rajzfilméből megismert óriásrobot Szuper haver (1999) sem maradhatott ki. Szuper haver hangját ugyan úgy Vin Diesel szolgáltatta, mint az eredeti 1999-es alkotásban.

(Diesel)
 

A történet egy Parsifal-monda átirata, ezért kapta Wade avatárja ezt a nevet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steven Spielberg kezdetben nem volt meggyőződve arról, hogy ő a legmegfelelőbb ember arra, hogy megrendezze a filmet. Spielberg egy fiatalabb direktort képzelt volna el a feladathoz, ám a '80-as évekre való számos utalás végül meggyőzte a rendezőt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Warner már 2010-ben lecsapott a megfilmesítési jogokra, még az előtt, hogy a regény megjelent volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első szerencsések már látták Steven Spielberg új filmjét, a Ready Player One-t (Ready Player One, hazai bemutató: március 29.), és így természetesen az első kritikák is felbukkantak a neten – sőt, a hivatásos kritikaírók mellett már az újságíró kollégák is közzétették első véleményeiket. A kritikusok szerint „Spielberg berobbant a 21. századba”, de a nem hivatásos kommentek talán még fontosabbak. Josh Gad twitterén például azt írta a vetítés után, hogy „Spielberg a régi formában. Újra kamasznak éreztem magam. Van a filmben egy üldözési jelenet, ami egy szinten van a Jurrasic T-Rex üldözésével… Tiszta élvezet!” Talán nála is fontosabb, hogy a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins szerint: „Imádtam! Nem is értem, hogy aki maga nem játszik digitális játékokon, hogy tud ilyen szuper filmet csinálni a gémerek viliágáról. Nyilván, mert ő Spielberg.” Edgar Wright, a Nyomd, bébi, nyomd rendezője igazi geek hírében áll, szóval, amit ő tweetelt, az sokat ér: „Még mindig emésztem azt az audió-vizuális dömpinget, ami a Ready Player One. Sok jelenet újra bizonyítja, hogy Spielberg még mindig az akciójelenetek mestere.” A film két világban játszódik egyszerre: a komor jövőben és egy virtuális upgrade-jében: Spielberg valószínűleg újra forradalmi ötletekkel teremtette meg a kettős univerzumot, amelynek a szereplői valamiképpen mégis ugyanazok. (IC Press)

(hp )
 

Steven Spielberg egy, még a forgatásokat megelőző interjúban ( Entertainment Weekly ) azt vallotta, hogy nem fog magára hivatkozni a filmben, bár a film alapjául szolgáló könyvben több alkalommal is szerepel Spielberg munkássága. Egyik korábbi filmjére sem fog utalásokat tenni.

(XETH)
 

Steven Spielberg neve is említésre került Ernest Cline azonos című regényében, mivel a kötetben számos utalás van a rendező filmjeire.

(hp )
 

Iron Giant karakterének hangját Vin Diesel kölcsönzi. Érdekesség, hogy szintén ő szinkronizálta a karaktert tizenkilenc évvel ezelőtt Brad Bird Szuper Haver (The Iron Giant) című animációs filmjében.

(hp )
 
Két kérdés, folyamatosan bennem bujkált, amíg a vászonra meredtem: ha lenne egy olyan világ, amelynek alapjait az én fantáziám teremti meg, milyen világ lenne az? Nem lenne jobb, a valóságot rendbe rakni úgy, mindenki számára élhető, szerethető legyen? Mert valahol – valljuk be – azért bújjuk a kütyüinket, mert nem leljük a saját világunkban a helyünket. Összegezve: nézzétek meg a filmet! Amely egyébként Ernest Cline 2011-es, azonos című regénye alapján készült. több»
 
Mindenkinek bátran ajánlom, hogy üljön be rá a moziba, a nem gamerek is, ugyanis a két évente két hétre geekké változásommal én sem erősítem túlzottan a tábort, mégis teljesen magával ragadott és imádtam a rendezőóriás új alkotását. Nagyon úgy fest, hogy idén Spielberg a húsvéti nyuszi, az "easter eggeket" pedig a vásznon kell keresni. több»
 
Mindent összegezve, egy elképesztő filmélményről van szó, amit kár lenne kihagyni. A Ready Player One az a fajta film, amit feltétlenül moziban kell látni, minél nagyobb vásznon. Nem csak azért, mert a nagyvásznon élvezhetőbb a látványvilág, vagy, mert könnyebben ki lehet szúrni az utalásokat, ismerős figurákat, karaktereket. Hanem mert ez a film egy közösségi élmény. 8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.