DiCaprio nagy dobása, az év horrorja és mások...: 8 film, CSAK(!) a mozikban láthatsz októberben (2023)

Szerencsére - bár aggódtunk a járvány alatt - a mozik még mindig élnek!

És még mindig élnek és érkeznek azok a filmek és történetek is, amelyekért igazán megéri elmenni és jegyet váltani, hogy azon a bizonyos szélesvásznon nézhessük meg őket!

Októberben 8 ilyen film is érkezik. Végre visszatér Luc Besson, akinek DogMan - A kutyák ura című műve igazán drámainak ígérkezik és a mozgókép mestere, Martin Scorsese is megörvendeztet minket egy újabb nagyszabású tablóval!

Te melyik filmre vagy filmekre mész el, hogy moziban láthasd őket?

#8

68 Fűrész X.  (2023)

(17) (13)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

John Kramer visszatér a Fűrész-sorozat eddigi legizgalmasabb, legújabb részében. Kirakós ezúttal egy mélyen személyes és eddig nem ismertetett játékot mutat be. A film az első... több»

A Fűrész X , a Fűrész-filmsorozat tizedik része, amely a Fűrész (2004) közvetlen folytatása és a Fűrész II (2005) előzménye. Rendezője és vágója Kevin Greutert, a film főszereplői Tobin Bell és Shawnee Smith az előző filmekből veszik fel újra szerepeiket, valamint Synnøve Macody Lund, Steven Brand, Renata Vaca és Michael Beach érkeznek melléjük. A történet az első két film eseményei között játszódik, John Kramer (Bell) Mexikóba utazik abban a reményben, hogy egy kísérleti eljárás meggyógyíthatja őt. Hamarosan azonban bebizonyosodik, hogy a művelet átverés, ami arra készteti, hogy elrabolja a felelősöket, és a védjegyévé vált halálos csapdákkal kínozza meg őket. A kritikusok általánosságban pozitívan fogadták, sokan az első film óta a legerősebb részként jellemezték, és dicsérték Bell teljesítményét.
#7

77 Magyarázat mindenre  (2023)

(5) (1)

dráma

Mozikban

A Magyarázat mindenre valósághű képet ad egy szétszakított nemzetről, egy 18 éves fiú botrányos érettségi vizsgáján keresztül ragadva meg egy megosztott ország lényegét. több»

A Magyarázat mindenre egy 2023-ban bemutatott magyar filmdráma, amelyet Reisz Gábor rendezett, s amelynek forgatókönyvét ugyancsak ő írta Schulze Évával közösen. A film világpremierjére 2023. szeptember 1-jén került sor a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Orizzonti szekciójában, amelynek elnyerte a fődíját. A Rotten Tomatoes véleménygyűjtő webhelyen a film - eddig - 5 kritikus véleménye alapján 100%-os értékeléssel rendelkezik, míg a nézői pontszám átlagosan 7,7/10.
#6

akció | animáció | kaland | vígjáték

Egy rejtélyes meteorit zuhan Kalandvárosra, és rendkívüli képességekkel ruházza fel a Mancsőrjárat csapatának kutyáit. Köztük van Skye is, aki ezt régóta dédelgetett... több»

A kanadai számítógépes animációs szuperhős-vígjáték a PAW Patrol című televíziós sorozaton alapul, és a 2021-es PAW Patrol című film folytatása. Az eredeti tévésorozat több szereplője is kölcsönözte a hangját a filmhez, köztük Christian Corrao (Marshall hangja), Luxton Handspiker (Rubble hangja), Callum Shoniker (Rocky hangja) és Ron Pardo (Cap'n Turbot és Humdinger polgármester hangja). Hozzájuk csatlakozik egy olyan illusztris szinkronszínészgárda, mint Mckenna Grace (Skye hangja), Taraji P. Henson, Marsai Martin, Christian Convery, Kim Kardashian, Chris Rock, Lil Rel Howery, Serena Williams, North West, Saint West, James Marsden, Kristen Bell, valamint a filmben Ryderként debütáló Finn Lee-Epp. A filmben a PAW Patrol kölykök a kölyökkristályokból szuperképességekre tesznek szert, és meg kell akadályozniuk Humdinger polgármestert és új cinkosát, Victoria Vance-t, hogy pusztítást végezzenek Kalandvárosban.
#5

horror

SkyShowtime (2024.05.17.) | Telekom TVGO

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

A legújabb ördögűző mozi Danny McBride és Green története alapján készül. A film Az ördögűző franchise hatodik része, és Az ördögűző (1973) folytatásaként szolgál. A főszereplők Ellen Burstyn, aki Chris MacNeil szerepét ölti ismét magára, valamint Leslie Odom Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz, Lidya Jewett és Olivia Marcum. Ez az első a három új Az ördögűző-film közül, a második, a Csaló című film 2025. április 18-án kerül a mozikba.
#4

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

A Martin Scorsese által rendezett és producerelt film David Grann 2017-ben megjelent, azonos című könyve alapján készült. A cselekmény középpontjában egy oklahomai gyilkosságsorozat áll, amelyet az 1920-as években az Osage Nemzetségben követtek el, miután olajat fedeztek fel a törzsi földeken. A film főszereplői Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Lily Gladstone, mellékszerepekben Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow és Brendan Fraser. Scorsese és DiCaprio filmlistáján ez a hatodik közös munka, míg Scorsese és De Niro közös alkotásainak sorában a tizedik játékfilmes együttműködés. A 200 millió dolláros költségvetés (ezzel rendelkezett ugyanis a film) állítólag a legnagyobb összeg, amit valaha egy Oklahomában forgatott filmre költöttek. A filmet 2023. május 20-án, a 76. Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be, és a kritikusok széleskörű elismeréssel fogadták.  
#3

83 DogMan - A kutyák ura  (2023)

(12) (8)

dráma

Telekom TVGO

Douglas már fiatal kora óta küzdött azzal, hogy megtalálja a világban és a társadalomban a helyét, ezért inkább a kutyák társaságában keresett barátságot. Négylábú... több»

A Dogman (néha DogMan) egy 2023-as angol nyelvű francia akciódráma film, melyet Luc Besson írt és rendezett, a főszerepekben Caleb Landry Jones, Jojo T. Gibbs, Christopher Denham, John Charles Aguilar és Grace Palma. A film New Jerseyben játszódik, és egy apja által bántalmazott, kutyákat szerető férfit mutat be. 2023. augusztus 31-én mutatták be a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a filmet beválogatták az Arany Oroszlánért folyó versenybe.
#2

akció | kaland | történelmi

A Louvre-tól a Buckingham-palotáig, Párizs csatornáin át La Rochelle ostromáig... A vallási háborúk által megosztott és brit invázióval fenyegetett királyságban egy maroknyi... több»

A három testőr: D'Artagnan (franciául: Les Trois Mousquetaires : D'Artagnan) egy 2023-as akció-kalandfilm, egy kétrészes epikus saga első része, amelyet Martin Bourboulon rendezett Alexandre Dumas 1844-es A három testőr című regénye alapján. A film főszereplői François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï és Eva Green. Franciaországban a Pathé forgalmazásában 2023. április 5-én került a mozikba. A második rész, A három testőr: Milady, 2023. december 13-án kerül a mozikba. A produkciót filmenként mintegy 36 millió euróból készítették, így 2023 második legdrágább francia mozijaként is ismert. 2021. augusztus 16-tól 2022. június 3-ig 150 napon át forgatták egymás után, ami maratoni forgatásnak minősül. A film általában pozitív kritikákat kapott, és kasszasiker volt Franciaországban, több mint 3,3 millió jegyet adtak el rá az országban és több mint 1,5 millió jegyet Franciaországon kívül.
#1

67 Cicaverzum  (2023)

(3) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Fáni, a fiatal nő nehezen találja párját. A lány teljesen lemondott arról, hogy valaha is szerelmes lehet még, egy nap viszont egy fekete macska kezd el neki udvarolni. Fáni sikeres... több»

Szeleczki Rozália rendező kiemelte: „A Cicaverzum egy olyan világban játszódik, ahol a furcsa a normális, ezáltal szerintem különös módon nagyon hasonlít a valóságra. Azért fontos nekem ez a film, mert ebben a mesei, abszurd világban a drámai élethelyzeteket is lehetséges humorral, könnyedséggel ábrázolni. Bízom benne, hogy az alkotótársakkal közösen egy olyan világot teremtünk, ahova jó egy kicsit elutazni.”