74% 92 szavazat
A három testőr: D’Artagnan

A három testőr: D’Artagnan

Les Trois Mousquetaires : D'Artagnan
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
29
Szereplők (29)
13
Képek (13)
2
Videók (2)
6
Érdekességek (6)
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum
Eva Green
Vincent Cassel

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

A Louvre-tól a Buckingham-palotáig, Párizs csatornáin át La Rochelle ostromáig... A vallási háborúk által megosztott és brit invázióval fenyegetett királyságban egy maroknyi férfi és nő nagy tettekre készül, melyek sorsukat Franciaország sorsához… Több


Ország: Németország, Franciaország, Spanyolország, Belgium
Premier (HU): 2023.10.26.
Forgalmazó: Forum Hungary
 
2024.03.05 Harper

legújabb vélemény

Látványban lehetne erősebb

A történelmi filmek sorában nálam A leghosszabb nap, a JFK, A rettenthetetlen és mondjuk A bukás az élmezőny. A D'Artagnan ezektől nagyságrendileg marad el sajnos. Az alaptörténet nem olyan rossz, de látványban lehetne sokkal erősebb. A szereplőgárda is gyengécske teljesítményt nyújt, még a két sztár is: Eva Green és Vincent Cassel. Green kisasszony ráadásul alig kap pár mondatot az egész filmben. Összegezve: gyatra látványvilág és gyenge alakítások. Maximum három csillagot, azaz 50-60%-ot ér sajnos.

2
 
2024.01.01 Filmworlds blog

Mozgalmas, de többet vártunk tőle

Többségünk szívesen néz izgalmas és látványos történelmi kalandfilmeket, és sokan egyből rávetjük magunkat a frissen megjelenő újdonságokra. Martin Bourboulon filmje, A három testőr: D'Artagnan méltónak tűnik a figyelemre, mert gazdag látványvilágot ígér. Ezt többé-kevésbe meg is valósítja, bár valamivel több harci jelenetet, küzdelmet és párbajt elbírt volna a történet. Ami az alakításokat illeti: Vincent Cassel kevéske szerepet kap, pedig húzónév a stáblistán (és jól is tolja), viszont az ifjú Francois Civil mint D'Artagnan kitesz magáért. Értékelés: 3,5 csillag.

3
 
2024.01.02 Lone Wolf

Közepes lett

Történelmi filmek terén nem voltunk nagyon elkényeztetve 2023-ban (bár az Oppenheimer nagyon jó lett). Emiatt nagyon vártam már azt a kosztümös kalandfilmet, amit részben lehet történelminek is nevezni. Voltaképp nem csalódtam, de lenyűgözni sem tudott a nagyon kevés harci jelenet és bajvívás miatt.

2
 
2023.12.06 Scriptor

Gyenge kísérlet a legújabb három testőr

Sokszor vitték már filmre Alexandre Dumas híres regényét, a Három testőrt, de talán ez a legújabb, 2023-as kísérlet lett a leggyengébb. Pedig Martin Bourboulon ígéretes kis színész csapattal dolgozott, melyből kiemelkedik két név: Vincent Cassel (Athos bőrében) és Eva Green (mint Milady). A gond az, hogy jellegtelen alakításokat nyújtanak, főleg Eva Green, aki ráadásul alig kap pár mondatot csupán. Az eddig jórészt ismeretlen szereplők közül Francois Civil kap fontos karaktert, hiszen ő alakítja D'Artagnant, ám tőle is unalmas játékot kapunk. Amitől kiemelkedhetne a film az eddigi feldolgozásokból, az a látványvilág lenne (ha már a színészi teljesítmények gyengék), de sajnos itt sem remekel Bourboulon filmje. Nagyon kevés ugyanis az akciójelenet, és ami akad, az is alacsony színvonalú. Most is elkövetik azt a hibát, hogy a cselekményt Versailles-ba teszik, holott azt majd csak XIV. Lajos építteti meg, de ez már csak hab a tortán. A 2023-as A három testőr: D'Artagnan egy nagyon unalmas produkció B kategóriában. Az IMDb -n most 67%-on áll, nálam jóindulattal sem több 55%-nál. Tipikus közepes film, 3 csillag.

2
 
2023.10.30 Morpheus

Nagyon unalmas lett, mérföldekre az 1993-as változattól

Emlékszem, Dumas regényét, A három testőrt (mely 1844-ben íródott) egészen fiatalon olvastam először, talán 14-15 évesen. Aztán megnéztem több filmes feldogozását is, és rájöttem, hogy összesen 10 filmvariáció készült a mai napig. A legnagyobb kedvencem az 1993-as változat, melyet Stephen Herek rendezett, és amelyben a három testőr: Kiefer Sutherland, Oliver Platt és Charlie Sheen. Ebben Chris O'Donnell alakítja D'Artagnant. Zseniális az egész. Szintén egészen jó az 1973-as film, mely igazi sztárparádé, rangos szereposztással. Ebben Michael York a főszereplő (ő D'Artagnan). A többi 8 film A három testtőrrel viszont nagyon gyenge. A 2011-es egészen modernizált B kategória lett például (ebben Logan Lerman D'Artagnan, Luke Evans pedig Aramis és Orlando Bloom játssza Buckingham herceget). Aztán jött a legújabb, 2023-es fejezet Martin Bourboulon rendezésében, de erről az mondható el, hogy unalmasabbra aligha lehetett volna megcsinálni. A főszerepet a jórészt ismeretlen Francois Civil játssza, de felbukkan Eva Green is, teljesen jellegtelen alakítással. A harci jelenetek egysíkúak (igazából nincsenek is nagyon ilyenek benne), az alakítások pedig teljesen másodvonalbeliek. Egyetlen pozitívum Lyna Khoudri algériai-francia színésznő, aki gyönyörű, és figyelemfelkeltő az alakítása is. Értékelésem a filmre: 3 csillag sajnos, nem több.

1

A film 40 213 940 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 23 049 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Yannick Borel olimpiai bajnok vívó volt François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris és Pio Marmaï edzője a felkészülés során.Szerző: csd

#2
 

François Civil a két filmben a kaszkadőrmutatványok 90%-át maga hajtotta végre, miután hat hónapig tartó intenzív felkészülést végzett a vívás, a kardvívás és a lovaglás terén.Szerző: csd

#3
 

Dimitri Rassam producer elmondta, hogy ő és Martin Bourboulon rendező több filmet is megnéztek inspirációként az előkészületek során, köztük a Cyrano de Bergerac (1990), a Margó királyné (1994), a Párbajhősök (1977) és Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981) című produkciókat.Szerző: csd

#4
 

A filmet szinte kizárólagosan Franciaországban forgatták. Szerző: csd

#5