Lezajlottak az első bírósági meghallgatások abban az ügyben, amelyet Eva Green indított. A színésznő az egyik hollywoodi filmstúdiót perelte be nem kevesebb mint 1 millió dollárra. És ha igaza van, akkor bizonyosan meg is fogják neki ítélni ezt a pénzt. De miről is van szó?

Eva Green, aki legközelebb a A három testőr: D’Artagnan című filmben lesz látható idén tavasszal, még 2018-ban ült tárgyalóasztalhoz a White Lantern Films stúdió képviselőivel. Ők elé toltak egy szerződést egy bizonyos A hazafi című film főszerepéről, amit ő végül alá is írt. Csakhogy a filmet 2019-ben törölték még azelőtt, hogy egyetlen jelenetet is felvettek volna.

A színésznő azért perelte be a stúdiót, mert állítása szerint az aláírt szerződés amolyan "Pay or Play" szerződés. Ez annyit tesz, hogy a stúdiónak akkor is ki kell fizetnie a színésznő honoráriumát, ha végül nem teszik be a filmbe a jeleneteit vagy a film eleve el sem készül. Ráadásul Eva Green szerint a stúdió részéről soha nem volt igazán komoly szándék a film elkészítésére, még konkrét költségvetést sem terveztek hozzá. Ezért lehet az is, hogy rajta kívül senkit sem szerződtettek hozzá.

A bíróság január 26-án ült össze először és a tervek szerint nyolc nap leforgása alatt fogják meghallgatni a feleket, majd mérlegelni a bizonyítékokat és ítéletet hozni. A stúdió jogi képviselői azzal érveltek a bíróság előtt, hogy Eva Green becsapta őket, amikor azt állította, hogy készen áll a filmre, de valójában sosem volt képes teljesíteni a szerződés szerint rá vonatkozó kötelezettségeit.

A bírósági tárgyalás következő ülésére ma kerül sor, ahol Eva Greent is meg fogják hallgatni.