Tavaly debütált a mozikban A három testőr: D’Artagnan, amely Alexandre Dumas père legendás regényének legújabb filmes adaptációja. Illetve az adaptáció első felvonása, ugyanis a készítők eleve több filmben gondolkoztak. A sort idén A három testőr: Milady folytatja a mozikban.

Martin Bourboulon rendező filmje természetesen pontosan ott veszi fel a fonalat, ahogy a tavalyi mozi véget ért. D’Artagnant elkapták Gaston emberei, de neki sikerül kiszabadulnia és útnak indul a börtönhöz, ahol reményei szerint szíve hölgyét, Constance-t tartják fogva. Ott azonban a megkínzott Milady de Wintert találja csupán. A vallásháborúk által megosztott és Anglia inváziójával fenyegetett királyságban egy maroknyi férfi és nő keresztezi kardját Franciaország sorsáért.

Constance Bonacieux-t D’Artagnan szeme láttára rabolják el; hogy megmentse szíve hölgyét, az ifjú testőr kénytelen szövetkezni a titokzatos Milady de Winterrel. Amikor kitör a háború, Athos, Porthos és Aramis már a front felé tart. S közben egy szörnyű titok a múltból az összes régi szövetséget próbára teszi.

A film forgatókönyvét ezúttal is Mathieu Delaporte írta, a fontosabb szerepekben pedig François Civil, Vincent Cassel, Pio Marmaï, Romain Duris, Eva Green, Lyna Khoudri és Louis Garrel láthatók. A három testőr: Milady március 7-én debütál a hazai mozikban. Az első rész, ha nem is a valaha volt legjobb adaptációja a három testőr történetének, mindenképpen egy izgalmas kalandfilm, így minden remény meg van, hogy ez a folytatásra is igaz legyen.