Éjjeli ügynök a Netflixen: 10 sorozat, amit látnod kell, ha bedaráltad az első évadot

Az Éjjeli ügynök az egyik legjobb Netflix-sorozat, ami mostanában jelent meg. A kémthriller-sorozat Matthew Quirk azonos című regényén alapul, és Shawn Ryan adaptálta kisképernyőre.

A történet során Peter Sutherland FBI-ügynököt követjük, aki veszélyes helyzetbe kerül, amikor felfedez egy összeesküvést, melyben az Egyesült Államok kormányának leghatalmasabb emberei vesznek részt.

A sorozat második évadát már be is rendelték, de amíg várunk rá, íme néhány hasonló show, amit megnézhetünk.

#10

87 Megszállottak viadala  (2018)

(12) (3)

akció | dráma | kaland | thriller

HBO Max

Eve (Sandra Oh) elégedetlen az életével, úgy érzi, sokkal többre hivatott, mint hogy egy irodában ücsörögjön; kém szeretne lenni. Végre eljön az ő ideje is, amikor azt a... több»

A Luke Jennings novellái alapján készült, eredeti címén: Killing Eve középpontjában két nő áll; Eve egy unatkozó, okos MI5 biztonsági tiszt, akinek az íróasztalhoz kötött munkája nem váltja be a kém fantáziáit. Villanelle egy tehetséges gyilkos, aki ragaszkodik az erőszakos munkája által biztosított luxushoz. A Killing Eve megdönti a tipikus kém-akció thrillert, miközben ez a két intelligens nő, akik egyformán megszállottjai egymásnak, fej-fej mellett haladnak egy epikus macska-egér játékban.
#9

60 Shooter  (2016)

(3)

akció | dráma

A 2007-es, Mark Wahlberg főszereplésével készül film tévés adaptációjának főhőse a kémelhárítók egykori ügynöke, akit üldözőbe vesz az Egyesült Államok kormánya.  több»

A Shooter a hős meghatározásának és fejlődésének megalkuvás nélküli bemutatása. Ryan Phillippe, aki egyben a projekt producere, és a sorozat főszereplője is Bob Lee Swaggert, egy száműzetésben élő szakértő lövészt játszik. Omar Epps alakítja Isaac Johnsont, egy volt tengerészgyalogost, Swagger egykori parancsnokát. Most titkosszolgálati ügynökként Swagger szakértelmét kéri egy titkos művelethez, amelynek katasztrofális következményei vannak.
#8

akció | dráma | thriller

HBO Max

Az idealista Joe Turner-nek nagy próbát kell kiállnia, amikor csatlakozik a CIA-hoz, remélve, hogy a szervezet belülről megreformálódik, de egy rettenetes és egyben ragyogó tervbe... több»

James Grady regénye, valamint Lorenzo Semple Jr. és David Rayfiel forgatókönyve alapján a Condor a CIA elemzőjét (Max Irons) követi, aki belebotlik egy olyan tervbe, amely milliók életét fenyegeti. Joe Turner mindig is ellentmondásos volt a CIA-nál végzett munkájával kapcsolatban. Ám amikor Joe marad az egyetlen túlélője egy irodai mészárlásnak, és menekülésre kényszerül, az általa táplált fenntartások túlságosan is valós erkölcsi dilemmákká változnak. Nyomás alatt Joe kénytelen lesz újradefiniálni, hogy ki is ő, és mire képes, hogy feltárja az igazságot, és megállítson egy olyan összeesküvést, amely milliók életét fenyegeti.
#7

69 A végső lista  (2022)

(7) (2)

akció | dráma | thriller

Amazon Prime Video

Egy volt tengerészgyalogos tiszt utánajár, hogy miért esett csapdába az egész szakasza egy nagy téttel bíró titkos küldetés során. Bár James visszatér a küldetésből, de... több»

James Reece, a haditengerészet SEAL parancsnoka bosszút áll, miközben az egész szakasza meggyilkolása mögött meghúzódó titokzatos erők után nyomoz. A katonaság parancsnoki struktúráját megkerülve, Reece a csaknem két évtizedes hadviselési tapasztalatait alkalmazza a felelősök levadászására.
#6

dráma | krimi | misztikus | politikai | thriller

Disney+

Egy amerikai katona, Nicholas Brody iraki szolgálata során fogságba esik, azonban csodával határos módon, 8 év elteltével sikerül kiszabadulnia. A férfit hazatérése után az... több»

A Homeland egy igazi szenzáció. A CIA-tiszt, Carrie Mathison (Claire Danes) annak ellenére, hogy bipoláris, ami ingataggá és kiszámíthatatlanná teszi, a szakmai mezőny élén áll. Régóta mentora, Saul Berenson (Mandy Patinkin) segítségével Carrie félelem nélkül mindent kockára tesz, beleértve a személyes jólétét, sőt a józan eszét is. Nem tudsz majd elfordulni ettől a lebilincselő, érzelmes thrillertől, amelyben egy nemzet sorsa a tét.
#5

akció | dráma | vígjáték

Amazon Prime Video

A Nemzetközi nyomozó ügynökség tagja igyekszik megvédeni az országot a terrorizmustól, azonban a családját is biztonságban kell tudnia. Mindezt úgy, hogy ne jöjjenek rá, mi a... több»

A családapa egy pörgős akció-dráma sorozat, amely egy középosztálybeli férfi történetét meséli el, aki a Nemzeti Nyomozó Iroda egy speciális sejtjében dolgozik. Miközben megpróbálja megvédeni a nemzetet a terroristáktól, a családját is meg kell védenie titkos munkája hatásaitól.
#4

73 Megzsarolva  (2022)

(6)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix

Egy kezdő ügyvéd története a CIA-nál, aki veszélyes nemzetközi politikai játszmába keveredik, amikor egy korábbi ügynök azzal fenyegetőzik, hogy leleplezi az ügynökséggel... több»

A Megzsarolva középpontjában Owen Hendricks (Noah Centineo), egy fiatal CIA-ügyvéd áll, akinek a munkában töltött első hete fenekestül felfordul, amikor felfedezi Max Meladze (Laura Haddock) fenyegető levelét, aki azt tervezi, hogy leleplezi az ügynökséget, hacsak nem mentesítik egy súlyos bűncselekmény alól. Owen gyorsan belegabalyodik a politikai játokok veszélyes és gyakran abszurd világába, miközben körbeutazza a világot abban a reményben, hogy teljesíti a megbízatását, és jó pontot szerez a CIA-nál.
#3

akció | dráma | thriller

Amazon Prime Video

Jack Ryan CIA ügynök veszélyes küldetésre indul, amikor megpróbálja felderíteni a terroristák kommunikációs csatornáit. több»

Amikor Jack Ryan, a CIA elemzője gyanús banki átutalások sorozatába botlik, a válaszok utáni kutatása kiragadja az asztali munkája biztonságából, és egy halálos macska-egér játékba katapultálja Európába és a Közel-Keleten, miközben egy feltörekvő terrorista készül az Egyesült Államok és szövetségesei elleni hatalmas támadásra...
#2

83 Éjszakai szolgálat  (2016)

(21) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller

A John le Carré regényéből készült minisorozat főhőse Jonathan Pine, az egykori brit kommandós, aki jelenleg egy európai hotel éjszakai portása, akit megbíznak a Richard Onslow... több»

John le Carré kémregényének kortárs értelmezése, az Éjszakai szolgálat Jonathan Pine (Tom Hiddleston) egykori brit katonát követi nyomon, akit Angela Burr, a titkosszolgálat munkatársa (Olivia Colman) beszervez, hogy beszivárogjon Richard Onslow Roper (Hugh Laurie) nemzetközi üzletember belső köréb ée, hogy leleplezze azt a szentségtelen szövetséget, amelyet a hírszerző közösség és a titkos fegyverkereskedelem között fennáll. Ahhoz, hogy elérje Roper hatalmas birodalmának szívét, Pine-nek ki kell állnia Roper vezérkari főnöke, Corkoran őrnagy (Tom Hollander) gyanús kihallgatásait és Roper gyönyörű barátnőjének, Jednek (Elizabeth Debicki) vonzerejét. Annak érdekében, hogy helyesen cselekedjen, Pine-nek először magának is bűnözővé kell válnia...
#1

91 Testőr  (2018)

(2)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Miután egy veterán segített elhárítani egy terrortámadást, megbízzák annak a politikusnak a védelmével, aki egykor fő támogatója volt a háborúnak, melyben ő is harcolt.  több»

A hatalom folyosóin és azok körül játszódó Testőr David Budd (Richard Madden) kitalált történetét meséli el, egy hősies, de ingatag háborús veteránét, aki jelenleg a londoni Metropolitan Jogdíj és Specialist Protection Branch (RaSP) szakvédelmi tisztjeként dolgozik. Amikor megbízzák az ambiciózus és befolyásos belügyminiszter, Julia Montague (Keeley Hawes) védelmével, akinek számos politikai ellenfele akad, Budd azon kapja magát, hogy megszakad kötelessége és személyes hitvallása között.