Így fest majd Mufasa az élőszereplős Az oroszlánkirályban

Javában zajlanak Az oroszlánkirály munkálatai, az első hivatalos fotókkal a Disney megkezdte a hájp építését.

2016-ban jelentette be a Disney, hogy elkészítik Az oroszlánkirály élőszereplős változatát, nem sokkal később pedig kiderült, hogy a rendezői széket az a Jon Favreau foglalhatja el, aki a Marvel moziverzum beindítása (A vasember) mellett már sikerre vitt egy Disney klasszikust, A dzsungel könyvét 2015-ben.

Az első fotók a film főhősének apjáról, Mufasáról a Disney Film Facts Twitter oldalán jelentek meg, és bár az adaptációban CGI kelti majd életre a szereplőket, minden a rajzasztalon kezdődik, majd a makett elkészítésével folytatódik, mielőtt a szakemberek hozzálátnának a digitális munkálatokhoz. A fotók elég bíztatóak, a Mufasa amellett, hogy valóban úgy néz ki, mint egy oroszlán, magán viseli az 1994-es animációs filmben látott jegyeket is, bár a végső változatban minden bizonnyal 'emberibb' arca lesz az a CGI és az animatornics ötvözésével.

A film főbb szereplőinek olyan sztárok kölcsönzik majd a hangjukat, mint Seth RogenChiwetel EjioforJames Earl JonesAlfre WoodardBeyoncé KnowlesDonald Glover és Keegan-Michael Key.

Az oroszlánkirály 2019. július 19-én érkezik a mozikba.