Fuss Forrest, fuss, és Indiáig meg se állj! Bollywoodi remake készül Tom Hanks Oscar-díjas filmjéből.

Ahogy Hollywood le szokott csapni az ázsiai és európai filmekre, úgy csap le most Bollywood az álomgyárra, ugyanis hindi musical készül a kultikus Forrest Gumpból, tudta meg a The Hollywood Reporter. A remake Lal Singh Chadha címmel kerül majd a mozikba India legnagyobb filmcsillagával, Aamir Khannal a főszerepben, míg a rendezést a bollywoodi veterán, Advait Chandan vállalta magára.

Khan a riporterek kérdésére elmondta, hogy nagyon régóta várta, hogy elkészülhessen a film. "Mindig is szerettem a Forrest Gump sztoriját. Nagyszerű történet. Igazi feel-good film, egy film az egész családnak" - mondta.

Akik számára nem ismerős Khan neve, azoknak annyit érdemes tudniuk róla, hogy az összes indiai gigaprodukcióban megfordult, beleértve az olyan kasszasikereket, mint a Thugs of Hindostan vagy a birkózó dráma, a Dangal.

A Forrest Gump 1994-ben került a mozikba Tom Hanks főszereplésével, hat Oscar-díjat söpört be, beleértve a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb férfi főszereplőnek járó arany szobrokat is.

Bollywood számára egyébként egyáltalán nem idegen a hollywoodi filmek remake-elése, legutóbb Jon Favreau A séfjének és a Tom Cruise és Cameron Diaz főszereplésével forgatott Kéjjel-nappalnak készítették el az indiai verzióját.

A Forrest Gump musical forgatása idén októberben kezdődik meg.