Jason Blum a horror műfajának talán legnagyobb neve napjainkban. A producer most a Lionsgate számára újjáéleszti a 90-es évek végi kultikus horrort, Ideglelést (The Blair Witch Project - cikkünk galériájában), írja a Variety.

A Blumhouse, amely olyan sikeres franchise-okkal tarolta le a világot, mint a Parajelenségek és A bűn éjszakája, a M3GAN és az Öt éjjel Freddy pizzázójában remek teljesítményéről nem is beszélve, közel 6 milliárd dollárt termelt a globális jegypénztáraknál.

Az új Blair Witch Project film bejelentésére a Las Vegas-i CinemaConon került sor a Lionsgate-tel kötött többfilmes megállapodásának első lépcsőfokaként.

A Blumhouse és a Lionsgate egyébként a közelmúltban már dolgozott együtt a Képzeletbeli (jelenleg a mozikban) című thrilleren.

Azok számára, akiknek nem ismerős az 1999-es Ideglelés, elég annyit tudni, hogy ez volt az a film, ami felélesztette és újra divatba hozta a found footage műfaját. Emlékeztetőül mutatjuk a horror előzetesét idelent.

70 Ideglelés  (1999)

horror | misztikus

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»