Nagy durranás 2: Élete nagy szerepéről maradt le Charlie Sheen a film miatt?

Nem kérdés, hogy botrányos magánélete ellenére Charlie Sheen Hollywood egyik legsokoldalúbb színészének számított. A kilencvenes évek elején két fergeteges vígjátékban is szerepet kapott, amelyek egyúttal alighanem egy kissé be is határolták a karrierjét, hiszen az 1990-es Nagy durranást, majd az 1993-as  Nagy durranás 2-t követően egyre több vígjáték szerepében láthatták a nézők.

Topper Harley történetét nehéz lenne röviden összefoglalni, az első rész lényegében a Top Gunt parodizálta ki szinte minden szemszögből, míg a folytatás a nyolcvanas évek Rambo-filmjeiek kliséit vette sortűz alá. Bár mindkét film nagy klasszikusnak számít a kilencvenes évek vígjátékai közült, a főszerepet alakító Sheen számára egy kissé árnyalja a történetet, hogy annak idején két komolyabb szerepet is visszamondott a két produkció miatt.

Mind a Zsákolj, ha tudsz!, mind pedig a Tisztességtelen ajánlat főszerepét felajánlották a színész számára, és noha ez utóbbi ugyan egy Aranymálna-díjat is bezsebelt később, Sheen egy kissé keserédesen tekint vissza mindkét lehetőség elmulasztására. Mindkét filmben végül Woody Harrelson kapta meg a korábban Sheenek felajánlott szerepeket, amelyek végül áttörést is hoztak Harrelson karrierjében.

„A barátaim néha azzal viccelődnek, hogy Woodynak rózsákat kellene küldenie nekem, amiért beindítottam a karrierjét” – mesélte Sheen a The Kyle and Jackie O Show vendégeként. Bár Shennek se lehet oka panaszra ebből a szempontból, hiszen a későbbiekben a Két pasi - meg egy kicsi, illetve a Nyugi, Charlie! sztárjaként tett szert még nagyobb népszerűségre.

akció | vígjáték

A nagysikerű első rész folytatásában a CIA rájön, hogy Topper Harley buddhista szerzetesekkel él. A férfi egpróbál elhatárolódni korábbi romantikus kapcsolatától, ennek... több»