A Hadik című film, ami Hadik András tábornok és a huszárok lebilincselő világába enged bepillantást, jelenleg a negyedik legnézettebb film a streaming szolgáltató platformján.

A film ezidáig 89 013 480 forintos bevételt hozott Magyarországon. A hazai mozik összesen 50 797 mozijegyet értékesítettek a jegypénztáraknál. A Mafab 132 olvasójának véleménye alapján a film jelenleg 69%-os népszerűségi mutatón áll. A már a Netflixen is elérhető mozi pedig a negyedik legnézettebb filmként hatalmas sikereket arat. 

A Hadik rendezője Szikora János Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas, érdemes művész. A film akciójeleneteinek megtervezésében a hollywoodi kaszkadőrszakértő, Steve Dent segédkezett, aki korábban a Robin Hood, Az ember gyermeke és az Amerika kapitány produkciókon is dolgozott. A Hadik film forgatása mellett éppen az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmen dolgozott.

Több mint 260 éve, 1757. őszén a Habsburg Birodalom huszártábornoka, Hadik András végrehajtotta a történelem egyik legbátrabb hadicselét. Seregével elfoglalta és megsarcolta Berlint mielőtt a porosz király csapatai rajtuk üthettek volna. Az ütközetekkel, fogolyszöktetéssel, ostrommal, kard- és pisztolypárbajokkal kísért történet, egyúttal azt is bemutatja, hogy miért is voltak akkoriban párját ritkító katonák a magyar huszárok. A Trill Zsolt, Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, László Zsolt és Horváth Lili főszereplésével forgatott film felvillantja Hadikék lehetetlen küldetésének izgalmas pillanatait, szembenálló főhőseit, akikre rengeteg kaland, kihívás, ármány és árulás vár a látványos köntösbe bújtatott és vászonra vitt történetben.

A filmet több különböző helyszínen vettél fel. A híres berlini csata külső jeleneteinek nagy részét Babatpusztán, a csata belső jeleneteit pedig a komáromi erődben vették fel. A zárójelenetet, a győztes huszárok hazatérését Székesfehérváron forgatták.

Ha eddig még nem láttad, most a Netflixen pótolhatod a filmet!

55 Hadik  (2022)

kaland

Történelmi utazás a huszárok lebilincselő világába és Hadik András katonai bravúrját bemutató dicsőséges időkbe. A huszár virtus egyedülálló a magyar történelemben,... több»